Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Thuisbakkers Recepten
Verjaardagstaart met Botercréme

Verjaardagstaart met Botercréme

Dit recept is van: Julian-Mama

  1. Verjaardagstaart met Botercréme
  2. Verjaardagstaart met Botercréme
  3. Verjaardagstaart met Botercréme
Item 1 of 3
Verjaardagstaart met Botercréme
info
Benodigdheden
Stappen
Verjaardagstaart die het altijd goed doet en er feestelijk uitziet.
45 min.Bereidingstijd
40 min.Bak- of opstijftijd
Tips & Tricks
Bewaar hem afgedekt in de koelkast. Voor het serveren een uur vantevoren uit de koelkast halen.
Thema receptenVerjaardagZoete receptenTaartBiscuittaart

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 150 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 125 gr bloem
  • Snufje zout
  • Frambozenjam

 

  • 250 gr roomboter ongezouten
  • 1 scheutje melk
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 200 gr poedersuiker
  • Sprinkles
  • 25 gram Maizena

Keukenspullen

  • Springvorm 22 cm
  • Mixer
  • Spuitzak

Stappen

Stap: 1

Verwarm de oven op 130 graden

Stap: 2

Bekleed de onderkant van de springvorm met bakpapier. Vet de gehele vorm in en bestuif met een beetje bloem.

Stap: 3

Leg de eieren 5 minuten in warm water en mix ze daarna samen met de suiker en vanillesuiker 10 minuten tot het luchtig en schuimig is.

Stap: 4

Zeef de bloem, maizena en een snufje zout erbij en spatel deze met een lepel er luchtig doorheen. Schep het beslag in de springvorm en zet in het midden van de oven

Stap: 5

Verwarm nu de oven naar 180 graden en bak de taart in ca 35/40 minuten gaar. Trek als de tijd voorbij is niet de ovendeur open maar zet op een kier zodat de taart minder snel inzakt en rustig kan afkoelen. Haal hem daarna uit de oven en laat compleet afkoelen.

Stap: 6

Maak dan de botercreme, mix de boter samen de poedersuiker en vanille aroma tot hij romig en wit is. ( Je kan eventueel een kleurstof naar keuze toevoegen. ) dit duurt ongeveer 8 minuten. Voeg ondertussen een paar eetlepels melk toe om het mengsel iets minder vast te maken.

Stap: 7

Snijd de biscuittaart horizontaal recht doormidden en klap open. Verdeel 1/4 van de botercreme over de onderste helft. En daaroverheen de jam.

Stap: 8

Leg de bovenste helft van de taart op het onderste deel en besmeer de zijkanten en bovenkant met een laagje botercreme (bewaar een beetje voor de toefjes bovenop)

Stap: 9

Bestrooi de zijkanten met de sprinkles.

Stap: 10

Spuit met behulp van een spuitzak toefjes bovenop de taart en strooi er eventueel nog wat sprinkles overheen

Over dit recept

Dit recept is van Julian-Mama

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.