Brenda Kookt!

www.brendakookt.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Unicorn eclairs

Brenda Kookt ging aan de slag met het maken van soezen. ,,Unicorns zijn tegenwoordig overal op social media, daarom leek het mij leuk om te laten zien dat je op een simpele manier eclairs in unicorn-stijl kunt maken.''

Bereiden

60 min

Baktijd

30 min

Niveau

Uitdagend

Aantal

12 eclairs

Voorbereiden

Elektrisch 200°C / Hetelucht 190°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Teken op een val bakpapier 12 lijnen van 12 cm lang. Leg het bakpapier met de kant waar je getekend hebt naar beneden op de bakplaat.

Soezendeeg maken

  1. Stap 3

    Doe de boter, het water en het zout in een steelpan met een dikke bodem en breng dit aan de kook. Haal de pan van het vuur en roer de bloem er met een houten spatel goed doorheen.

  2. Stap 4

    Zet de pan weer op het vuur en blijf roeren tot het deeg als een bal van de bodem loslaat (na ca. 1 minuut). Haal de pan van het vuur. Roer één voor één de eieren door het beslag totdat ze goed zijn opgenomen.

  3. Stap 5

    Verdeel het soezendeeg met twee lepels in 8 gelijke hoopjes op de bakplaat; zorg voor voldoende tussenruimte omdat de soezen rijzen tijdens het bakken.

Soezendeeg maken

  1. Stap 6

    • 75 g Koopmans Patentbloem Kristal

    • 60 g boter

    • 100 ml water

    • Snufje zout

    Doe de boter, het water en het zout in een steelpan met een dikke bodem en breng dit aan de kook. Haal de pan van het vuur en roer de bloem er met een houten spatel goed doorheen.

  2. Stap 7

    • 3 eieren

    Zet de pan weer op het vuur en blijf roeren tot het deeg als een bal van de bodem loslaat (na ca. 1 minuut). Haal de pan van het vuur. Roer één voor één de eieren door het beslag totdat ze goed zijn opgenomen.

  3. Stap 8

    Spuit het soezenbeslag op de lijnen op het bakpapier. Let op: maak je lijnen niet te dik, 1,5 á 2 cm beslag is voldoende voor mooie eclairs.

  4. Stap 9

    Klop het ei dat nog over is los en bestrijk hier voorzichtig de eclairs mee.

  5. Stap 10

    Bak de eclairs net onder het midden van de oven in 25 minuten goudbruin. Let op: laat de oven tussendoor dicht. Als je de deur open doet, zakken ze in.

Unicorn eclairs vullen

  1. Stap 11

    Prik met een satéprikker een gaatje in de onderkant van de eclairs en laat ze in de oven afkoelen.

  2. Stap 12

    • Dr. Oetker Kleurstoffen (rode tube)

    • 2 zakjes Dr. Oetker Klop-Fix

    • 500 ml slagroom

    • 1 el Dr. Oetker Vanillesuiker

    Bereid ondertussen de vulling: klop de slagroom samen met de vanillesuiker en Klop-Fix op. Verdeel een beetje rode kleurstof door de slagroom en roer dit door. Is de roze kleur nog te licht? Doe er dan wat extra kleurstof bij.

  3. Stap 13

    Verdeel 5/6 van de slagroom in de andere nog schone spuitzak en knip hier een stukje af. Spuit de roze slagroom in de eclairs.

    Makkelijk vullen

    Je kunt met een mes ook een extra groot gat aan de onderkant van de eclairs maken waardoor het vullen gemakkelijker gaat.

Unicorn eclairs decoreren

  1. Stap 14

    • 1 zakje Dr. Oetker Glazuur Wit

    Leg het zakje met glazuur in een pannetje heet water. Laat het hier 5 minuten in leggen. Kneed het zakje door voor je het puntje er af knipt. Verdeel het glazuur over de eclairs.

    Gekleurde glazuur

    Je kunt de glazuur ook een kleurtje geven met de rode of andere kleurstoffen.

  2. Stap 15

    • 1 flesje Dr. Oetker Regenboogfantasie

    • 1 flesje Dr. Oetker Zachte Parels Gekleurd

    Verdeel hierna direct de verschillende sprinkels over de eclairs.

  3. Stap 16

    Laat het glazuur 30 minuten uitharden.

  4. Stap 17

    Spuit tot slot nog een toefje roze slagroom op de unicorn eclairs en verdeel hierover ook een paar sprinkels.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.