Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Ufo biscuittaart

Ufo biscuittaart

Dit recept is van: Annet

  1. Ufo biscuittaart
Item 1 of 1
Ufo biscuittaart
info
Benodigdheden
Stappen

Feestje, verjaardag? Versier de tafel met deze vrolijk gekleurde Ufo biscuittaart!

60 min.Bereidingstijd
35 min.Baktijd
Moeilijkheid
12-16Porties
BiscuittaartDecorerenBotercrèmeBanketbakkersroomJamThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
  • Ei
    5 Stuk(s)
    Ei
  • Water
    450 ml
    Water
  • Roomboter (op kamertemperatuur)
    100 g
    Roomboter (op kamertemperatuur)
  • Melk
    125 ml
    Melk
  • Dr. Oetker Botercrème
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Botercrème
    Bestel dit product online

 

  • Dr. Oetker Banketbakkersroom
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Banketbakkersroom
  • Jam (naar keuze)
    5 el (eetlepels)
    Jam (naar keuze)
  • Dr. Oetker Rolfondant Wit
    2 pak(ken)
    Dr. Oetker Rolfondant Wit
  • Poedersuiker
    1 snufje(s)
    Poedersuiker
  •  
    1 Zakje(s)
    Fruit Ufo's snoep

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Broodmes
    Broodmes
  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online
  • Lepel
    Lepel

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 170°C).

Leg bakpapier op de springvormbodem, plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met boter of bakspray.

2. Maak een biscuitbodem

Doe de Dr. Oetker Basismix Biscuittaart (1 pak), de eieren (5 stuks) en het water (50 ml) in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar.

Klop het geheel daarna op de hoogste stand (turbo) in minimaal 5 minuten tot een luchtig beslag. Verdeel het beslag over de springvorm en strijk het glad.

Bak de taart in 30 - 40 minuten gaar en goudbruin.

Laat de taart vervolgens op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm. Ondertussen maak je de banketbakkersroom en de botercrème.

Biscuitbodem gaar?

Controleer met bijvoorbeeld een satéprikker aan het einde van de baktijd of de biscuitbodem voldoende gaar is. Komt de prikker er droog uit, dan kun je de bodem uit de oven halen.

3. Botercrème bereiden

Klop de zachte roomboter (100 g) op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes.

Voeg de melk (125 ml) en de mix voor de Dr. Oetker Mix voor luchtige Botercrème (1 zakje) toe. Roer het geheel in ca. 1/2 minuut op de laagste stand door elkaar totdat de massa iets dikker wordt.

Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de botercrème gemengd kan worden. Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.

4. Banketbakkersroom maken

Doe water (400 ml) en Dr. Oetker mix voor Banketbakkersroom (1 zakje) in een kom en meng het geheel met een garde of mixer op de middelste stand.

Klop het geheel één minuut op de hoogste stand tot een glad mengsel. Laat de banketbakkersroom ca. 5 minuten opstijven in de koelkast .

5. Ufo taart opbouwen

Snijd de taart horizontaal in drie gelijke lagen. Plaats de onderste laag biscuit op bijv. een bord en bestrijk de laag met de jam naar keuze (5 el). Houd 1.5 centimeter van de rand vrij.

Plaats de tweede laag biscuit op de jamlaag. Bestrijk deze laag met de banketbakkersroom. Houd 1.5 centimeter van de rand vrij. Plaats de laatste laag biscuit op de banketbakkersroom.

Neem de botercrème. Smeer als eerste de twee kieren bij de vullingen dicht met botercrème. Smeer daarna met een dun laagje de taart af. Plaats de taart in de koelkast voor minimaal 2 uur.

Na twee uur is de botercrème voldoende opgesteven. Smeer nogmaals de taart af met de rest van de botercrème. Houd twee eetlepels botercrème apart.

Rol de Dr. Oetker rolfondant wit (2 pakjes) uit op een werkblad bestoven met poedersuiker (snufje). Rol de fondant uit tot de juiste grote. Bekleed de taart met de fondant.

Neem de laatste botercrème. Plak het fruit ufo’s snoep (1 zakje) op de taart met de laatste botercrème.

Met de spuitzak is het handig om de botercrème eenvoudig te verdelen.

Wil je een vollere smaak geven aan de taart? Gebruik kan marsepein om de taart bekleden.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.