🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Watermeloen taart

Watermeloen taart

Dit recept is van: Cathy

Watermeloen taart
Watermeloen taart
Info Benodigdheden Stappen

Vier de zomer met een overheerlijke watermeloentaart!

45 min. Bereidingstijd
60 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12 Porties
Verjaardag Decoreren Taart Thema recepten
4
7 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
    1 Pak
    Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
  • Ei
    5 Stuk(s)
    Ei
  • Water
    50 ml
    Water
  • Dr. Oetker Kleurstoffen
    Dr. Oetker Kleurstoffen

 

  • Boter (op kamertemperatuur)
    100 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Melk
    125 ml
    Melk
  • Dr. Oetker Botercrème
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Botercrème
    Bestel dit product online
  • Dr. Oetker Chocolate Chips
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Chocolate Chips

Keukenspullen

  • Springvorm Ø15 cm
    Springvorm Ø15 cm
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Dr. Oetker Bakspray
    Dr. Oetker Bakspray
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 170°C). Leg bakpapier op de springvormbodem, plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

Vet de randen in met de boter of bakspray.

2. Biscuitbodems maken

Doe de Dr. Oetker Basismix Biscuittaart (1 pak), de eieren (5 stuks) en het water (50 ml) in de mengkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand (turbo) in minimaal 5 minuten tot een luchtig biscuit beslag. Kleur 1/3e van het biscuitbeslag groen met de blauwe en gele kleurstof.

Verdeel het biscuitbeslag over de springvorm en strijk glad.

Bak deze taart in ongeveer 20 minuten gaar.

Laat de taart vervolgens op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm.

Leg de taart ondersteboven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem. Laat de taart goed afkoelen.

Kleur het overige beslag roze met de rode kleurstof.

Verdeel het beslag over de bakvorm en bak deze taart in 30 minuten gaar. Laat de taart vervolgens op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm.

Leg de taart ondersteboven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem. Laat de taart goed afkoelen.

3. Botercrème maken

Klop de zachte boter (100 g) op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad en smeuïg en zonder klontjes.

Voeg de melk (125 ml) en de Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème (1 zakje) toe.

Mix het geheel ca ¾ minuut met de mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom, zodat alle boter goed loskomt en door de crème gemengd kan worden. Klop de massa in ongeveer 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.

Schep 4 eetlepels botercrème in een schaaltje en kleur dit groen met de blauwe en gele kleurstof.

Kleur de rest van de botercrème roze met de rode kleurstof.

Spatel wat chocolate chips (50 g) door de helft van de roze botercrème, dit wordt de vulling van de meloentaart. Houd een paar chocolate chips achter ter decoratie.

4. Meloentaart maken

Leg op een serveerbord het groene biscuit. Verdeel hier één derde deel van de botercrème met chocolate chips over.

Snijd de roze afgekoelde taartlaag 2 keer door, zodat je 3 roze taartlagen hebt.

Leg één laag op de groene taartlaag met vulling. Verdeel hierover weer één derde deel van de botercrème met chocolate chips. Herhaal dit met de laatste laag.

Smeer nu de meloentaart af met de gekleurde botercrème.

Doe dit volgens het ombre-effect. Begin onderaan met een groene laag crème, de rest van de taart roze.

Druk als laatste nog wat chocolate chunks in de roze botercrème.

Je kunt in plaats van een spatel natuurlijk ook een plat mes gebruiken.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.