Zelf stroopwafelcake maken is hartstikke leuk en super lekker. Met dit recept bak je een simpele bananencake en stroopwafelcake in één!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C).
Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant licht met bloem.
Klop de boter (200 g) met de mixer in een beslagkom zacht en romig.
Voeg de cakemix (1 pak Koopmans Oud-Hollandse Stroopwafel cake) en eieren (4 stuks) in één keer toe.
Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in een 1/2 minuut tot een glad geheel. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtig beslag.
Snijd de stroopwafels (2 stuks) in kleine stukjes van ca. 1 cm en meng deze met de banaan (2 stuks) met een spatel door het beslag.
Doe het beslag in de cakevorm en strijk het beslag glad. Snijd de overige stroopwafels (2 stuks) in kleine stukjes van 1 cm en verdeel deze over de cake.
Bak de cake in circa 60 – 70 minuten gaar en goudbruin.
Haal de cake uit de oven en zet de cake in het bakblik op een rooster en leg een theedoek over de cake. Laat de stroopwafel-bananencake 30 minuten afkoelen voordat het cakeblik verwijderd.
Voor variatie probeer eens stroopwafel cake met sinaasappel
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.