Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Versierde chocoladerepen

Versierde chocoladerepen

Dit recept is van: Saakje

  1. versierde chocoladerepen
Item 1 of 1
Versierde chocoladerepen
info
Benodigdheden
Stappen

Zeker weten dat je elk kind blij maakt als je zegt dat je versierde chocoladerepen gaat maken! Maak van het versieren echt een feestje door de tafel vol te zetten met lekkere versiersels.

5 min.Bereidingstijd
60 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
5-10Porties
ChocoladeDecorerenPretzelsBanaanStroopwafelKindertraktatiesThema receptenBakken met kinderen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Diverse decoratiestrooisels (Dr Oetker)
    Diverse decoratiestrooisels (Dr Oetker)
  • Chocolade
    400 g
    Chocolade
  • Boter (ongezouten roomboter)
    100 g
    Boter (ongezouten roomboter)

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  •  
    Bakvorm (20 x 20 cm)
  • Steelpan
    Steelpan
  •  
    Spatel of plat mes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Leg op tafel een ruim stuk bakpapier en zet alle versiering klaar. Leg een stuk bakpapier in de vorm, dan kun je straks makkelijk de plak eruit tillen.

Hak de chocolade (400 g) fijn en smelt deze samen met de boter (100 g) in een steelpan op een laag pitje. Zodra het grootste deel gesmolten is, zet je het vuur uit, zodat de chocolade rustig kan doorsmelten en niet aanbrandt.

2. Versieren

Roer de chocolade met de boter goed door en giet het in de bakvorm, strijk het met een paletmes glad.

En dan kan het versieren beginnen! Ga voor dingen die je lekker vindt. Rozijnen met chocolade zijn heel lekker en naturel chips gaat ook erg goed samen met pure chocolade.

Zet het geheel tenminste 1 uur in de koelkast. Snijd er daarna, eventueel met een warm mes, mooie strakke repen van.

Kadootje!

Verpak een reep in cellofaan, sluit of met een strik of lint en je hebt natuurlijk een geweldige leuk en lekker kado!

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.