Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Thuisbakkers Recepten
Vegetarische börek met spinazie en feta

Vegetarische börek met spinazie en feta

Dit recept is van: Lokyee1

  1. Vegetarische börek met spinazie en feta
Item 1 of 1
Vegetarische börek met spinazie en feta
info
Benodigdheden
Stappen
Zelfgemaakte böreks zijn nog lekkerder dan uit de supermarkt! Verras je gasten met deze heerlijke hartige vegetarische hapjes.
30 min.Bereidingstijd
25 min.Bak- of opstijftijd
Tips & Tricks
Warm het lekkerst
Hartige receptenBladerdeegBorrelhapjesLifestyle receptenVegetarisch bakken

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 500g filodeeg
  • 200g feta verkruimeld
  • 200g ricotta
  • 1 kop verse spinazie fijngesneden

 

  • 1 ei
  • Zout en peper naar smaak
  • 1/2 kop gesmolten boter of olijfolie
  • 1/2 kop yoghurt (optioneel, voor een zachtere textuur)

Keukenspullen

  • Grote kom

Stappen

Stap: 1

Verwarm de oven voor op 180 graden

Stap: 2

Meng in een kom de verkuimelde feta, ricotta, fijngesneden spinazie, ei, zout en peper tot alles goed gemengd is Voeg eventueel yoghurt toe voor een zachtere textuur (optioneel)

Stap: 3

Leg een vel filodeeg op een schoon oppervlak. Houd de overige vellen bedekt met een vochtige doek om uitdrogen te voorkomen

Stap: 4

Bestrijk het vel licht met gesmolten boter of olijfolie Leg een ander vel er bovenop en bestrijk opnieuw. Herhaal dit proces today je 3-4 lagen hebt.

Stap: 5

Verspreid een dunne lijn van de kaas-spinazievulling langs één rand van de filodeegstapel. Rol het deeg strak op rond de vulling om een lange cilinder te vormen

Stap: 6

Begin vanaf één uiteinde en draai de cilinder voorzichtig om een spiraal te vormen. Leg de twisters op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal dit proces met de resterende vulling en het deg.

Stap: 7

Bestrijk de bovenkant van de twisters met boter of olijfolie. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of totdat de borek twisters goudbruin en knapperig zijn.

Over dit recept

Dit recept is van Lokyee1

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.