Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Stracciatella cake met aardbeien

Stracciatella cake met aardbeien

Dit recept is van: Saakje

  1. stracciatella taart
Item 1 of 1
Stracciatella cake met aardbeien
info
Benodigdheden
Stappen

Bak een heerlijke, luchtige, ronde cake met chocoladestukjes. De cake is gevuld met marscarponeroom en aardbeien. Deze taart wil je toch proeven?

30 min.Bereidingstijd
65 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
AardbeiMascarponeCakeTaartChocolate chips

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (op kamertemperatuur)
    300 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Suiker (kristalsuiker)
    250 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Ei
    6 Stuk(s)
    Ei
  • Dr. Oetker Backin bakpoeder
    2 tl (theelepels)
    Dr. Oetker Backin bakpoeder
  • Koopmans Patentbloem Kristal
    300 g
    Koopmans Patentbloem Kristal
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  • Volle melk (kamertemperatuur)
    75 ml
    Volle melk (kamertemperatuur)

 

  • Dr. Oetker Chocolate Chips
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Chocolate Chips
  • Verse slagroom (onbereid)
    200 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Mascarpone
    250 g
    Mascarpone
  • Poedersuiker
    15 g
    Poedersuiker
  • Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
    0.5 tl (theelepels)
    Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
  • Aardbeien
    500 g
    Aardbeien

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Boter om in te vetten
    Boter om in te vetten
  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven
  • Broodmes
    Broodmes
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Satéprikker
    Satéprikker
  • Kom
    2 Stuk(s)
    Kom
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 175°C / hetelucht 175°C).

Bekleed de bodem van de springvorm met een stuk bakpapier en vet de rand in. Strooi een beetje bloem om te bestuiven in de springvorm, verdeel het en klop het overige eruit.

2. Stracciatellacake maken

Klop met de mixer de boter (300 g, op kamertemperatuur) met de suiker (250 g) in ongeveer 10 minuten heel luchtig en bijna wit van kleur.

Voeg dan de eieren (6 stuks) één voor één toe, klop net zolang tot elk ei is opgenomen. Klop niet langer dan nodig.

Spatel dan de Koopmans Patentbloem Kristal (300 g) met het Dr. Oetker Backin bakpoeder (2 tl) en zout (1 snufje) erdoor en daarna de volle melk (75 ml). Meng vooral niet te lang, dan blijft het mengsel mooi luchtig.

Spatel als laatste de Dr. Oetker Chocolate chips (1,5 zakje) erdoor.

3. Stracciatellacake bakken

Giet het beslag in de springvorm en bak de stracciatellacake op een rooster, net onder het midden van de oven in ongeveer 60-65 minuten gaar.

Prik met een satéprikker in het midden van de cake. Is de prikker droog (er zit geen cakebeslag aan), dan is de cake gaar. Zo niet, bak de taart nog 5 minuten langer.

Haal de cake uit de oven en laat hem in de springvorm tenminste 5 minuten afkoelen. Daarna kun je voorzichtig de ring verwijderen en de cake verder op een rooster laten afkoelen.

4. Mascarponeroom maken

Klop de slagroom (200 ml) stijf.

Klop in een andere kom de mascarpone (250 g) met de poedersuiker (15 g) en het Dr. Oetker Vanille aroma (0,5 tl) los. Voeg de opgeklopte slagroom toe en mix het samen goed door, zodat je een stevig mengsel krijgt.

5. Straciatellacake decoreren

Snijd de cake met een broodmes horizontaal doormidden. Smeer ongeveer de helft van het slagroommengsel op de onderste cakehelft en strooi hierover de helft van de Dr. Oetker Chocolate chips (0,5 zakje). Bewaar nog wat voor decoratie.

Verdeel hierover de helft van de in plakjes gesneden aardbeien (250 g). Leg de bovenste helft van de cake erop.

Besmeer de cake rondom met de rest van het slagroommengsel. Dit gaat het mooiste met een spatel of een paletmes. Als je het niet te dik aansmeert, krijg je een mooi semi-naked cake-effect.

Versier de bovenkant met de rest van de in plakjes gesneden aardbeien (250 g) en maak het helemaal af met wat chocolate chips. Bewaar de taart in de koeling, of nog beter: serveer ‘m direct. Eet smakelijk!

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.