In no-time heb je deze appeltaart gemaakt! Want waarom zou je de appels schillen?! Het deeg is kruimelig en druk je zo aan op de bodem van de ovenschaal, dus geen gedoe met uitrollen. Al helemaal lekker om warm als dessert te serveren.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats een rooster in het midden de oven, en verwarm de oven voor (elektrische oven 190 °C / hetelucht 180 °C). Vet de ovenschaal in met boter of bakspray.
Doe de boter (100 g), bloem (165 g), basterdsuiker (100 g), havermout (35 g) en een beetje losgeklopt ei (1/4) in een beslagkom. Mix dit met een mixer met deeghaken zodat je grove kruimels krijgt.
Stort ¾ van het deeg in de ovenschaal en druk het aan. De bodem en wanden zijn dan met een laagje deeg.
Was de appels (2 stuks) en snijd parten van het klokhuis af. Snijd de parten weer in kleinere blokken (je mag ze wel een beetje grof houden). Schep er kaneel (1 tl), donkere basterdsuiker (1 el) en rozijnen (50 g) bij en hussel het goed door. Stort de appels in de ovenschaal.
Verdeel de overgebleven kruimels over de appels.
Bak de supersnelle crumble in ongeveer 40 minuten gaar en knapperig. Serveer ‘m lekker warm. Helemaal feest wordt het met een toef slagroom erbij.