Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Thuisbakkers Recepten
Tiramisu

Tiramisu

Dit recept is van: Elmamatar

  1. Tiramisu
  2. Tiramisu
Item 1 of 2
Tiramisu
info
Benodigdheden
Stappen
Deze tiramisu is een echte Italiaanse klassieker zonder alcohol
15 min.Bereidingstijd
120 min.Bak- of opstijftijd
Tips & Tricks
Doe het liefst 1 dag van te voren in de koelkast en eet het de dag erna
Zoete receptenDesserts

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 500 gram mascarpone
  • 4 eieren
  • 6 el fijne suiker
  • Pak lange vingers
  • Sterke koffie afgekoeld
  • Cacao poeder

Keukenspullen

  • Ovenschaal
  • Spatel
  • Maatbeker

Stappen

Stap: 1

Scheid het eigeel en het eiwit van elkaar en mix het eigeel met de suiker voor ongeveer 5 minuten tot een mooi beslag. Pak dan de mascarpone en doe die bij het eigeel en de suiker. Mix dit met een garde - niet met een handmixer - tot een mooi glad en dik beslag. Als je wilt kan je met een spatel de slagroom erbij “vouwen”. Mix dan met een staafmixer het eiwit stijf en doe vier eetlepels eiwit bij het beslag en spatel dat er rustig doorheen

Stap: 2

Doe dit even 10 minuten in de koelkast en haal het eruit wanneer je begint met de tiramisù te maken. Pak nu een schaal en doop 1 voor 1 de lange vingers in de koffie (niet te lang, 1 seconde) en leg die in de schaal zodat het 1 laag wordt. Doe er dan een beetje mascarpone mix overheen, verdeel het goed met een spatel en daarbovenop doe je weer lange vingers gedoopt in koffie. Je eindigt altijd met mascarpone.

Stap: 3

Als laatst strooi je er cacaopoeder overheen en leg je de tiramisù in de vriezer voor een uur of twee en daarna in de koelkast. Het beste is om de tiramisù een dag van te voren te maken zodat het lekker kan opstijven in de vriezer en koelkast. Je kan de tiramisù ook alleen in de koelkast doen, als je dat liever hebt

Over dit recept

Dit recept is van Elmamatar

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.