Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Wafels

Wafels

Dit recept is van: Bakken.nl

  1. wafels met jam
Item 1 of 1
Wafels
info
Benodigdheden
Stappen

Een lekker en makkelijk recept om zelf wafels te bakken. De wafels zijn vers het allerlekkerst. Je kunt ze uiteraard nóg lekkerder maken met slagroom, kersen, chocolade of jam!

20 min.Bereidingstijd
4 min.Baktijd
Moeilijkheid
6-8 wafelsPorties
Wafels

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    200 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Poedersuiker
    200 g
    Poedersuiker
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  • Ei
    4 Stuk(s)
    Ei
  • Dr. Oetker Backin bakpoeder
    1 Mespuntje(s)
    Dr. Oetker Backin bakpoeder
  • Koopmans Patentbloem Kristal
    200 g
    Koopmans Patentbloem Kristal

Keukenspullen

  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Wafelijzer
    Wafelijzer

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Klop de boter (200 g) met de poedersuiker (200 g) en het zout (snufje) in een mengkom schuimig. Roer de eieren (4 stuks) er één voor één door.

Meng de bloem (200 g) en het bakpoeder (mespuntje) door elkaar, zeef het boven het eimengsel en spatel het er voorzichtig door.

2. Wafels bakken

Laat het wafelijzer goed warm worden.

Bestrijk het wafelijzer met wat boter en giet er een laagje wafelbeslag in.

Sluit het wafelijzer en bak de wafels aan beide kanten goudbruin.

Serveertip voor wafels

Bestrooi de wafels direct na het bakken met poedersuiker en serveer ze met ijs of jam. Wafels zijn ook erg lekker geserveerd met slagroom en vers fruit.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.