Saakje

Bakmeisje bij bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Suikervlinders

Precies drie dingen heb je maar nodig voor een suikervlinder: bladerdeeg, suiker en boter. That’s it. Ideaal toch?

Bereiden

10 min

Baktijd

15 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

30 koekjes

Voorbereiden

Elektrisch 225°C / Hetelucht 210°C

  1. Stap 1

    Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor. Leg een vel bakpapier op de bakplaat.

  2. Stap 2

    • 3 plakjes Koopmans Bladerdeeg Roomboter

    Haal de bevroren plakjes bladerdeeg van elkaar en laat ze 5 tot 10 minuten ontdooien op het aanrecht.

Suikervlinders maken

  1. Stap 3

    • 30 g roomboter

    • 75 g kristalsuiker

    Smelt de boter en bestrijk een plakje bladerdeeg met boter. Strooi er suiker over, en rol dit met de deegroller er een beetje in. Draai het plakje om en bestrijk dit ook weer met boter. Strooi hier ook suiker op en druk dit weer aan met de deegroller.

  2. Stap 4

    Rol dan twee uiteinden naar het midden toe, op. Leg de rol op z’n zijkant en snij er koekjes van maximaal 1 cm dik van. Mocht dit niet zo lekker gaan, dan kun je de rolletjes ook even in de koeling leggen, dan zijn ze steviger om te snijden.

Bak de suikervlinder koekjes

  1. Stap 5

    Leg de vlinders plat op het bakpapier met een beetje tussenruimte, want ze worden nog groter in de oven. Bak de suikervlinders in ongeveer 15-20 minuten goudbruin en knapperig.

  2. Stap 6

    Laat ze even afkoelen op de bakplaat, want de gesmolten suiker is heel heet.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.