Precies drie dingen heb je maar nodig voor een suikervlinder: bladerdeeg, suiker en boter. That’s it. Ideaal toch?
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 225°C / hetelucht 210°C). Leg een vel bakpapier op de bakplaat.
Haal de bevroren plakjes Koopmans Bladerdeeg Roomboter (3 plakjes) van elkaar en laat ze 5 tot 10 minuten ontdooien op het aanrecht.
Smelt de roomboter (30 g) en bestrijk een plakje bladerdeeg met boter. Strooi er suiker (75 g) over, en rol dit met de deegroller er een beetje in. Draai het plakje om en bestrijk dit ook weer met boter. Strooi hier ook suiker op en druk dit weer aan met de deegroller.
Rol dan twee uiteinden naar het midden toe, op. Leg de rol op z’n zijkant en snij er koekjes van maximaal 1 cm dik van. Mocht dit niet zo lekker gaan, dan kun je de rolletjes ook even in de koeling leggen, dan zijn ze steviger om te snijden.
Leg de vlinders plat op het bakpapier met een beetje tussenruimte, want ze worden nog groter in de oven. Bak de suikervlinders in 15 à 20 minuten goudbruin en knapperig.
Laat ze even afkoelen op de bakplaat, want de gesmolten suiker is heel heet.