Danna

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Thee muffins met sinaasappelcrème

Bij moeders op de thee, wat neem je mee? Wat dacht je van een verrassende thee muffin. Een theemuffin? Ja zalig met een echte sinaasappelcrème, lekker chique gebakken vanaf de basis. Lees hier verder.

Bereiden

30 min

Baktijd

30 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

20 cakejes

Voorbereiden

Elektrisch 200°C / Hetelucht 180°C

  1. Stap 1

    Plaats een rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Plaats de papieren cakevormpjes in het muffinblik.

  3. Stap 3

    • 1 sinaasappel (biologisch)

    Rasp de schil van een sinaasappel voor zest. Snijd de sinaasappel hierna doormidden en pers de helft uit voor het sap. Zet opzij voor later.

Maak een thee muffinbeslag

  1. Stap 4

    • 3 zakjes Earl Grey thee

    • 125 ml water

    Laat 3 zakjes earl grey thee trekken in een pannetje met 125 ml gekookt water.

  2. Stap 5

    • 50 g honing

    • 50 g suiker

    Verwijder de zakjes, voeg de honing en de suiker toe en laat het geheel inkoken tot een siroop. Zet apart en laat koelen.

  3. Stap 6

    • 240 g roomboter

    • 250 g suiker

    Klop met de mixer met garden in een beslagkom de suiker en de boter zacht en romig.

  4. Stap 7

    • 1 el Dr. Oetker Backin

    • 1 zakje Dr. Oetker Baksoda

    • 360 g Koopmans Patentbloem Kristal

    Voeg bakpoeder, baksoda en bloem toe en mix nog even goed door tot een egale massa.

  5. Stap 8

    • 250 ml slagroom

    Doe 2/3 van de theesiroop in een kom en roer met bijvoorbeeld een spatel de slagroom er voorzichtig doorheen. Het moet vloeibaar blijven dus niet opkloppen.

  6. Stap 9

    Voeg de theesiroop met slagroom aan het muffinbeslag toe, mix even stevig door tot een gladde massa, en schep wat thee beslag in de muffinvormpjes. De vormpjes mogen voor 2/3 gevuld zijn.

  7. Stap 10

    Bak de muffins in 25 tot 30 minuten gaar en goudbruin in de oven.

Sinaasappel botercrème maken

  1. Stap 11

    • 250 ml melk

    • 45 g Koopmans Patentbloem Kristal

    Doe melk en bloem in een steelpan en laat deze al roerend even opkoken. Laat onder een plasticje (voorkomen van een vel) afkoelen tot kamertemperatuur.

  2. Stap 12

    • 240 g roomboter

    • 250 g poedersuiker

    Klop de roomboter met de poedersuiker tot een zachte massa.

  3. Stap 13

    Mix er beetje voor beetje het melk-met-bloemmengsel doorheen totdat alles is opgenomen.

  4. Stap 14

    Voeg de sinaasappelzest, het sinaasappelsap en de resterende 1/3 van de theesiroop toe en klop tot een egale massa.

  5. Stap 15

    Laat de cakejes helemaal afkoelen en spuit dan met een spuitzak de sinaasappelcrème op de thee muffins. Garneer naar smaak met bijvoorbeeld een sinaasappelschijfje of een aardbei.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.