Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Suikervlinders

Suikervlinders

Dit recept is van: Saakje

  1. Bladerdeeg suikervlinders
Item 1 of 1
Suikervlinders
info
Benodigdheden
Stappen

Precies drie dingen heb je maar nodig voor een suikervlinder: bladerdeeg, suiker en boter. That’s it. Ideaal toch?

10 min.Bereidingstijd
15 min.Baktijd
Moeilijkheid
30Porties
KoekjesBladerdeeg

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
    3 Plakje(s)
    Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
  • Boter (ongezouten roomboter)
    30 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Suiker (kristalsuiker)
    75 g
    Suiker (kristalsuiker)

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 225°C / hetelucht 210°C). Leg een vel bakpapier op de bakplaat.

Haal de bevroren plakjes Koopmans Bladerdeeg Roomboter (3 plakjes) van elkaar en laat ze 5 tot 10 minuten ontdooien op het aanrecht.

2. Suikervlinders maken

Smelt de roomboter (30 g) en bestrijk een plakje bladerdeeg met boter. Strooi er suiker (75 g) over, en rol dit met de deegroller er een beetje in. Draai het plakje om en bestrijk dit ook weer met boter. Strooi hier ook suiker op en druk dit weer aan met de deegroller.

Rol dan twee uiteinden naar het midden toe, op. Leg de rol op z’n zijkant en snij er koekjes van maximaal 1 cm dik van. Mocht dit niet zo lekker gaan, dan kun je de rolletjes ook even in de koeling leggen, dan zijn ze steviger om te snijden.

3. Bak de suikervlinderkoekjes

Leg de vlinders plat op het bakpapier met een beetje tussenruimte, want ze worden nog groter in de oven. Bak de suikervlinders in 15 à 20 minuten goudbruin en knapperig.

Laat ze even afkoelen op de bakplaat, want de gesmolten suiker is heel heet.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.