Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Vrolijke monstercakejes

Vrolijke monstercakejes

Dit recept is van: Bakken.nl

  1. vrolijke-monstercakjes
Item 1 of 1
Vrolijke monstercakejes
info
Benodigdheden
Stappen

Wahhh... een monster! Maar deze vrolijke, blije monsters doen toch alle harten smelten? Maak lekkere chocoladecakejes en breng je monstertjes tot leven!

30 min.Bereidingstijd
15 min.Baktijd
Moeilijkheid
10-12Porties
KindertraktatiesCupcakes & muffinsThema receptenBakken met kinderen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
    1 Pak
    Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
  •  
    100 g
    Margarine (zacht)
  • Ei (kamertemperatuur)
    2 null
    Ei (kamertemperatuur)
  • Melk
    100 ml
    Melk
  • Cacaopoeder
    25 g
    Cacaopoeder
  • Verse slagroom (onbereid)
    500 ml
    Verse slagroom (onbereid)

 

  • Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
  • Klop-Fix (Dr. Oetker)
    2 Zakje(s)
    Klop-Fix (Dr. Oetker)
  • Cacaopoeder
    1 el (eetlepels)
    Cacaopoeder
  • Dr. Oetker Suikeroogjes
    1 Doosje(s)
    Dr. Oetker Suikeroogjes
  •  
    Chocoladerolletjes (of biscuitsticks)

Keukenspullen

  • Bakblik (40x30 cm)
    Bakblik (40x30 cm)
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  •  
    Uitsteekvormpje (Ø5 cm)
  • Kom
    2 null
    Kom
    Bestel dit product online
  • Spuitzak
    2 null
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  • Glad spuitmondje
    2 null
    Glad spuitmondje
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Vet de bakplaat met een opstaand randje een beetje in. Leg er een bakpapier op en vouw de randen van het bakpapier iets omhoog, zodat een opstaand randje ontstaat.

Verwarm de oven voor (elektrisch 175°C / hetelucht 170°C).

2. Chocoladecakejes maken

Doe de cupcakemix (1 pak), cacao (25 g), eieren (2 stuks), melk (100 ml) en boter (100 g) in een beslagkom en roer het geheel met de mixer op de laagste stand door elkaar.

Klop het met de mixer gedurende 1 minuut op de hoogste stand tot een glad chocoladecakebeslag.

Verdeel het cakebeslag over de helft van de bakplaat Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de chocoladecake in 15 tot 20 minuten gaar.

Til de cakeplak mét het bakpapier voorzichtig van de bakplaat. Laat goed afkoelen op een rooster.

Leg na afkoelen de cakeplak op een glad oppervlak. Steek vervolgens met een ronde uitsteker een even aantal van 20 tot 24 rondjes uit de chocoladecakelaag.

3. Vulling maken

Klop in hoge kom de helft van de slagroom (250 ml) met vanillesuiker (1 zakje) en Klop-Fix (1 zakje) met de mixer met garden goed stijf. Klop in een andere kom de andere helft van de slagroom (250 ml) met vanillesuiker (1 zakje), Klop-Fix (1 zakje) en de cacao (1 el) stijf.

Vul een spuitzak met de vanilleroom en de ander met de cacaoroom.

Verdeel nu wat van de vanille- of de chocoladeslagroom over een cakerondje en leg hier een tweede rondje bovenop.

Spuit de resterende chocolade- of vanilleslagroom op de bovenzijde van de cakejes. Wissel zo nu en dan af door eerst een dotje vanilleroom en dan een wat kleiner dotje chocoladeroom op de cakejes te spuiten.

4. Monstertjes maken

Vlak voor serveren maak je er echte monsters van. Plaats hiervoor 1 of 2 suikeroogjes (1 doosje) naar keuze in de toplaag van de room. Maak met een bruine chocolade-decoratiestift (1 stuk) een mondje, of met de witte decoratiestift (1 stuk) tandjes zodat je grappige monstertjes krijgt.

Gebruik chocoladesticks voor voelsprieten of oortjes. Voilà, de vrolijke monsters zijn klaar om op te eten!

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.