Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Verwen Boltaart Chocolade

Verwen Boltaart Chocolade

Dit recept is van: Bakken.nl

  1. Dr Oetker Verwen Boltaart-2
Item 1 of 1
Verwen Boltaart Chocolade
info
Benodigdheden
Stappen

Een feestelijke chocoladetaart voor een verwenmomentje. Gevuld met slagroom, verse banaan en stukjes chocolade!

20 min.Bereidingstijd
30 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
ChocoladeBanaanChocoladetaartTaart

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    100 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Ei
    2 Stuk(s)
    Ei
  • Melk
    75 ml
    Melk
  •  
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Verwen Boltaart Chocolade

 

  • Banaan
    3 Stuk(s)
    Banaan
  • Verse slagroom (onbereid)
    500 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Water
    100 ml
    Water

Keukenspullen

  • Springvorm (Ø20 cm)
    Springvorm (Ø20 cm)
    Bestel dit product online
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 150°C).

Vet de springvorm in met boter of een bakspray.

2. Chocoladetaart maken

Doe de boter (100 g) in een beslagkom en kop deze met een mixer zacht en romig.

Voeg de taartmix (1 pak Dr. Oetker Verwen Boltaart Chocolade), de eieren (2 stuks) en de melk (75 ml) toe en meng het kort op de laagste stand tot een glad beslag.

Klop het daarna 3 minuten op de hoogste stand tot een luchtig beslag. Schenk het beslag daarna in de springvorm.

Bak de chocoladetaart onderin de oven op een rooster in 30 minuten gaar. Prik met een satéprikker in het midden van de taart. Als deze er schoon en droog uitkomt is de chocoladetaart gaar.

Laat de taart zonder springvormrand afkoelen op een rooster, tot de taart helemaal is afgekoeld.

3. Taart vullen en decoreren

Hol met een eetlepel de binnenkant van de chocoladetaart uit (1/2 cm diep) en laat 1 cm langs de rand vrij. Verkruimel de taart kruimels grof en bewaar ze in een schaaltje.

Schil de bananen (3 stuks), halveer ze en leg ze met de vlakke kant op de uitgeholde taart.

Klop met een mixer de slagroom (500 ml) stijf.

Doe de vullingmix en het water (100 ml) in een andere mengkom en mix dit 1/2 minuut tot een gladde massa. Voeg hier direct de opgeklopte slagroom en de chocoladevlokken aan toe. Mix het nog 1/2 minuut tot een egale vulling.

Verdeel de vulling over de bodem en strijk het met een groot mes tot een bolvormige taart. Verdeel de overgebleven kruimels over de taart en druk dit licht aan.

Laat de taart 2 uur opstijven in de koelkast.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.