Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Triple chocolade ijs

Triple chocolade ijs

Dit recept is van: Annet

  1. Chocolade-ijs -triple chocolate
Item 1 of 1
Triple chocolade ijs
info
Benodigdheden
Stappen

Niet bakken, wel lekker smullen. Maak zelf heerlijk romig ijs met 3 soorten chocolade.

5 min.Bereidingstijd
320 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
8Porties
ChocoladeIJsKindertraktatiesThema receptenZomer

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Melkchocolade
    20 g
    Melkchocolade
  • Pure chocolade
    20 g
    Pure chocolade
  • Witte chocolade
    20 g
    Witte chocolade
  • Melk
    250 ml
    Melk
  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Cacaopoeder
    2 el (eetlepels)
    Cacaopoeder

 

  • Dr. Oetker Bourbon-Vanille-Extract
    2 tl (theelepels)
    Dr. Oetker Bourbon-Vanille-Extract
  • Eidooier
    4 Stuk(s)
    Eidooier
  • Suiker (fijne)
    80 g (gram)
    Suiker (fijne)
  • Zout
    1 Mespuntje(s)
    Zout
  • IJshoorntje
    8 null
    IJshoorntje

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Maatbeker
    Maatbeker
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Diepvriesbestendige bewaardoos
    Diepvriesbestendige bewaardoos
  • IJslepel
    IJslepel

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Hak de chocolades (totaal 60 g) grof. Zet dit apart.

Breng de melk (250 ml), slagroom (250 ml) en vanille-extract (2 tl) aan de kook in een pan. Haal de pan van het vuur en zet opzij om een beetje af te koelen. 

Gebruik ondertussen een garde om het eigeel (4 stuks), de suiker (80 g), het cacaopoeder (2 el) en het zout (1 mespuntje) in een kom schuimig te kloppen. Roer het melk-roommengsel erdoor en roer het romig boven een heetwaterbad. Zet dan apart om af te koelen.

Vul het mengsel in een diepvriesbestendige bewaardoos en vries in. Dek het af met huishoudfolie. Roer het ijs de komende 2 uur om het half uur krachtig door. (haal ook het ijs goed van de zijkanten van de schaal.

Voeg met de spatel de gehakte witte, pure en melkchocolade stukjes toe. Houd een klein handje gemengde chocoladestukjes achter. Laat het ijs na 2 uur nogmaals 2 uur in de vriezer om verder te bevriezen. Neem je eigengemaakt triple chocolade ijs ongeveer 10 minuten voor serveren uit de diepvries en laat staan bij kamertemperatuur. Schep hierna mooie bolletjes ijs in de ijshoorntjes (8 stuks).

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.