Cathy

Decoratie- en bakster van Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Unicorn soesjestoren

Met kant-en-klare soesjes en strooidecoratie, maak je heel snel een feestelijke unicorn soesjestoren. Dus binnenkort een feestje en snel iets lekkers op tafel, dan is dit recept iets voor jou!

Bereiden

20 min

Baktijd

5 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

50 soezen

Gekleurd glazuur maken

 1. Stap 1

  • 1 zakje Dr. Oetker Glazuur Wit

  Leg het zakje Glazuur Wit 5 minuten in een pannetje (of kom) met ruime hoeveelheid heet (niet kokend). Zorg ervoor dat het zakje onder water blijft.

 2. Stap 2

  Haal het zakje uit het water en kneed het zakje glazuur goed door. Knip de bovenkant van het zakje af en verdeel het vloeibare glazuur over 3 schaaltjes.

 3. Stap 3

  • 1 pak Dr. Oetker Kleurstoffen

  Kneed de tubes kleurstof, voor het openen, 1 minuut voor het beste resultaat. Kleur het glazuur door een beetje blauw, rood en geel toe te voegen. Roer het goed door tot het egaal is en voeg eventueel wat kleurstof toe tot je de gewenste kleur bereikt hebt.

Unicorn soesjestoren decoreren

 1. Stap 4

  • 50 soesjes

  • 1 flesje Dr. Oetker Unicorn Mix

  Leg op het serveerbord een rondje van ongveer 12-15 soesjes. Verdeel hier van alle kleuren glazuur wat overheen. Strooi daarover de Dr. Oetker Unicorn Mix.

  Nog lekkerder

  Wil je deze unicornsoesjes nog lekkerder maken? Bak zelf soesjes met bijvoorbeeld de basis soesjesmix van Dr. Oetker.

 2. Stap 5

  Verdeel hierover weer een aantal soesjes in een smaller rondje. Verdeel hier van alle kleurstoffen glazuur wat over heen. Strooi hierover weer de Dr. Oetker Unicorn Mix. Herhaal dit tot je eindigt met het laatste soesje.

 3. Stap 6

  Zet de unicorn soesjestoren nog even in de koelkast, zodat het glazuur stevig wordt.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.