Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Walnotencake met siroop en vanille-ijs (Karidopita)

Walnotencake met siroop en vanille-ijs (Karidopita)

Dit recept is van: Annet

  1. karidopita
Item 1 of 1
Walnotencake met siroop en vanille-ijs (Karidopita)
info
Benodigdheden
Stappen

Karidopita is een Griekse walnotencake. Wij serveren hem met vanille-ijs en siroop. Heb je zin om eens wat anders op tafel te zetten en een nieuw recept uit te proberen? Kies dan voor deze bijzondere Griekse lekkernij.

15 min.Bereidingstijd
55 min.Baktijd
Moeilijkheid
16Porties
Reisje door EuropaWalnotenIJsKruidcakeDessertsDessertsNoten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Suiker (kristalsuiker)
    65 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Honing
    75 g (gram)
    Honing
  • Water
    250 ml
    Water
  •  
    1 Stuk(s)
    Kaneelstokje
  •  
    1 Stuk(s)
    Kruidnagel
  • Olijfolie
    160 ml
    Olijfolie
  • Ei
    4 Stuk(s)
    Ei
  • Suiker (fijne)
    130 g
    Suiker (fijne)
  • Melk
    160 ml
    Melk

 

  • Bloem
    165 g (gram)
    Bloem
  • Zout
    0.5 tl (theelepels)
    Zout
  • Dr. Oetker Backin bakpoeder
    2 tl (theelepels)
    Dr. Oetker Backin bakpoeder
  • Baking soda
    0.5 tl (theelepels)
    Baking soda
  • Kaneel
    2.5 tl (theelepels)
    Kaneel
  •  
    null snufje(s)
    Kruidnagel (gemalen)
  • Walnoten (Dr. Oetker)
    125 g
    Walnoten (Dr. Oetker)
  •  
    Vanilleroomijs

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Kom
    2 Stuk(s)
    Kom
    Bestel dit product online
  • Steelpan
    Steelpan

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Siroop bereiden

Doe de suiker (65 g), honing (75 g), het water (250 ml), kaneelstokje en de kruidnagel in een pannetje en breng het aan de kook. Kook het mengsel 5 minuten door. Laat het mengsel volledig afkoelen (het moet koud zijn voor gebruik!).

2. Karidopita bereiden

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Vet de zijkanten in met boter of bakspray en bestuif deze met bloem.

Klop de olijfolie (160 ml), eieren (4 stuks) en suiker (130 gram) tot een luchtig mengel. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Voeg de melk (160 ml) toe en mix nog even door.

Meng in een andere kom de bloem (165 gram), het zout 0,5 tl, bakpoeder (2.5 tl), bakingsoda (0.5 tl), kaneel (2.5 tl) en de gemalen kruidnagel (snufje). Voeg dit in 3 delen toe aan het eiermengsel. Mix kort om de luchtigheid te behouden. Hak de walnoten (75 g) en meng deze met een eetlepel bloem. Roer de gehakte walnoten vervolgens met een spatel door het beslag.

Stort het beslag in de springvorm en bak de karidopita in 45-55 minuten gaar. Check of de cake gaar is door te prikken met een satéprikker. Is de cake gaar dan komt de satéprikker er schoon uit. Als de satéprikker niet schoon is, dan is de cake nog niet gaar. Bak de cake dan 5 minuten extra.

3. Siroop

Haal de cake uit de oven. Prik met een satéprikker gaatjes in de cake. Dit worden de kanaaltjes voor de siroop. Giet de cake over met de siroop. Doe dit direct zodra de cake uit de oven komt. Blijf de cake overgieten totdat de cake geen vocht meer opneemt.

Laat de cake afkoelen.

4. Karidopita serveren

Bestrooi de cake voor het serveren met gehakte walnoten (50 g).

Serveer de karidopita met een bolletje vanille-ijs.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.