Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Thuisbakkers Recepten
Torta Tres Leches - biscuit met 3 soorten melk

Torta Tres Leches - biscuit met 3 soorten melk

Dit recept is van: Ann

  1. Torta Tres Leches - biscuit met 3 soorten melk
Item 1 of 1
Torta Tres Leches - biscuit met 3 soorten melk
info
Benodigdheden
Stappen
De tres leches-cake is een van de meest populaire zoetigheden in Venezuela. Het is een biscuitgebak gedrenkt in een mengsel van drie zuivelproducten: slagroom, verdampte melk en gecondenseerde melk .
30 min.Bereidingstijd
300 min.Bak- of opstijftijd
Tips & Tricks
De taart blijft steeds in de vorm. Je moet deze aansnijden in de vorm en de stukken eruit scheppen.
Thema receptenFeestdagenVerjaardagZoete receptenGebak

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 160 gr bloem
  • 6 eieren
  • 250 gr suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille
  • 1/2 theelepel citroensap
  • 300 mililiter room

 

  • 3OO mililiter gecondenseerde melk
  • 300 mililiter geëvaporeerde melk
  • 3 eiwitten
  • 150 gr suiker
  • 1 eetlepel vanille
  • 1/2 theelepel citroensap

Keukenspullen

  • bakpapier
  • glazen bakvorm
  • maatbeker
  • mixer
  • mengkom
  • steelpan

Stappen

Stap: 1

1 Dit Venezolaanse recept voor tres leches-cake begint met de basis, een biscuitgebak. Om te beginnen verwarm je de oven voor op 180°C. Scheid nu het eiwit van de dooiers.

Stap: 2

2 Begin met het kloppen van de eiwitten, eerst beetje bij beetje en dan met grotere snelheid. Wanneer het begint te schuimen, strooi je de suiker er beetje bij beetje bij.

Stap: 3

3 Voeg vervolgens het citroensap toe.

Stap: 4

4 Voeg ook de vanille toe. Klop tot er stevige pieken ontstaan.

Stap: 5

5 Klop de dooiers zo dat ze erg schuimig zijn en voeg met een vegende beweging toe aan het eiwit.

Stap: 6

6 Zeef de bloem samen met het bakpoeder en voeg beetje bij beetje toe aan het mengsel.

Stap: 7

7 Giet alles in een vorm bekleed met papier.

Stap: 8

8 Bak ongeveer 45 minuten tot je er met een mes in kunt steken en het er droog uitkomt. De cake moet volledig afkoelen, bij voorkeur een nacht.

Stap: 9

9 Meng de volgende dag de drie soorten melk : room, geëvaporeerd en gecondenseerd. Klop ze goed zodat alles zeer homogeen is.

Stap: 10

10 Prik gaten in de hele cake om het mengsel op te nemen en giet het gelijkmatig over de hele cake. Doe dit lepel per lepel.

Stap: 11

11 Nadat u al de melk over de biscuit heeft gegoten, moet u deze minimaal twee tot drie uur in de koelkast bewaren.

Stap: 12

12 Voeg na die tijd de suiker toe aan de eiwitten om de topping te maken .

Stap: 13

13 Breng au bain-marie tot ongeveer 50°C graden. Klop tot de suiker volledig is opgelost. Als u geen thermometer heeft, let er dan goed op dat het eiwit niet gaat stollen.

Stap: 14

14 Haal van het vuur en begin te kloppen met een mixer, nog steeds heet. Mix op hoge snelheid tot het eiwit heel stevig is. Bestrijk de hele cake met het eiwit. Zet nog minstens een uur in de koelkast voordat u het serveert.

Over dit recept

Dit recept is van Ann

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.