Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Verjaardagstaart met frisse citroenbotercreme

Een verjaardag vieren zonder verjaardagstaart, dat kan natuurlijk niet. Maak deze feestelijke taart met spikkels en frisse botercrème. Kaarsjes er op en het feestje kan beginnen.

Bereiden

60 min

Baktijd

35 min

Niveau

Uitdagend

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 180°C / Hetelucht 160°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in met boter of bakspray.

Verjaardagstaart bakken

  1. Stap 3

    • Citroen

    • 5 eieren

    • 150 g witte basterdsuiker

    • 1 tl Dr. Oetker Vanille Aroma

    • Snufje zout

    Was de citroen en rasp de schil van een halve citroen. Klop met een mixer met garden de eieren met de kristalsuiker, het vanille-aroma, zout en de citroenrasp glad.

    Makkelijke taart

    Wil je liever met een mix bakken, gebruik dan Dr. Oetker Basismix voor Biscuit. Daarmee maak je gemakkelijk een luchtige biscuittaart.

  2. Stap 4

    • 0,5 zakje Dr. Oetker Backin

    • 150 g Koopmans Patentbloem Kristal

    Zeef de bloem en de Backin hierboven en klop het geheel in 5 minuten tot een luchtig taartbeslag.

  3. Stap 5

    Verdeel het taartbeslag over de springvorm en bak de taart in de oven in 30 - 40 minuten gaar en goudbruin.

Taartvulling maken

  1. Stap 6

    Snijd de afgekoelde taart in drie lagen.

  2. Stap 7

    • 250 ml melk

    • 2 zakjes Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème

    • 200 g roomboter

    Mix de boter met een mixer met garden glad. Voeg de zakjes mix voor botercrème, de melk en het sap van 1 citroen toe. Mix tot een gladde en luchtige botercrème.

  3. Stap 8

    • 1 tube Dr. Oetker Kleurstoffen (geel)

    Verdeel de botercrème over 4 kommen. Voeg een paar druppels toe aan de eerste kom met botercrème. Doe hetzelfde voor 2 andere kommen met botercrème maar zorg dat de tinten iets lichter zijn dan de eerste. Uiteindelijk heb je 3 verschillende geel-tinten botercrème en 1 witte.

Verjaardagstaart versieren

  1. Stap 9

    Leg een biscuitlaag op het taartplateau of bord en vul met een laagje witte botercrème. Leg de tweede biscuit erop en vul weer met een laagje witte botercrème. Plaats de laatste biscuit erop en druk zachtjes aan.

  2. Stap 10

    Besmeer vervolgens de bovenkant en 1/3e van de zijkant van de taart met een laagje donker gele botercrème. Voeg daaronder een 1/3e laag toe met iets lichter geel en eindig met de lichtste kleur aan de onderkant. Trek met een grote spatel de botercrème glad zodat er een vloeiend kleurverloop ontstaat.

  3. Stap 11

  4. Stap 12

    • 1 flesje Dr. Oetker Regenboogfantasie (de confetti)

    Gebruik overige witte botercrème en spuit kleine toefjes op de bovenkant. Besprenkel tot slot de bovenkant van de taart met strooisels/confetti en steek de kaarsjes in het midden.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.