Annet

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Triple chocolade ijs

Niet bakken, wel lekker smullen. Maak zelf heerlijk romig ijs met 3 soorten chocolade.

Bereiden

5 min

Opstijftijd

320 min

Niveau

Eenvoudig

8 stuks

Voorbereiden

  1. Stap 1

    • 20 g melkchocolade

    • 20 g pure chocolade

    • 20 g witte chocolade

    Hak de chocolade grof. Zet dit apart.

  2. Stap 2

    • 1 zakje Dr. Oetker Basismix voor IJs Chocolade

    • 250 ml melk

    Voeg in een mengkom de melk toe aan de chocolade ijsmix en mix dit op de laagste stand kort tot een geheel. Klop hierna 3 minuten op de hoogste stand tot een luchtige romige massa. Voeg met de spatel de gehakte witte, pure en melkchocolade stukjes toe. Houd een klein handje gemengde chocoladestukjes achter.

  3. Stap 3

    Giet het ijsbeslag in een diepvriesbestendige bewaardoos. Decoreer het beslag met de overige losse stukjes chocolade. Het beslag afdekken en tenminste 4 uur bij -18 graden invriezen.

  4. Stap 4

    • 8 ijshoorntjes

    Neem je eigengemaakt triple chocolade ijs ongeveer 10 minuten voor serveren uit de diepvries en laat staan bij kamertemperatuur. Schep hierna mooie bolletjes ijs in de ijshoorntjes.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.