Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Thee muffins met sinaasappelcrème

Thee muffins met sinaasappelcrème

Dit recept is van: Danna

  1. thee muffin W
Item 1 of 1
Thee muffins met sinaasappelcrème
info
Benodigdheden
Stappen

Bij moeders op de thee, wat neem je mee? Wat dacht je van deze verrassende thee muffins. Een theemuffin? Jazeker! Een smaakvol cakeje met een heerlijk frisse sinaasappelcrème.

30 min.Bereidingstijd
30 min.Baktijd
Moeilijkheid
20Porties
SinaasappelMuffinsCakejesBrunchMoederdagThema receptenCupcakes & muffinsHigh tea

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Sinaasappel
    1 Stuk(s)
    Sinaasappel
  •  
    3 Zakje(s)
    Earl Grey thee
  • Water
    125 ml
    Water
  • Honing
    50 ml
    Honing
  • Suiker (fijne)
    300 g
    Suiker (fijne)
  • Roomboter (op kamertemperatuur)
    480 g
    Roomboter (op kamertemperatuur)

 

  • Dr. Oetker Backin bakpoeder
    1 el (eetlepels)
    Dr. Oetker Backin bakpoeder
  • Dr. Oetker Baksoda
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Baksoda
  • Koopmans Patentbloem Kristal
    405 g
    Koopmans Patentbloem Kristal
  • Slagroom (ongezoet)
    250 ml
    Slagroom (ongezoet)
  • Melk
    250 ml
    Melk
  • Poedersuiker
    250 g
    Poedersuiker

Keukenspullen

  • Muffin bakvorm
    Muffin bakvorm
  • Muffinvormpjes
    20 Stuk(s)
    Muffinvormpjes
  • Steelpan
    Steelpan
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Kom
    Kom
    Bestel dit product online
  • Huishoudfolie
    Huishoudfolie
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats een rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor ( elektrisch 200°C / hetelucht 180°C).

Plaats de papieren cakevormpjes in het muffinblik.

Rasp de schil van een sinaasappel (1 stuk). Snij de sinaasappel hierna doormidden en pers de helft uit voor het sap. Zet opzij voor later.

2. Maak een thee muffinbeslag

Laat de Earl Grey thee (3 zakjes) trekken in een pannetje met gekookt water (125 ml).

Verwijder de zakjes, voeg de honing (50 g) en de suiker (50 g) toe en laat het geheel inkoken tot een siroop. Zet apart en laat koelen.

Klop met de mixer met garden in een beslagkom de suiker (250 g) en de roomboter (240 g) zacht en romig.

Voeg Dr. Oetker Backin (1 el), Dr. Oetker Baksoda (1 zakje) en Koopmans Patentbloem Kristal (360 g) toe en mix nog even goed door tot een egale massa.

Doe twee derde van de theesiroop in een kom en roer met bijvoorbeeld een spatel de slagroom (250 g) er voorzichtig doorheen. Het moet vloeibaar blijven dus niet opkloppen.

Voeg de theesiroop met slagroom aan het muffinbeslag toe, mix even stevig door tot een gladde massa, en schep wat thee beslag in de muffinvormpjes. De vormpjes mogen voor twee derde gevuld zijn.

Bak de muffins in 25 tot 30 minuten gaar en goudbruin in de oven.

3. Sinaasappel botercrème maken

Doe melk (250 ml) en Koopmans Patentbloem Kristal (45 g) in een steelpan en laat deze al roerend even opkoken. Laat onder een plasticje afkoelen tot kamertemperatuur. Zo voorkom je dat er een velletje ontstaat.

Klop de roomboter (240 g) met de poedersuiker (250 g) tot een zachte massa.

Mix er beetje voor beetje het melk-met-bloemmengsel doorheen totdat alles is opgenomen.

Voeg de sinaasappelrasp, het sinaasappelsap en de resterende één derde van de theesiroop toe en klop tot een egale massa.

Laat de cakejes helemaal afkoelen en spuit dan met een spuitzak de sinaasappelcrème op de thee muffins. Garneer naar smaak met bijvoorbeeld een sinaasappelschijfje of een aardbei.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.