🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Suikervlinders

Suikervlinders

Dit recept is van: Saakje

Bladerdeeg suikervlinders
Suikervlinders
Info Benodigdheden Stappen

Precies drie dingen heb je maar nodig voor een suikervlinder: bladerdeeg, suiker en boter. That’s it. Ideaal toch?

10 min. Bereidingstijd
15 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
30 Porties
Koekjes Suiker Bladerdeeg Suikerfeest
4
25 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
    3 Plakje(s)
    Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
  • Boter (ongezouten roomboter)
    30 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Suiker (kristalsuiker)
    75 g
    Suiker (kristalsuiker)

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 225°C / hetelucht 210°C). Leg een vel bakpapier op de bakplaat.

Haal de bevroren plakjes Koopmans Bladerdeeg Roomboter (3 plakjes) van elkaar en laat ze 5 tot 10 minuten ontdooien op het aanrecht.

2. Suikervlinders maken

Smelt de roomboter (30 g) en bestrijk een plakje bladerdeeg met boter. Strooi er suiker (75 g) over, en rol dit met de deegroller er een beetje in. Draai het plakje om en bestrijk dit ook weer met boter. Strooi hier ook suiker op en druk dit weer aan met de deegroller.

Rol dan twee uiteinden naar het midden toe, op. Leg de rol op z’n zijkant en snij er koekjes van maximaal 1 cm dik van. Mocht dit niet zo lekker gaan, dan kun je de rolletjes ook even in de koeling leggen, dan zijn ze steviger om te snijden.

3. Bak de suikervlinderkoekjes

Leg de vlinders plat op het bakpapier met een beetje tussenruimte, want ze worden nog groter in de oven. Bak de suikervlinders in 15 à 20 minuten goudbruin en knapperig.

Laat ze even afkoelen op de bakplaat, want de gesmolten suiker is heel heet.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.