Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Triple Chocolate Cake

Triple Chocolate Cake

Dit recept is van: Cathy

  1. Triple chocolatecake
Item 1 of 1
Triple Chocolate Cake
info
Benodigdheden
Stappen

Als je dan voor chocolade gaat, wil je het natuurlijk ook goed doen. Daarom drie keer chocolade: in, tussen en rondom deze heerlijke chocoladetaart. Wie verras jij met een stukje van deze heerlijke chocoladetaart?

60 min.Bereidingstijd
30 min.Baktijd
Moeilijkheid
10Porties
ChocoladeKaramelChocoladetaartTaartBiscuittaartMoederdagThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
  • Ei
    5 Stuk(s)
    Ei
  • Water
    50 ml
    Water
  • Cacaopoeder
    20 g
    Cacaopoeder
  • Cake & Taart vulling Choco (Dr. Oetker)
    2 Zakje(s)
    Cake & Taart vulling Choco (Dr. Oetker)
  • Choco Dip bruin (Dr. Oetker)
    1 Beker(s)
    Choco Dip bruin (Dr. Oetker)

 

  • Chocolate chips
    1 Zakje(s)
    Chocolate chips
  • Dr. Oetker Chocofantasie
    1 Strooibusje(s)
    Dr. Oetker Chocofantasie
  • Choco flakes
    Choco flakes
  • Chocoladekoekjes
    Chocoladekoekjes
  • Karamel
    Karamel

Keukenspullen

  • Springvorm Ø18 cm
    Springvorm Ø18 cm
    Bestel dit product online
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Dr. Oetker Bakspray
    Dr. Oetker Bakspray
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Broodmes
    Broodmes
  • Satéprikker
    Satéprikker
  • Lepel
    Lepel

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 170°C).

Leg bakpapier op de springvormbodem, plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met boter of bakspray.

2. Chocobiscuitbeslag maken

Doe de Dr. Oetker Basismix Biscuittaart (1 pak), de eieren (5 stuks) en het water (50 ml) in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar.

Voeg als extra de cacaopoeder (20 g) aan het beslag toe.

Klop het geheel daarna op de hoogste stand in mimimaal 5 minuten tot een luchtig beslag.

Verdeel het beslag over de springvorm en strijk het glad.

3. Chocobiscuitbodem bakken

Bak de taart in 30 à 40 minuten gaar en goudbruin.

Prik met een satéprikker in het midden van de taart. Is de prikker droog, dan is de taart gaar.

Laat de taart vervolgens op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm.

Leg de taart ondersteboven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem.

Laat de taart goed afkoelen.

De taart is nu gereed om door te snijden, te vullen en te decoreren.

4. Chocobiscuit vullen

Als de chocoladebodem is afgekoeld, kun je de taart met het broodmes in 3 lagen snijden. Je hebt nu 3 lagen en 2 tussenlagen om te vullen. Verdeel op elke tussenlaag een zakje Dr. Oetker Cake & Taart Vulling Choco (2 zakjes).

5. Triple chocolate cake decoreren

Verwijder de deksel en het aluminiumfolie van de Dr. Oetker Choco dip (1 beker). Verwarm de beker in een magnetron van 300 watt voor 1,5 minuut.

Roer de chocodip goed door.

Verwarm de chocodip opnieuw voor 20 seconden. Roer hierna door totdat de chocodip vloeibaar is.

Verdeel een gedeelte van de chocoladedip over de taart en verdeel deze dan over de bovenkant met een lepel. Voor een speels effect kun je voorzichtig wat chocolade over de rand van de taart strijken. Verdeel nu naar eigen inzicht alle decoratie over de taart. Begin met het grootste: de chocoladekoekjes, vervolgens de choclait chips, choco flakes en zachte karamel en als laatste de chocobolletjes van Dr. Oetker Chocofantasie.

Heet water

De beker met folie kun je ook in een pan met heet water verwarmen. Laat het water niet koken. Verwijder de folie en roer tot de choco dip volledig vloeibaar is.

Deze chocoladetaart is heerlijk rijk van smaak! Je begint met het maken van de chocoladebiscuit, waardoor je chocoladetaart een heerlijke basis meekrijgt. Vervolgens vul je de chocoladetaart ook nog eens met een heerlijke chocoladevulling. En om het echt helemaal af te maken, strijk je de taart af met een rijke chocoladecoating. Klinkt goed, toch?

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.