Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Supersnelle appelcrumble met havermout

Supersnelle appelcrumble met havermout

Dit recept is van: Saakje

  1. Super snelle appeltaart recept
Item 1 of 1
Supersnelle appelcrumble met havermout
info
Benodigdheden
Stappen

In no-time heb je deze appeltaart gemaakt! Want waarom zou je de appels schillen?! Het deeg is kruimelig en druk je zo aan op de bodem van de ovenschaal, dus geen gedoe met uitrollen. Al helemaal lekker om warm als dessert te serveren.

10 min.Bereidingstijd
40 min.Baktijd
Moeilijkheid
AppelsCrumbleDessertsDesserts

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter of margarine
    100 g (gram)
    Boter of margarine
  • Bloem
    165 g (gram)
    Bloem
  • Witte basterdsuiker
    100 g (gram)
    Witte basterdsuiker
  • Havermout
    35 g (gram)
    Havermout
  • Ei (losgeklopt)
    1 Stuk(s)
    Ei (losgeklopt)

 

  • Appel (grote)
    2 Stuk(s)
    Appel (grote)
  • Donkere basterdsuiker
    1 el (eetlepels)
    Donkere basterdsuiker
  • Kaneel
    1 tl (theelepels)
    Kaneel
  • Rozijnen
    50 g (gram)
    Rozijnen

Keukenspullen

  •  
    Ronde ovenschaal (ca. Ø23 cm)
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats een rooster in het midden de oven, en verwarm de oven voor (elektrische oven 190 °C / hetelucht 180 °C). Vet de ovenschaal in met boter of bakspray.

2. Koekdeeg bereiden

Doe de boter (100 g), bloem (165 g), basterdsuiker (100 g), havermout (35 g) en een beetje losgeklopt ei (1/4) in een beslagkom. Mix dit met een mixer met deeghaken zodat je grove kruimels krijgt.

Stort ¾ van het deeg in de ovenschaal en druk het aan. De bodem en wanden zijn dan met een laagje deeg.

3. Appelvulling maken

Was de appels (2 stuks) en snijd parten van het klokhuis af. Snijd de parten weer in kleinere blokken (je mag ze wel een beetje grof houden). Schep er kaneel (1 tl), donkere basterdsuiker (1 el) en rozijnen (50 g) bij en hussel het goed door. Stort de appels in de ovenschaal.

Verdeel de overgebleven kruimels over de appels.

Bak de supersnelle crumble in ongeveer 40 minuten gaar en knapperig. Serveer ‘m lekker warm. Helemaal feest wordt het met een toef slagroom erbij.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.