🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Verwen Boltaart Chocolade

Verwen Boltaart Chocolade

Dit recept is van: Bakken.nl

Dr Oetker Verwen Boltaart-2
Verwen Boltaart Chocolade
Info Benodigdheden Stappen

Een feestelijke chocoladetaart voor een verwenmomentje. Gevuld met slagroom, verse banaan en stukjes chocolade!

20 min. Bereidingstijd
30 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12 Porties
Chocolade Banaan Chocoladetaart Taart
4
7 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    100 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Ei
    2 Stuk(s)
    Ei
  • Melk
    75 ml
    Melk
  •  
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Verwen Boltaart Chocolade

 

  • Banaan
    3 Stuk(s)
    Banaan
  • Verse slagroom (onbereid)
    500 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Water
    100 ml
    Water

Keukenspullen

  • Springvorm (Ø20 cm)
    Springvorm (Ø20 cm)
    Bestel dit product online
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
    Productdetails

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 150°C).

Vet de springvorm in met boter of een bakspray.

2. Chocoladetaart maken

Doe de boter (100 g) in een beslagkom en kop deze met een mixer zacht en romig.

Voeg de taartmix (1 pak Dr. Oetker Verwen Boltaart Chocolade), de eieren (2 stuks) en de melk (75 ml) toe en meng het kort op de laagste stand tot een glad beslag.

Klop het daarna 3 minuten op de hoogste stand tot een luchtig beslag. Schenk het beslag daarna in de springvorm.

Bak de chocoladetaart onderin de oven op een rooster in 30 minuten gaar. Prik met een satéprikker in het midden van de taart. Als deze er schoon en droog uitkomt is de chocoladetaart gaar.

Laat de taart zonder springvormrand afkoelen op een rooster, tot de taart helemaal is afgekoeld.

3. Taart vullen en decoreren

Hol met een eetlepel de binnenkant van de chocoladetaart uit (1/2 cm diep) en laat 1 cm langs de rand vrij. Verkruimel de taart kruimels grof en bewaar ze in een schaaltje.

Schil de bananen (3 stuks), halveer ze en leg ze met de vlakke kant op de uitgeholde taart.

Klop met een mixer de slagroom (500 ml) stijf.

Doe de vullingmix en het water (100 ml) in een andere mengkom en mix dit 1/2 minuut tot een gladde massa. Voeg hier direct de opgeklopte slagroom en de chocoladevlokken aan toe. Mix het nog 1/2 minuut tot een egale vulling.

Verdeel de vulling over de bodem en strijk het met een groot mes tot een bolvormige taart. Verdeel de overgebleven kruimels over de taart en druk dit licht aan.

Laat de taart 2 uur opstijven in de koelkast.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.