Laura's bakery

www.laurasbakery.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Tiramisu eclairs

Laura's Bakery maakte een lekker eclairs recept. ,,Heerlijke tiramisu eclairs om precies te zijn. Gevuld met een koffie mascarponeroom, cacaopoeder, gewone mascarponeroom in kleine toefjes bovenop en vervolgens afgemaakt met extra decoraties.''

Bereiden

20 min

Baktijd

25 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

14 stuks

Voorbereiden

Elektrisch 200°C / Hetelucht 190°C

 1. Stap 1

  Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor.

Soezendeeg maken

 1. Stap 2

  • 75 g Koopmans Patentbloem Kristal

  • 60 g boter

  • 100 ml water

  • Snufje zout

  Doe de boter, het water en het zout in een steelpan met een dikke bodem en breng dit aan de kook. Haal de pan van het vuur en roer de bloem er met een houten spatel goed doorheen.

 2. Stap 3

  • 3 eieren

  Zet de pan weer op het vuur en blijf roeren tot het deeg als een bal van de bodem loslaat (na ca. 1 minuut). Haal de pan van het vuur. Roer één voor één de eieren door het beslag totdat ze goed zijn opgenomen.

Eclairs maken

 1. Stap 4

  Knip de punt van een spuitzak (op 5 cm vanaf de punt). Houd de punt van de spuitzak ongeveer 1 cm boven de bakplaat en spuit eclairs van 2-3 cm breed en 12 cm lang.

  Handig

  Je kunt voor jezelf eventueel hulplijnen zetten op het bakpapier. Doe dit met potlood en draai het vel op zodat de betekende kant aan de onderkant ligt. Zorg ook voor voldoende tussenruimte, ze rijzen namelijk nog een stuk.

 2. Stap 5

  Bak de eclairs in ongeveer 25 minuten op 200 graden tot ze gaar en goudbruin zijn. Laat ze daarna goed afkoelen op een rooster.

Tiramisu vulling

 1. Stap 6

  • 125 g slagroom

  • 2 el Dr. Oetker Vanillesuiker

  Giet de koude slagroom in een schone kom. Voeg de vanillesuiker toe en klop tot de slagroom stijf is.

 2. Stap 7

  • 250 g mascarpone

  In een aparte kom roer je de mascarpone een beetje los. Niet te veel, het gaat er vooral om dat de mascarpone iets zachter wordt. Als je te lang en te hard roert, wordt de mascarpone te dun en wordt het lastig om straks een mooie stevige crème te maken.

 3. Stap 8

  Voeg de mascarpone aan de stijfgeklopte toe. Mix op een lage stand tot een romig geheel. Ook nu is het belangrijk dat je niet te lang blijft mixen. Zodra het één geheel is kun je gelijk stoppen. Naar smaak kun je eventueel wat poedersuiker toevoegen, zoveel als je zelf lekker vindt.

 4. Stap 9

  Haal een derde van de room uit de kom en houd deze even apart.

 5. Stap 10

  • 1 zakje oploskoffiepoeder

  Door tweederde van de room, spatel je de oploskoffie. Spatel wederom niet te lang door. Vul de tweede spuitzak met deze op smaak gebrachte mascarponeroom.

Eclairs vullen

 1. Stap 11

  Prik in de onderkant van de eclairs drie gaatjes, zo kun je de eclairs beter in hun geheel vullen. Knip het puntje van de spuitzak en prik deze in de gaatjes, spuit wat vulling in de eclair.

 2. Stap 12

  Leg de eclairs op een plaat of rooster en bestrooi ze met wat cacaopoeder. Vul een derde spuitzak (of hergebruik de vorige) met de overgebleven mascarponeroom, spuit er kleine toefjes van op de eclairs.

 3. Stap 13

  • Dr. Oetker Chocofantasie

  • Mokkaboontjes

  Decoreer de toefjes met een mokkaboontje en de Chocofantasie.

  Bewaartip

  De tiramisu eclairs kun je 2 dagen afgedekt in de koelkast bewaren.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.