Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Stroopwafelcakejes met pindakaas

Stroopwafelcakejes met pindakaas

Dit recept is van: Hadewych

  1. Hadewych Stroopwafelcakejes met pindakaas
Item 1 of 1
Stroopwafelcakejes met pindakaas
info
Benodigdheden
Stappen

Dit recept voor stroopwafelcakejes met pindakaas is ideaal voor pindaliefhebbers! Wil je gewone cakejes net iets feestelijker maken? Voeg dan een lepeltje pindakaas toe en bakken maar.

10 min.Bereidingstijd
20 min.Baktijd
Moeilijkheid
18Porties
StroopwafelPindakaasPindaCupcakes & muffinsBloggersStroopwafel

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    200 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Ei
    4 null
    Ei
  • Koopmans Stroopwafelcake
    1 Pak
    Koopmans Stroopwafelcake
  •  
    150 g
    Pinda's
  • Pindakaas
    6 el (eetlepels)
    Pindakaas
  • Stroopwafels
    4 null
    Stroopwafels

Keukenspullen

  • Muffin bakvorm
    Muffin bakvorm
  • Cupcakevormpjes
    18 null
    Cupcakevormpjes
    Bestel dit product online
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Gebruik je een muffinvorm in plaats van de bakplaat, plaats het rooster dan alvast iets onder het midden van de oven. Verwarm de oven voor (elektrisch 190°C / hetelucht 170°C).

Plaats 18 cakevormpjes in het muffinblik, of als je deze niet hebt op de bakplaat.

2. Cakebeslag maken

Klop in een beslagkom de boter (200 g) zacht en romig.

Voeg de stroopwafelcakemix (1 pak) en 4 eieren in één keer aan de boter toe.

Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in een 1/2 minuut tot een glad geheel.

Meng 6 eetlepels pindakaas, de stukjes stroopwafels (4 stuks, in stukjes gesneden van 0,5 cm) en 100 gram pinda’s (grof gehakt) door het cakebeslag.

Verdeel het beslag over de cakevormpjes. Vul de vormpjes voor 2/3 met het stroopwafel pindakaasbeslag.

Verdeel de rest van de pinda’s over de stroopwafel cakejes.

3. Cakejes bakken

Bak de stroopwafel cakejes in circa 20 minuten gaar en goudbruin.

Haal de stroopwafel cakejes met pindakaas uit de oven en laat ze even afkoelen voor je ze serveert.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.