Gek op de combinatie van choco, karamel en pinda's? Je weet wel, van die bekende reep? Meegebakken in de stroopwafelcake is het ook waanzinnig!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / Hetelucht 140°C).
Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant licht met bloem.
Klop de boter (200 g) met de mixer in een beslagkom zacht en romig. Voeg de cakemix (1 pak Koopmans Oud-Hollandse Stroopwafel cake) en eieren (4 stuks) in één keer toe.
Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in een 1/2 minuut tot een glad geheel. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtig beslag.
Snijd 2 stroopwafels en ca. 100 g Snickers® in kleine stukjes van ca. 1 cm en meng deze met een spatel door het beslag.
Doe het beslag in de cakevorm en strijk het beslag glad. Snijd de overige 2 stroopwafels in kleine stukjes van 1 cm en verdeel deze over de bovenkant van het beslag.
Bak de cake in circa 60-70 minuten gaar en goudbruin.
Haal de cake uit de oven en zet de cake in de cakevorm op een rooster, leg een theedoek over de cake en laat de cake in de vorm 30 minuten afkoelen.
Haal de stroopwafelcake met stukjes Snickers® uit de vorm en laat deze op een rooster goed afkoelen. Pas als de cake volledig is afgekoeld, kun je deze voorzichtig aansnijden.
Snijd de stroopwafelcake aan met een groot mes met fijne kartels (broodmes). Je kunt het mes even onder de hete kraan verwarmen, dan snijd deze makkelijker door de stukjes in de cake en krijg je mooi plakjes.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.