Cathy

Decoratie- en bakster van Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Triple Chocolate Cake

Als je dan voor chocola gaat, wil je het goed doen natuurlijk: driedubbelop choco in, tussen en rond deze hemelse chocolate cake.

Bereiden

60 min

Baktijd

30 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

10 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 170°C / Hetelucht 170°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Leg bakpapier op de springvormbodem, plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met boter of bakspray.

Choco biscuitbeslag maken

  1. Stap 3

    • 1 pak Dr. Oetker Basismix Biscuittaart

    • 5 eieren

    • 50 ml water

    Doe de mix, de eieren en het water in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar.

  2. Stap 4

    • 20 g cacao

    Voeg als extra de cacaopoeder aan het beslag toe.

  3. Stap 5

    Klop het geheel daarna op de hoogste stand in mimimaal 5 minuten tot een luchtig beslag.

  4. Stap 6

    Verdeel het beslag over de spingvorm en strijk het glad.

Choco biscuitbodem bakken

  1. Stap 7

    Bak de taart in 30 - 40 minuten gaar en goudbruin.

  2. Stap 8

    Prik met een satéprikker in het midden van de taart. Is de prikker droog, dan is de taart gaar.

  3. Stap 9

    Laat de taart vervolgens op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm.

  4. Stap 10

    Leg de taart ondersteboven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem.

  5. Stap 11

    Laat de taart goed afkoelen.

  6. Stap 12

    De taart is nu gereed om door te snijden, te vullen en te decoreren.

Chocobiscuit vullen

  1. Stap 13

    • 2 zakjes Dr. Oetker Cake & Taart vulling Choco

    Als de chocoladebodem is afgekoeld kun je de taart in 3 lagen snijden. Je hebt nu 3 lagen en 2 tussenlagen om te vullen. Verdeel op elke tussenlaag 1 zakje Dr. Oetker Cake & Taart Vulling Choco.

Triple Chocolate cake decoreren

  1. Stap 14

    • 1 beker Dr. Oetker Choco Dip Bruin

    Verwijder de deksel en het aluminiumfolie van de Choco dip. Verwarm de beker in een magnetron van 300 watt voor 1,5 minuten.

  2. Stap 15

    Roer de chocodip goed door.

  3. Stap 16

    Verwarm de Chocodip opnieuw voor 20 seconden. Roer hierna door totdat de chocodip vloeibaar is.

    Heet water

    De beker met folie 15 - 20 min. in een pan met heet water verwarmen. het water niet laten koken verwijder folie en roer tot de choco dip volledig vlooeibaar is.

  4. Stap 17

    • Choclait chips

    • Dr. Oetker Chocofantasie (chocobolletjes)

    • Choco flakes (of brokjes/stukjes)

    • Kleine koekjes (chocolade die je het lekkerst vind)

    • Zachte karamel

    Verdeel een gedeelte van de chocoladedip over de taart en verdeel deze dan over de bovenkant met lepel. Voor een speels effect kun je voorzichtig wat chocolade over de rand van de taart strijken. Verdeel nu de decoratie over de taart, begin met de hoogste koekjes en als laatste de chocolade bolletjes uit de Dr. Oetker Chocofantasie.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.