Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Stroopwafel-bananencake

Stroopwafel-bananencake

Dit recept is van: Koopmans

  1. Stroopwafel-bananencake
Item 1 of 1
Stroopwafel-bananencake
info
Benodigdheden
Stappen

Zelf stroopwafelcake maken is hartstikke leuk en super lekker. Met dit recept bak je een simpele bananencake en stroopwafelcake in één!

15 min.Bereidingstijd
60 min.Baktijd
Moeilijkheid
20Porties
StroopwafelBanaanCakeStroopwafel

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    200 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Koopmans Stroopwafelcake
    1 pak(ken)
    Koopmans Stroopwafelcake
  • Ei
    4 Stuk(s)
    Ei
  • Banaan
    2 Stuk(s)
    Banaan

 

  • Stroopwafels
    4 Stuk(s)
    Stroopwafels
  • Boter om in te vetten
    Boter om in te vetten
  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven

Keukenspullen

  • Cakevorm 30 cm
    Cakevorm 30 cm
    Bestel dit product online
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Theedoek
    Theedoek

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C).

Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant licht met bloem.

2. Cakebeslag maken

Klop de boter (200 g) met de mixer in een beslagkom zacht en romig.

Voeg de cakemix (1 pak Koopmans Oud-Hollandse Stroopwafel cake) en eieren (4 stuks) in één keer toe.

Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in een 1/2 minuut tot een glad geheel. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtig beslag.

Snijd de stroopwafels (2 stuks) in kleine stukjes van ca. 1 cm en meng deze met de banaan (2 stuks) met een spatel door het beslag.

Doe het beslag in de cakevorm en strijk het beslag glad. Snijd de overige stroopwafels (2 stuks) in kleine stukjes van 1 cm en verdeel deze over de cake.

3. Bak een stroopwafel-bananencake

Bak de cake in circa 60 – 70 minuten gaar en goudbruin.

Haal de cake uit de oven en zet de cake in het bakblik op een rooster en leg een theedoek over de cake. Laat de stroopwafel-bananencake 30 minuten afkoelen voordat het cakeblik verwijderd.

Tip van thuisbakker Martin

Voor variatie probeer eens stroopwafel cake met sinaasappel

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.