🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Ufo biscuittaart

Ufo biscuittaart

Dit recept is van: Annet

Ufo biscuittaart
Ufo biscuittaart
Info Benodigdheden Stappen

Feestje, verjaardag? Versier de tafel met deze vrolijk gekleurde Ufo biscuittaart!

60 min. Bereidingstijd
35 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12-16 Porties
Biscuittaart Decoreren Botercrème Banketbakkersroom Jam Thema recepten
5
1 beoordeling Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
  • Ei
    5 Stuk(s)
    Ei
  • Water
    450 ml
    Water
  • Roomboter (op kamertemperatuur)
    100 g
    Roomboter (op kamertemperatuur)
  • Melk
    125 ml
    Melk
  • Dr. Oetker Botercrème
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Botercrème
    Bestel dit product online

 

  • Dr. Oetker Banketbakkersroom
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Banketbakkersroom
  • Jam (naar keuze)
    5 el (eetlepels)
    Jam (naar keuze)
  • Dr. Oetker Rolfondant Wit
    2 pak(ken)
    Dr. Oetker Rolfondant Wit
  • Poedersuiker
    1 snufje(s)
    Poedersuiker
  •  
    1 Zakje(s)
    Fruit Ufo's snoep

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Broodmes
    Broodmes
  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online
  • Lepel
    Lepel

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 170°C).

Leg bakpapier op de springvormbodem, plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met boter of bakspray.

2. Maak een biscuitbodem

Doe de Dr. Oetker Basismix Biscuittaart (1 pak), de eieren (5 stuks) en het water (50 ml) in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar.

Klop het geheel daarna op de hoogste stand (turbo) in minimaal 5 minuten tot een luchtig beslag. Verdeel het beslag over de springvorm en strijk het glad.

Bak de taart in 30 - 40 minuten gaar en goudbruin.

Laat de taart vervolgens op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm. Ondertussen maak je de banketbakkersroom en de botercrème.

Biscuitbodem gaar?

Controleer met bijvoorbeeld een satéprikker aan het einde van de baktijd of de biscuitbodem voldoende gaar is. Komt de prikker er droog uit, dan kun je de bodem uit de oven halen.

3. Botercrème bereiden

Klop de zachte roomboter (100 g) op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes.

Voeg de melk (125 ml) en de mix voor de Dr. Oetker Mix voor luchtige Botercrème (1 zakje) toe. Roer het geheel in ca. 1/2 minuut op de laagste stand door elkaar totdat de massa iets dikker wordt.

Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de botercrème gemengd kan worden. Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.

4. Banketbakkersroom maken

Doe water (400 ml) en Dr. Oetker mix voor Banketbakkersroom (1 zakje) in een kom en meng het geheel met een garde of mixer op de middelste stand.

Klop het geheel één minuut op de hoogste stand tot een glad mengsel. Laat de banketbakkersroom ca. 5 minuten opstijven in de koelkast .

5. Ufo taart opbouwen

Snijd de taart horizontaal in drie gelijke lagen. Plaats de onderste laag biscuit op bijv. een bord en bestrijk de laag met de jam naar keuze (5 el). Houd 1.5 centimeter van de rand vrij.

Plaats de tweede laag biscuit op de jamlaag. Bestrijk deze laag met de banketbakkersroom. Houd 1.5 centimeter van de rand vrij. Plaats de laatste laag biscuit op de banketbakkersroom.

Neem de botercrème. Smeer als eerste de twee kieren bij de vullingen dicht met botercrème. Smeer daarna met een dun laagje de taart af. Plaats de taart in de koelkast voor minimaal 2 uur.

Na twee uur is de botercrème voldoende opgesteven. Smeer nogmaals de taart af met de rest van de botercrème. Houd twee eetlepels botercrème apart.

Rol de Dr. Oetker rolfondant wit (2 pakjes) uit op een werkblad bestoven met poedersuiker (snufje). Rol de fondant uit tot de juiste grote. Bekleed de taart met de fondant.

Neem de laatste botercrème. Plak het fruit ufo’s snoep (1 zakje) op de taart met de laatste botercrème.

Met de spuitzak is het handig om de botercrème eenvoudig te verdelen.

Wil je een vollere smaak geven aan de taart? Gebruik kan marsepein om de taart bekleden.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.