Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Stroopwafel shortbread

Stroopwafel shortbread

  1. Stroopwafel shortbread
Item 1 of 1
Stroopwafel shortbread
info
Benodigdheden
Stappen

Stroopwafel shortbread: zoet, boterig en pure verwennerij. De romige textuur smelt op je tong, terwijl de stroopwafelstukjes voor die onweerstaanbare bite zorgen. Dit stroopwafel shortbread recept is ideaal voor bij een kop koffie, als traktatie of toetje. Supereenvoudig te maken in een half uurtje. Zet de oven aan en proef de magie van stroopwafel shortbread!

25 min.Bereidingstijd
15 min.Baktijd
Moeilijkheid
16Porties
StroopwafelStroopwafelKaramel

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bloem
    200 g (gram)
    Bloem
  •  
    110 g (gram)
    Roomboter (voor de shortbreadbodem)
  • Suiker (kristalsuiker)
    90 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Dr. Oetker Bourbon-Vanille-Extract
    1 tl (theelepel)
    Dr. Oetker Bourbon-Vanille-Extract
  •  
    60 g (gram)
    Roomboter (voor de karamelsaus)

 

  • Gecondenseerde melk
    1 Blikje
    Gecondenseerde melk
  • Donkere basterdsuiker
    50 g (gram)
    Donkere basterdsuiker
  • Zout
    1 snufje
    Zout
  • Pure chocolade
    250 g (gram)
    Pure chocolade
  •  
    1 zakje
    Mini stroopwafels

Keukenspullen

  •  
    Brownie bakvorm 20x20
  •  
    Houten pollepel
  • Steelpan (dikke bodem)
    Steelpan (dikke bodem)
  • Eetlepel
    Eetlepel

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Shortbread bodem maken

Doe de bloem (200 g), roomboter (110 g), kristalsuiker (90 g), zout (0.25 tl) en Bourbon Vanille Aroma (1 tl) in een kom en kneed tot er een kruimeldeeg is ontstaan. Doe de kruimels in het bakblik, druk het licht aan en zorg dat de bodem mooi vlak is.

Bak de bodem goudbruin in 15-20 minuten.

Laat de bodem afkoelen.

3. Karamelsaus maken

Doe de gecondenseerde melk (1 blikje), roomboter (60 g), bruine suiker (50 g) en een snufje zout in een (steel)pan met dikke bodem.

Roer de inhoud van de pan tot een mooie karamelsaus.

Laat de karamelsaus op laag vuur, door voortdurend roeren, indikken. Dit duurt minimaal 10 minuten. Blijf roeren, anders zal de karamel aanbranden.

Giet de karamel op de afgekoelde shortbreadbodem en strijk glad.

Laat helemaal afkoelen.

4. Chocolade topping maken

Smelt de pure chocolade (250 g) au-bain-marie. Giet de chocolade over de karamel en strijk deze glad met een lepel.

5. Decoreren

Snijd de stroopwafels in wat kleinere stukjes en verdeel deze over het chocoglazuur. Plaats de bakvorm 1 uur in de koelkast.

Verdeel voor het serveren het shortbread in 12 stukken.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Toegankelijkheidsverklaring

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.