Annet

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Tartelettes met roodfruit

Met appeltaartdeeg bak je heerlijke taartbodempjes die je later opvult met banketbakkersroom en heerlijk rood fruit. Je kunt aardbei, framboos en ook aalbessen als frisse vulling nemen.

Bereiden

30 min

Baktijd

15 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

9 taartjes

Maak bodems van taartdeeg

Elektrisch 170°C / Hetelucht 160°C

  1. Stap 1

    • 1 ei

    Verwarm de oven voor. Klop het ei los.

  2. Stap 2

    • 100 g boter

    • 1 pak Koopmans Klein appeltaartje

    Roer in een kom de boter zacht, voeg de mix en een half losgeklopt ei toe.

  3. Stap 3

    Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg. Bekleed de tartelette vormpjes met het deeg.

  4. Stap 4

    Neem het bakpapier. Knip stukken die iets groter zijn als het tartelette vormpje. Verkreukel deze en maak ze weer glad. Bekleed iedere tartelette met bakpapier en doe hierin de bakbonen of -rijst.

    Blind bakken met bakbonen?

    Blind bakken is het bakken van een taartdeeg wanneer je een taart maakt die je later wilt vullen met verse ingredienten die niet gebakken mogen worden. Je verzorgt ermee de taartbodems hun vorm krijgen. Je kunt droge bonen, rijst of ook spliterwten gebruiken.

  5. Stap 5

    Bak de tartelettes met ongeveer 15 minuten blind bakken gaar en goudbruin. Laat de tartelette hierna volledig afkoelen op een rooster. Verwijder de bakbonen en het bakpapier voorzichtig.

    Invriezen

    Deze bodempjes kunnen prima worden ingevroren! Heel makkelijk dus om vooraf te maken.

Banketbakkersroom maken

  1. Stap 6

    • Zakje Dr. Oetker Banketbakkersroom

    • 500 ml melk

    Doe de melk in de mix in een kom en meng het geheel met een garde of mixer op de middelste stand.

  2. Stap 7

    Klop het geheel een minuut op de hoogste stand tot een glad mengsel.

  3. Stap 8

    Laat het banketbakkersroom 5 minuten opstijven in de koelkast.

Maak je roodfruit tartelettes

  1. Stap 9

    Klop de banketbakkersroom los. Doe het in een spuitzak. Zul de tartelette met banketbakkersroom.

  2. Stap 10

    • Rood fruit (bijv. aalbessen, aardbei, framboos)

    Maak de tartelette af met het rode fruit.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.