Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Verjaardagstaart met frisse citroen botercrème

Verjaardagstaart met frisse citroen botercrème

Dit recept is van: Bakken.nl team

  1. Verjaardagstaart maken
Item 1 of 1
Verjaardagstaart met frisse citroen botercrème
info
Benodigdheden
Stappen

Geen verjaardag zonder verjaardagstaart! Deze feestelijke taart met sprinkles en frisse citroen botercrème is perfect voor ieder feestje. Steek de kaarsjes aan en het feest kan beginnen.

60 min.Bereidingstijd
35 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
TaartVerjaardagBotercrèmeCitroenThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Citroen
    1 Stuk(s)
    Citroen
  • Ei
    5 Stuk(s)
    Ei
  • Witte basterdsuiker
    150 g
    Witte basterdsuiker
  • Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
    1 tl (theelepels)
    Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
  • Zout
    null snufje(s)
    Zout
  • Dr. Oetker Backin bakpoeder
    0.5 Zakje(s)
    Dr. Oetker Backin bakpoeder

 

  • Koopmans Patentbloem Kristal
    150 g
    Koopmans Patentbloem Kristal
  • Melk
    250 ml
    Melk
  • Dr. Oetker Botercrème
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Botercrème
    Bestel dit product online
  • Boter (ongezouten roomboter)
    200 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Dr. Oetker Kleurstoffen (geel)
    1 tube
    Dr. Oetker Kleurstoffen (geel)
  • Dr. Oetker Regenboogfantasie
    1 busje
    Dr. Oetker Regenboogfantasie

Keukenspullen

  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online
  • Kom
    4 Kommetje(s)
    Kom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Rasp
    Rasp
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Springvorm Ø18 cm
    Springvorm Ø18 cm
    Bestel dit product online
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  • Taart kaarsjes
    Taart kaarsjes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Receptvideo Verjaardagstaart met citroen

2. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 160°C ). Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in met boter of bakspray.

3. Verjaardagstaart bakken

Was de citroen (1 stuk) en rasp de schil van een halve citroen.

Klop met een mixer met garden de eieren (5 stuks) met de suiker (150 g), het vanille-aroma (1 tl), zout (snufje) en de citroenrasp glad.

Zeef de bloem (150 g) en de Backin (0,5 zakje) hierboven en klop het geheel in 5 minuten tot een luchtig taartbeslag. Verdeel het taartbeslag over de springvorm en bak de taart in de oven in 30 à 40 minuten gaar en goudbruin.

Makkelijke taart

Wil je liever met een mix bakken, gebruik dan Dr. Oetker Basismix voor Biscuit. Daarmee maak je gemakkelijk een luchtige biscuittaart.

4. Taartvulling maken

Snijd de afgekoelde taart in drie lagen. Mix de boter (200 g) met een mixer met garden glad.

Voeg de botercrème (2 zakjes), de melk (250 ml) en het sap van 1 citroen toe.

Mix tot een gladde en luchtige botercrème.

Verdeel de botercrème over 4 kommen. Voeg de gele kleurstof (een paar druppels) toe aan de eerste kom met botercrème.

Doe hetzelfde voor 2 andere kommen met botercrème, maar zorg dat de tinten steeds iets lichter zijn.

Uiteindelijk heb je 3 verschillende geel-tinten botercrème en 1 witte.

5. Verjaardagstaart versieren

Leg een biscuitlaag op het taartplateau of bord en bestrijk met een laagje witte botercrème.

Leg de tweede biscuit erop en bestrijk weer met een laagje witte botercrème.

Plaats de laatste biscuit erop en druk zachtjes aan.

Besmeer vervolgens de bovenkant en 1/3 van de zijkant van de taart met een laagje donkergele botercrème.

Voeg daaronder een 1/3 laag toe met iets lichter geel en eindig met de lichtste kleur aan de onderkant.

Trek met een grote spatel de botercrème glad zodat er een vloeiend kleurverloop ontstaat. Gebruik de overige witte botercrème en spuit kleine toefjes op de bovenkant.

Besprenkel tot slot de bovenkant van de taart met de Regenboogfantasie (confetti) en steek de kaarsjes in het midden.

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.