Dit recept voor stroopwafelcakejes met pindakaas is ideaal voor pindaliefhebbers! Wil je gewone cakejes net iets feestelijker maken? Voeg dan een lepeltje pindakaas toe en bakken maar.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Gebruik je een muffinvorm in plaats van de bakplaat, plaats het rooster dan alvast iets onder het midden van de oven. Verwarm de oven voor (elektrisch 190°C / hetelucht 170°C).
Plaats 18 cakevormpjes in het muffinblik, of als je deze niet hebt op de bakplaat.
Klop in een beslagkom de boter (200 g) zacht en romig.
Voeg de stroopwafelcakemix (1 pak) en 4 eieren in één keer aan de boter toe.
Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in een 1/2 minuut tot een glad geheel.
Meng 6 eetlepels pindakaas, de stukjes stroopwafels (4 stuks, in stukjes gesneden van 0,5 cm) en 100 gram pinda’s (grof gehakt) door het cakebeslag.
Verdeel het beslag over de cakevormpjes. Vul de vormpjes voor 2/3 met het stroopwafel pindakaasbeslag.
Verdeel de rest van de pinda’s over de stroopwafel cakejes.
Bak de stroopwafel cakejes in circa 20 minuten gaar en goudbruin.
Haal de stroopwafel cakejes met pindakaas uit de oven en laat ze even afkoelen voor je ze serveert.