Dat ene pak oliebollenmix staat daar maar te wachten… Maak er een suikerbrood van! In vier stappen bak je een heerlijk brood.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Doe de Koopman Oliebollenmix (1 pak) in de beslagkom en voeg het handwarme water (500 ml) toe.
Gebruik je suikerklontjes, maak ze dan eerst kleiner. Voeg de kandijsuiker (1 handje) of suikerklontjes en de kaneel (3 el) toe aan het oliebollenbeslag. Roer dit door het oliebollenbeslag zodat het mooi verdeeld is, de kaneel mag gemarmerd te zien zijn.
Doe het suikerbrooddeeg in een ingevet cakeblik of broodvorm, bedek deze met plasticfolie en laat het suikerbrooddeeg 45 minuten rijzen bij kamertemperatuur. Verwarm, tegen het einde van de rijsstijd, de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C).
In plaats van kandijsuiker kun je ook 10 suikerklontjes gebruiken.
Bak het suikerbrood van oliebollenmix in ongeveer 20-30 minuten iets onder het midden van je oven af.