Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Watermeloen taart

Watermeloen taart

Dit recept is van: Cathy

  1. Watermeloen taart
Item 1 of 1
Watermeloen taart
info
Benodigdheden
Stappen

Vier de zomer met een overheerlijke watermeloentaart!

45 min.Bereidingstijd
60 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
VerjaardagDecorerenTaartThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
    1 Pak
    Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
  • Ei
    5 Stuk(s)
    Ei
  • Water
    50 ml
    Water
  • Dr. Oetker Kleurstoffen
    Dr. Oetker Kleurstoffen

 

  • Boter (op kamertemperatuur)
    100 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Melk
    125 ml
    Melk
  • Dr. Oetker Botercrème
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Botercrème
    Bestel dit product online
  • Dr. Oetker Chocolate Chips
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Chocolate Chips

Keukenspullen

  • Springvorm Ø15 cm
    Springvorm Ø15 cm
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Dr. Oetker Bakspray
    Dr. Oetker Bakspray
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 170°C). Leg bakpapier op de springvormbodem, plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

Vet de randen in met de boter of bakspray.

2. Biscuitbodems maken

Doe de Dr. Oetker Basismix Biscuittaart (1 pak), de eieren (5 stuks) en het water (50 ml) in de mengkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand (turbo) in minimaal 5 minuten tot een luchtig biscuit beslag. Kleur 1/3e van het biscuitbeslag groen met de blauwe en gele kleurstof.

Verdeel het biscuitbeslag over de springvorm en strijk glad.

Bak deze taart in ongeveer 20 minuten gaar.

Laat de taart vervolgens op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm.

Leg de taart ondersteboven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem. Laat de taart goed afkoelen.

Kleur het overige beslag roze met de rode kleurstof.

Verdeel het beslag over de bakvorm en bak deze taart in 30 minuten gaar. Laat de taart vervolgens op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm.

Leg de taart ondersteboven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem. Laat de taart goed afkoelen.

3. Botercrème maken

Klop de zachte boter (100 g) op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad en smeuïg en zonder klontjes.

Voeg de melk (125 ml) en de Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème (1 zakje) toe.

Mix het geheel ca ¾ minuut met de mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom, zodat alle boter goed loskomt en door de crème gemengd kan worden. Klop de massa in ongeveer 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.

Schep 4 eetlepels botercrème in een schaaltje en kleur dit groen met de blauwe en gele kleurstof.

Kleur de rest van de botercrème roze met de rode kleurstof.

Spatel wat chocolate chips (50 g) door de helft van de roze botercrème, dit wordt de vulling van de meloentaart. Houd een paar chocolate chips achter ter decoratie.

4. Meloentaart maken

Leg op een serveerbord het groene biscuit. Verdeel hier één derde deel van de botercrème met chocolate chips over.

Snijd de roze afgekoelde taartlaag 2 keer door, zodat je 3 roze taartlagen hebt.

Leg één laag op de groene taartlaag met vulling. Verdeel hierover weer één derde deel van de botercrème met chocolate chips. Herhaal dit met de laatste laag.

Smeer nu de meloentaart af met de gekleurde botercrème.

Doe dit volgens het ombre-effect. Begin onderaan met een groene laag crème, de rest van de taart roze.

Druk als laatste nog wat chocolate chunks in de roze botercrème.

Je kunt in plaats van een spatel natuurlijk ook een plat mes gebruiken.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.