Geen verjaardag zonder verjaardagstaart! Deze feestelijke taart met sprinkles en frisse citroen botercrème is perfect voor ieder feestje. Steek de kaarsjes aan en het feest kan beginnen.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 160°C ). Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in met boter of bakspray.
Was de citroen (1 stuk) en rasp de schil van een halve citroen.
Klop met een mixer met garden de eieren (5 stuks) met de suiker (150 g), het vanille-aroma (1 tl), zout (snufje) en de citroenrasp glad.
Zeef de bloem (150 g) en de Backin (0,5 zakje) hierboven en klop het geheel in 5 minuten tot een luchtig taartbeslag. Verdeel het taartbeslag over de springvorm en bak de taart in de oven in 30 à 40 minuten gaar en goudbruin.
Wil je liever met een mix bakken, gebruik dan Dr. Oetker Basismix voor Biscuit. Daarmee maak je gemakkelijk een luchtige biscuittaart.
Snijd de afgekoelde taart in drie lagen. Mix de boter (200 g) met een mixer met garden glad.
Voeg de botercrème (2 zakjes), de melk (250 ml) en het sap van 1 citroen toe.
Mix tot een gladde en luchtige botercrème.
Verdeel de botercrème over 4 kommen. Voeg de gele kleurstof (een paar druppels) toe aan de eerste kom met botercrème.
Doe hetzelfde voor 2 andere kommen met botercrème, maar zorg dat de tinten steeds iets lichter zijn.
Uiteindelijk heb je 3 verschillende geel-tinten botercrème en 1 witte.
Leg een biscuitlaag op het taartplateau of bord en bestrijk met een laagje witte botercrème.
Leg de tweede biscuit erop en bestrijk weer met een laagje witte botercrème.
Plaats de laatste biscuit erop en druk zachtjes aan.
Besmeer vervolgens de bovenkant en 1/3 van de zijkant van de taart met een laagje donkergele botercrème.
Voeg daaronder een 1/3 laag toe met iets lichter geel en eindig met de lichtste kleur aan de onderkant.
Trek met een grote spatel de botercrème glad zodat er een vloeiend kleurverloop ontstaat. Gebruik de overige witte botercrème en spuit kleine toefjes op de bovenkant.
Besprenkel tot slot de bovenkant van de taart met de Regenboogfantasie (confetti) en steek de kaarsjes in het midden.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.