🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.
Met appeltaartdeeg bak je heerlijke taartbodempjes die je later opvult met banketbakkersroom en heerlijk rood fruit. Je kunt aardbeien, frambozen en ook aalbessen als frisse vulling nemen.
De bodempjes kunnen prima worden ingevroren! Heel makkelijk dus om vooraf te maken en later te vullen!
Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.
Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?Verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 160°C).
Klop het ei (1 stuk) los. Roer in een kom de boter (100 g) zacht, voeg de mix (1 pak Koopmans Klein appeltaartje) en de helft van het losgeklopte ei toe. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg. Bekleed de tartelettevormpjes met het deeg. Neem het bakpapier. Knip stukken die iets groter zijn dan het tartelettevormpje. Verkreukel deze en maak ze weer glad. Bekleed iedere tartelette met bakpapier en doe hierin de bakbonen of -rijst. Bak de tartelettes 'blind' in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin. Laat de tartelettes hierna volledig afkoelen op een rooster. Verwijder de bakbonen en het bakpapier voorzichtig.
Blind bakken is het bakken van een taartdeeg wanneer je een taart maakt die je later wilt vullen met verse ingrediënten die niet gebakken mogen worden. Het zorgt ervoor dat de taartbodems hun vorm krijgen. Je kunt droge bonen, rijst of ook spliterwten gebruiken.
Doe de melk (500 ml) en de roommix (1 zakje Dr. Oetker Banketbakkersroom) in een kom en meng het geheel met een garde of mixer op de middelste stand.
Klop het geheel een minuut op de hoogste stand tot een glad mengsel.
Laat het banketbakkersroom 5 minuten opstijven in de koelkast.
Klop de banketbakkersroom los. Doe het in een spuitzak. Vul de tartelettes met banketbakkersroom.
Maak de tartelettes af met het rode fruit (bijv. aalbessen, aardbeien, frambozen) .