Wahhh... een monster! Maar deze vrolijke, blije monsters doen toch alle harten smelten? Maak lekkere chocoladecakejes en breng je monstertjes tot leven!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Vet de bakplaat met een opstaand randje een beetje in. Leg er een bakpapier op en vouw de randen van het bakpapier iets omhoog, zodat een opstaand randje ontstaat.
Verwarm de oven voor (elektrisch 175°C / hetelucht 170°C).
Doe de cupcakemix (1 pak), cacao (25 g), eieren (2 stuks), melk (100 ml) en boter (100 g) in een beslagkom en roer het geheel met de mixer op de laagste stand door elkaar.
Klop het met de mixer gedurende 1 minuut op de hoogste stand tot een glad chocoladecakebeslag.
Verdeel het cakebeslag over de helft van de bakplaat Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de chocoladecake in 15 tot 20 minuten gaar.
Til de cakeplak mét het bakpapier voorzichtig van de bakplaat. Laat goed afkoelen op een rooster.
Leg na afkoelen de cakeplak op een glad oppervlak. Steek vervolgens met een ronde uitsteker een even aantal van 20 tot 24 rondjes uit de chocoladecakelaag.
Klop in hoge kom de helft van de slagroom (250 ml) met vanillesuiker (1 zakje) en Klop-Fix (1 zakje) met de mixer met garden goed stijf. Klop in een andere kom de andere helft van de slagroom (250 ml) met vanillesuiker (1 zakje), Klop-Fix (1 zakje) en de cacao (1 el) stijf.
Vul een spuitzak met de vanilleroom en de ander met de cacaoroom.
Verdeel nu wat van de vanille- of de chocoladeslagroom over een cakerondje en leg hier een tweede rondje bovenop.
Spuit de resterende chocolade- of vanilleslagroom op de bovenzijde van de cakejes. Wissel zo nu en dan af door eerst een dotje vanilleroom en dan een wat kleiner dotje chocoladeroom op de cakejes te spuiten.
Vlak voor serveren maak je er echte monsters van. Plaats hiervoor 1 of 2 suikeroogjes (1 doosje) naar keuze in de toplaag van de room. Maak met een bruine chocolade-decoratiestift (1 stuk) een mondje, of met de witte decoratiestift (1 stuk) tandjes zodat je grappige monstertjes krijgt.
Gebruik chocoladesticks voor voelsprieten of oortjes. Voilà, de vrolijke monsters zijn klaar om op te eten!