Heerlijke oud-Hollandse smaken van stroopwafel, karamel, peer en kandijsuiker in één verrukkelijke cake!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 140°C).
Vet de cakevorm in met boter en bestuif met wat bloem, of gebruik een bakspray.
Snijd de stroopwafels (2 stuks) in kleine stukjes van ca. 1 cm. Schil de (Conference) peren (2 stuks) en snijd deze in partjes.
Klop de boter (200 g) met de mixer in een beslagkom zacht en romig. Voeg de cakemix en de eieren (4 stuks) in één keer toe.
Mix het geheel met de mixer op de laagste stand en een ½ minuut tot een glad geheel. Klop het cakebeslag daarna met de mixer op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtig cakebeslag.
Meng tot slot alle stukjes stroopwafel en ongeveer de helft tot 2/3 van de stukjes peer door het cakebeslag.
Doe het cakebeslag in het cakeblik. Verdeel over de bovenkant van de cake de kandijsuiker (100 g) en de resterende stukjes peer.
Plaats de cake op het rooster in de voorverwarmde oven en bak deze in 60 tot 70 minuten gaar en goudbruin.
Zet hierna de stroopwafelcake met peer en kandijsuiker in het bakblik op een rooster. Leg een theedoek over de cake en laat de cake zo 30 minuten afkoelen. Haal de cake hierna uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.