Stroopwafel shortbread: zoet, boterig en pure verwennerij. De romige textuur smelt op je tong, terwijl de stroopwafelstukjes voor die onweerstaanbare bite zorgen. Dit stroopwafel shortbread recept is ideaal voor bij een kop koffie, als traktatie of toetje. Supereenvoudig te maken in een half uurtje. Zet de oven aan en proef de magie van stroopwafel shortbread!









Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de bloem (200 g), roomboter (110 g), kristalsuiker (90 g), zout (0.25 tl) en Bourbon Vanille Aroma (1 tl) in een kom en kneed tot er een kruimeldeeg is ontstaan. Doe de kruimels in het bakblik, druk het licht aan en zorg dat de bodem mooi vlak is.
Bak de bodem goudbruin in 15-20 minuten.
Laat de bodem afkoelen.
Doe de gecondenseerde melk (1 blikje), roomboter (60 g), bruine suiker (50 g) en een snufje zout in een (steel)pan met dikke bodem.
Roer de inhoud van de pan tot een mooie karamelsaus.
Laat de karamelsaus op laag vuur, door voortdurend roeren, indikken. Dit duurt minimaal 10 minuten. Blijf roeren, anders zal de karamel aanbranden.
Giet de karamel op de afgekoelde shortbreadbodem en strijk glad.
Laat helemaal afkoelen.
Smelt de pure chocolade (250 g) au-bain-marie. Giet de chocolade over de karamel en strijk deze glad met een lepel.
Snijd de stroopwafels in wat kleinere stukjes en verdeel deze over het chocoglazuur. Plaats de bakvorm 1 uur in de koelkast.
Verdeel voor het serveren het shortbread in 12 stukken.