Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Stroopwafelcake met peer en kandijsuiker

Stroopwafelcake met peer en kandijsuiker

Dit recept is van: Koopmans

  1. peer-stroopwafelcake
Item 1 of 1
Stroopwafelcake met peer en kandijsuiker
info
Benodigdheden
Stappen

Heerlijke oud-Hollandse smaken van stroopwafel, karamel, peer en kandijsuiker in één verrukkelijke cake!

15 min.Bereidingstijd
60 min.Baktijd
Moeilijkheid
20-25Porties
StroopwafelKaramelPeerCakeStroopwafel

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Stroopwafels
    2 null
    Stroopwafels
  • Peer
    2 null
    Peer
  • Boter (ongezouten roomboter)
    200 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Koopmans Stroopwafelcake
    1 Pak
    Koopmans Stroopwafelcake
  • Ei (kamertemperatuur)
    4 null
    Ei (kamertemperatuur)
  • Kandijsuiker
    100 g
    Kandijsuiker

Keukenspullen

  • Cakevorm 30 cm
    Cakevorm 30 cm
    Bestel dit product online
  • Dr. Oetker Bakspray
    Dr. Oetker Bakspray
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 140°C).

Vet de cakevorm in met boter en bestuif met wat bloem, of gebruik een bakspray.

Snijd de stroopwafels (2 stuks) in kleine stukjes van ca. 1 cm. Schil de (Conference) peren (2 stuks) en snijd deze in partjes.

2. Cakebeslag maken

Klop de boter (200 g) met de mixer in een beslagkom zacht en romig. Voeg de cakemix en de eieren (4 stuks) in één keer toe.

Mix het geheel met de mixer op de laagste stand en een ½ minuut tot een glad geheel. Klop het cakebeslag daarna met de mixer op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtig cakebeslag.

Meng tot slot alle stukjes stroopwafel en ongeveer de helft tot 2/3 van de stukjes peer door het cakebeslag.

Doe het cakebeslag in het cakeblik. Verdeel over de bovenkant van de cake de kandijsuiker (100 g) en de resterende stukjes peer.

3. Cake bakken

Plaats de cake op het rooster in de voorverwarmde oven en bak deze in 60 tot 70 minuten gaar en goudbruin.

Zet hierna de stroopwafelcake met peer en kandijsuiker in het bakblik op een rooster. Leg een theedoek over de cake en laat de cake zo 30 minuten afkoelen. Haal de cake hierna uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.