Heerlijke chocolate chip cookies met lekkere choco chunks en cranberries. Met dit recept maak je 24 koekjes!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Mix de boter (200 g) met de suiker (200 g) tot een lichtgele, gladde massa.
Voeg het vanille aroma (0,5 tl) en het ei toe en klop kort op lage snelheid.
Voeg de bloem (200 g), baksoda (0,5 tl) en het zout (snufje) toe en mix met mixer met garden tot een kruimelig cookies deeg.
Kneed het koekjesdeeg met de handen door tot een gladde deegbal. Voeg de stukjes pure, melk- en witte chocolade (3x40 g) en de cranberries (25 g) toe en kneed het met handen door het chocolate chip cookies deeg.
Verwarm de oven voor: elektrisch op 180 graden, hetelucht op 160 graden.
Maak 24 balletjes van het chocolate chip cookies deeg en plaats op de met bakpapier beklede bakplaten.
Bak de chocolate chip cookies 10 minuten gaar. Laat ze nog 5 minuten op de bakplaat afkoelen en daarna verder afkoelen op een rooster.
Druk de chocolate chip cookies plat – ze hoeven niet perfect van vorm te zijn, maar zorg ervoor dat er zeker 5 cm ruimte tussen de cookies blijft.
De koekjes zijn zacht als ze uit de oven komen.