Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Stroopwafel-bananencake

Zelf stroopwafelcake maken is hartstikke leuk en super lekker. Met dit recept bak je een simpele bananencake en stroopwafelcake in één!

Bereiden

15 min

Baktijd

60 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

20 plakjes

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 150°C

  1. Stap 1

    Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant licht met bloem.

Cakebeslag met banaan maken

  1. Stap 3

    • 200 g boter

    Klop 200 g boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig.

    Tip van thuisbakker Rachel

    beetje geraspt kokos erbij in het beslag of heel klein beetje boven op de cake.

  2. Stap 4

    • 1 pak Koopmans Oud-Hollandse Stroopwafel cake

    • 4 eieren

    Voeg de cakemix en eieren in één keer toe.

  3. Stap 5

    Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in een 1/2 minuut tot een glad geheel. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtig beslag.

  4. Stap 6

    • 2 bananen

    • 2 stroopwafels

    Snijd 2 stroopwafels in kleine stukjes van ca. 1 cm en meng deze met de banaan met een spatel door het beslag.

  5. Stap 7

    • 2 stroopwafels

    Doe het beslag in de cakevorm en strijk het beslag glad. Snijd de overige 2 stroopwafels in kleine stukjes van 1 cm en verdeel deze over de cake.

Bak een stroopwafel-bananencake

  1. Stap 8

    Bak de cake in circa 60 – 70 minuten gaar en goudbruin.

  2. Stap 9

    Haal de cake uit de oven en zet de cake in het bakblik op een rooster en leg een theedoek over de cake. Laat de stroopwafel-bananencake 30 minuten afkoelen voordat het cakeblik verwijderd.

    Tip van thuisbakker Martin

    Voor variatie probeer eens stroopwafel cake met sinaasappel

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.