🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cake
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Moederdag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Regenboog
      • Seizoen bakken
        • Seizoen bakken
        • Lente
        • Zomer
        • Herfst
        • Winter
      • Geboorte
      • Verjaardag
      • Reisje door Europa
      • Brunch
      • Halloween
      • Sinterklaas
      • Kerst
      • Oud & Nieuw
      • Valentijn
      • Pasen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Cake Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Moederdag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Regenboog
Seizoen bakken
Lente Zomer Herfst Winter
Geboorte Verjaardag Reisje door Europa Brunch Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw Valentijn Pasen
Baktips
Recepten
Tartelettes met rood fruit

Tartelettes met rood fruit

Dit recept is van: Annet

Tartelettes met roodfruit
Tartelettes met rood fruit
Info Benodigdheden Stappen

Met appeltaartdeeg bak je heerlijke taartbodempjes die je later opvult met banketbakkersroom en heerlijk rood fruit. Je kunt aardbeien, frambozen en ook aalbessen als frisse vulling nemen.

30 min. Bereidingstijd
15 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
9 Porties
Bodempjes invriezen

De bodempjes kunnen prima worden ingevroren! Heel makkelijk dus om vooraf te maken en later te vullen!

Aardbei Rood fruit Taart Brunch High tea Mini taartjes Gebak

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Ei
    1
    Ei
  • Boter (op kamertemperatuur)
    100 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Koopmans Klein appeltaartje
    1 Pak
    Koopmans Klein appeltaartje
  • Banketbakkersroom (Dr. Oetker)
    1 Zakje(s)
    Banketbakkersroom (Dr. Oetker)
  • Melk
    500 ml
    Melk
  • Rood fruit (bijv. aardbeien, rode bessen, framboos)
    Rood fruit (bijv. aardbeien, rode bessen, framboos)

Keukenspullen

  • Steelpan
    Steelpan
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
    Productdetails
  • Huishoudfolie
    Huishoudfolie
  • Tartelette vormpjes (of tartelette blik)
    9
    Tartelette vormpjes (of tartelette blik)
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Bakbonen
    Bakbonen
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online

Stappen

1. Maak bodems van taartdeeg

Verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 160°C).

Klop het ei (1 stuk) los. Roer in een kom de boter (100 g) zacht, voeg de mix (1 pak Koopmans Klein appeltaartje) en de helft van het losgeklopte ei toe. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg. Bekleed de tartelettevormpjes met het deeg. Neem het bakpapier. Knip stukken die iets groter zijn dan het tartelettevormpje. Verkreukel deze en maak ze weer glad. Bekleed iedere tartelette met bakpapier en doe hierin de bakbonen of -rijst. Bak de tartelettes 'blind' in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin. Laat de tartelettes hierna volledig afkoelen op een rooster. Verwijder de bakbonen en het bakpapier voorzichtig.

Blind bakken met bakbonen

Blind bakken is het bakken van een taartdeeg wanneer je een taart maakt die je later wilt vullen met verse ingrediënten die niet gebakken mogen worden. Het zorgt ervoor dat de taartbodems hun vorm krijgen. Je kunt droge bonen, rijst of ook spliterwten gebruiken.

2. Banketbakkersroom maken

Doe de melk (500 ml) en de roommix (1 zakje Dr. Oetker Banketbakkersroom) in een kom en meng het geheel met een garde of mixer op de middelste stand.

Klop het geheel een minuut op de hoogste stand tot een glad mengsel.

Laat het banketbakkersroom 5 minuten opstijven in de koelkast.

3. Maak je tartelettes met rood fruit

Klop de banketbakkersroom los. Doe het in een spuitzak. Vul de tartelettes met banketbakkersroom.

Maak de tartelettes af met het rode fruit (bijv. aalbessen, aardbeien, frambozen) .

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2022 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.