🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Triple Chocolate Cake

Triple Chocolate Cake

Dit recept is van: Cathy

Triple chocolatecake
Triple Chocolate Cake
Info Benodigdheden Stappen

Als je dan voor chocola gaat, wil je het natuurlijk ook goed doen. Daarom drie keer chocolade :in, tussen en rond deze heerlijke chocoladetaart. Wie verras jij met een stukje?

60 min. Bereidingstijd
30 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
10 Porties
Chocolade Karamel Chocoladetaart Taart Biscuittaart Moederdag Thema recepten
4
58 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
  • Ei
    5 Stuk(s)
    Ei
  • Water
    50 ml
    Water
  • Cacaopoeder
    20 g
    Cacaopoeder
  • Cake & Taart vulling Choco (Dr. Oetker)
    2 Zakje(s)
    Cake & Taart vulling Choco (Dr. Oetker)
  • Choco Dip bruin (Dr. Oetker)
    1 Beker(s)
    Choco Dip bruin (Dr. Oetker)

 

  • Chocolate chips
    1 Zakje(s)
    Chocolate chips
  • Dr. Oetker Chocofantasie
    1 Strooibusje(s)
    Dr. Oetker Chocofantasie
  • Choco flakes
    Choco flakes
  • Chocoladekoekjes
    Chocoladekoekjes
  • Karamel
    Karamel

Keukenspullen

  • Springvorm Ø18 cm
    Springvorm Ø18 cm
    Bestel dit product online
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Dr. Oetker Bakspray
    Dr. Oetker Bakspray
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Broodmes
    Broodmes
  • Satéprikker
    Satéprikker
  • Lepel
    Lepel

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 170°C).

Leg bakpapier op de springvormbodem, plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met boter of bakspray.

2. Chocobiscuitbeslag maken

Doe de Dr. Oetker Basismix Biscuittaart (1 pak), de eieren (5 stuks) en het water (50 ml) in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar.

Voeg als extra de cacaopoeder (20 g) aan het beslag toe.

Klop het geheel daarna op de hoogste stand in mimimaal 5 minuten tot een luchtig beslag.

Verdeel het beslag over de springvorm en strijk het glad.

3. Chocobiscuitbodem bakken

Bak de taart in 30 à 40 minuten gaar en goudbruin.

Prik met een satéprikker in het midden van de taart. Is de prikker droog, dan is de taart gaar.

Laat de taart vervolgens op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm.

Leg de taart ondersteboven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem.

Laat de taart goed afkoelen.

De taart is nu gereed om door te snijden, te vullen en te decoreren.

4. Chocobiscuit vullen

Als de chocoladebodem is afgekoeld, kun je de taart met het broodmes in 3 lagen snijden. Je hebt nu 3 lagen en 2 tussenlagen om te vullen. Verdeel op elke tussenlaag een zakje Dr. Oetker Cake & Taart Vulling Choco (2 zakjes).

5. Triple chocolate cake decoreren

Verwijder de deksel en het aluminiumfolie van de Dr. Oetker Choco dip (1 beker). Verwarm de beker in een magnetron van 300 watt voor 1,5 minuut.

Roer de chocodip goed door.

Verwarm de chocodip opnieuw voor 20 seconden. Roer hierna door totdat de chocodip vloeibaar is.

Verdeel een gedeelte van de chocoladedip over de taart en verdeel deze dan over de bovenkant met een lepel. Voor een speels effect kun je voorzichtig wat chocolade over de rand van de taart strijken. Verdeel nu naar eigen inzicht alle decoratie over de taart. Begin met het grootste: de chocoladekoekjes, vervolgens de choclait chips, choco flakes en zachte karamel en als laatste de chocobolletjes van Dr. Oetker Chocofantasie.

Heet water

De beker met folie kun je ook in een pan met heet water verwarmen. Laat het water niet koken. Verwijder de folie en roer tot de choco dip volledig vloeibaar is.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.