Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Suikerbrood van oliebollenmix

Suikerbrood van oliebollenmix

Dit recept is van: Danna

  1. suikerbrood van oliebollenmix
Item 1 of 1
Suikerbrood van oliebollenmix
info
Benodigdheden
Stappen

Dat ene pak oliebollenmix staat daar maar te wachten… Maak er een suikerbrood van! In vier stappen bak je een heerlijk brood.

2 min.Bereidingstijd
25 min.Baktijd
Moeilijkheid
1Porties
KandijOliebollenZoet brood

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Oliebollenmix Origineel
    1 pak(ken)
    Koopmans Oliebollenmix Origineel
  • Water (lauwwarm)
    500 ml
    Water (lauwwarm)
  • Kaneel
    1 el (eetlepels)
    Kaneel
  • Parelsuiker
    250 g (gram)
    Parelsuiker

Keukenspullen

  •  
    Broodblik
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
  • Huishoudfolie
    Huishoudfolie
  • Dr. Oetker Bakspray
    Dr. Oetker Bakspray

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Suikerbrooddeeg maken

Doe de Koopman Oliebollenmix (1 pak) in de beslagkom en voeg het handwarme water (500 ml) toe.

Gebruik je suikerklontjes, maak ze dan eerst kleiner. Voeg de kandijsuiker (1 handje) of suikerklontjes en de kaneel (3 el) toe aan het oliebollenbeslag. Roer dit door het oliebollenbeslag zodat het mooi verdeeld is, de kaneel mag gemarmerd te zien zijn.

Doe het suikerbrooddeeg in een ingevet cakeblik of broodvorm, bedek deze met plasticfolie en laat het suikerbrooddeeg 45 minuten rijzen bij kamertemperatuur. Verwarm, tegen het einde van de rijsstijd, de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C).

Suikerklontjes

In plaats van kandijsuiker kun je ook 10 suikerklontjes gebruiken.

2. Suikerbrood bakken

Bak het suikerbrood van oliebollenmix in ongeveer 20-30 minuten iets onder het midden van je oven af.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.