Cathy

Decoratie- en bakster van Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Watermeloen taart

Vier de zomer met een overheerlijke meloentaart! Bij deze meloen zijn de pitjes wel heel lekker ;-)

Bereiden

45 min

Baktijd

60 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 170°C / Hetelucht 170°C

 1. Stap 1

  Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

 2. Stap 2

  Leg bakpapier op de springvormbodem plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met de boter of bakspray.

Biscuitbodems maken

 1. Stap 3

  • 1 pak Dr. Oetker Basismix Biscuittaart

  • 5 eieren

  • 50 ml water

  Doe de mix, de eieren en het water in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand (turbo) in minimaal 5 minuten tot een luchtig biscuit beslag.

 2. Stap 4

  • Dr. Oetker Kleurstoffen

  Kleur 1/3e van het biscuit beslag groen met de blauwe en gele kleurstof en verdeel het biscuitbeslag over de springvorm en strijk glad.

 3. Stap 5

  Bak deze taart in ongeveer 20 minuten gaar. Laat de taart vervolgens op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm. Leg de taart ondersteboven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem. Laat de taart goed afkoelen.

 4. Stap 6

  Kleur het overige beslag roze met de rode kleurstof. Verdeel het beslag over de bakvorm en bak deze taart in 30 minuten gaar.

 5. Stap 7

  Laat de taart vervolgens op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm. Leg de taart ondersteboven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem. Laat de taart goed afkoelen.

Botercrème maken

 1. Stap 8

  • 100 g boter

  • 125 ml melk

  • 1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème

  Klop de zachte boter op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad en smeuïg en zonder klontjes. Voeg de melk en de mix voor botercrème toe.

 2. Stap 9

  Mix het geheel ca ¾ minuut met de mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom, zodat alle boter goed los komt en door de crème gemengd kan worden.

 3. Stap 10

  Klop de massa in ongeveer 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.

 4. Stap 11

  • 1 zakje Dr. Oetker Chocolate Chips

  Schep 4 eetlepels botercrème in een schaaltje en kleur dit groen met de blauwe en gele kleurstof. Kleur de rest van de botercrème roze met de rode kleurstof. Spatel 50 gram van de chocolate chunks door de helft van de roze botercrème, dit wordt de vulling van de meloentaart.

Meloentaart maken

 1. Stap 12

  Leg op een serveerbord het groene biscuit. Verdeel hier 1/3e van de botercrème met chocolate chips over.

 2. Stap 13

  Snijd de roze afgekoelde taartlaag 2 keer door, zodat je 3 roze taartlagen hebt. Leg één laag op de groene taartlaag met vulling, Verdeel hierover weer eenderde van de botercrème met chocolate chips.

 3. Stap 14

  Herhaal dit met de laatste laag. Smeer nu de meloentaart af met de gekleurde botercreme. Doe dit volgens het ombre effect. Begin onderaan met een groene laag crème, de rest van de taart roze. Druk als laatste nog wat chocolate chunks in de roze botercrème.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.