🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Suikerbrood van oliebollenmix

Suikerbrood van oliebollenmix

Dit recept is van: Danna

suikerbrood van oliebollenmix
Suikerbrood van oliebollenmix
Info Benodigdheden Stappen

Dat ene pak oliebollenmix staat daar maar te wachten… Maak er een suikerbrood van! In vier stappen bak je een heerlijk brood.

2 min. Bereidingstijd
25 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
1 Porties
Kandij Oliebollen Zoet brood
4
26 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Oliebollenmix Origineel
    1 pak(ken)
    Koopmans Oliebollenmix Origineel
  • Water (lauwwarm)
    500 ml
    Water (lauwwarm)
  • Kaneel
    1 el (eetlepels)
    Kaneel
  • Parelsuiker
    250 g (gram)
    Parelsuiker

Keukenspullen

  •  
    Broodblik
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
    Productdetails
  • Huishoudfolie
    Huishoudfolie
  • Dr. Oetker Bakspray
    Dr. Oetker Bakspray

Stappen

1. Suikerbrooddeeg maken

Doe de Koopman Oliebollenmix (1 pak) in de beslagkom en voeg het handwarme water (500 ml) toe.

Gebruik je suikerklontjes, maak ze dan eerst kleiner. Voeg de kandijsuiker (1 handje) of suikerklontjes en de kaneel (3 el) toe aan het oliebollenbeslag. Roer dit door het oliebollenbeslag zodat het mooi verdeeld is, de kaneel mag gemarmerd te zien zijn.

Doe het suikerbrooddeeg in een ingevet cakeblik of broodvorm, bedek deze met plasticfolie en laat het suikerbrooddeeg 45 minuten rijzen bij kamertemperatuur. Verwarm, tegen het einde van de rijsstijd, de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C).

Suikerklontjes

In plaats van kandijsuiker kun je ook 10 suikerklontjes gebruiken.

2. Suikerbrood bakken

Bak het suikerbrood van oliebollenmix in ongeveer 20-30 minuten iets onder het midden van je oven af.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.