Hadewych

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Stroopwafelcakejes met pindakaas

Maak een heerlijke Oud-Hollandse stroopwafelcake met koffieglazuur! Met glazuur en stukjes wafel ziet deze stroopwafelcake er extra lekker uit!

Bereiden

10 min

Baktijd

20 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

18 cupcakes

Voorbereiden

Elektrisch 190°C / Hetelucht 170°C

  1. Stap 1

    Gebruik je een muffinvorm in plaats van de bakplaat, plaats het rooster dan alvast iets onder het midden van de oven. Verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Plaats 18 cakevormpjes in het muffinblik, of als je deze niet hebt op de bakplaat.

Cakebeslag maken

  1. Stap 3

    • 200 g boter

    Klop in een beslagkom 200 g boter zacht en romig.

  2. Stap 4

    • 4 eieren (kamertemperatuur)

    • 1 pak Koopmans Oud-Hollandse Stroopwafel cake

    Voeg de stroopwafelcakemix en 4 eieren in één keer aan de boter toe.

  3. Stap 5

    Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in een 1/2 minuut tot een glad geheel.

  4. Stap 6

    • 150 g pinda's (grof gehakte)

    • 6 el pindakaas

    • 4 stroopwafels (in vierkante stukjes gesneden van 0.5 cm)

    Meng 6 eetlepels pindakaas, de stukjes stroopwafels en 100 gram pinda’s door het cakebeslag.

  5. Stap 7

    Verdeel het beslag over de cakevormpjes. Vul de vormpjes voor 2/3 met het stroopwafel pindakaasbeslag.

  6. Stap 8

    Verdeel de rest van de pinda’s over de stroopwafel cakejes.

Cakejes bakken

  1. Stap 9

    Bak de stroopwafel cakejes in circa 20 minuten gaar en goudbruin.

  2. Stap 10

    Haal de stroopwafel cakejes met pindakaas uit de oven en laat ze even afkoelen voor je ze serveert.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.