Bak een heerlijke, luchtige, ronde cake met chocoladestukjes. De cake is gevuld met marscarponeroom en aardbeien. Deze taart wil je toch proeven?
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 175°C / hetelucht 175°C).
Bekleed de bodem van de springvorm met een stuk bakpapier en vet de rand in. Strooi een beetje bloem om te bestuiven in de springvorm, verdeel het en klop het overige eruit.
Klop met de mixer de boter (300 g, op kamertemperatuur) met de suiker (250 g) in ongeveer 10 minuten heel luchtig en bijna wit van kleur.
Voeg dan de eieren (6 stuks) één voor één toe, klop net zolang tot elk ei is opgenomen. Klop niet langer dan nodig.
Spatel dan de Koopmans Patentbloem Kristal (300 g) met het Dr. Oetker Backin bakpoeder (2 tl) en zout (1 snufje) erdoor en daarna de volle melk (75 ml). Meng vooral niet te lang, dan blijft het mengsel mooi luchtig.
Spatel als laatste de Dr. Oetker Chocolate chips (1,5 zakje) erdoor.
Giet het beslag in de springvorm en bak de stracciatellacake op een rooster, net onder het midden van de oven in ongeveer 60-65 minuten gaar.
Prik met een satéprikker in het midden van de cake. Is de prikker droog (er zit geen cakebeslag aan), dan is de cake gaar. Zo niet, bak de taart nog 5 minuten langer.
Haal de cake uit de oven en laat hem in de springvorm tenminste 5 minuten afkoelen. Daarna kun je voorzichtig de ring verwijderen en de cake verder op een rooster laten afkoelen.
Klop de slagroom (200 ml) stijf.
Klop in een andere kom de mascarpone (250 g) met de poedersuiker (15 g) en het Dr. Oetker Vanille aroma (0,5 tl) los. Voeg de opgeklopte slagroom toe en mix het samen goed door, zodat je een stevig mengsel krijgt.
Snijd de cake met een broodmes horizontaal doormidden. Smeer ongeveer de helft van het slagroommengsel op de onderste cakehelft en strooi hierover de helft van de Dr. Oetker Chocolate chips (0,5 zakje). Bewaar nog wat voor decoratie.
Verdeel hierover de helft van de in plakjes gesneden aardbeien (250 g). Leg de bovenste helft van de cake erop.
Besmeer de cake rondom met de rest van het slagroommengsel. Dit gaat het mooiste met een spatel of een paletmes. Als je het niet te dik aansmeert, krijg je een mooi semi-naked cake-effect.
Versier de bovenkant met de rest van de in plakjes gesneden aardbeien (250 g) en maak het helemaal af met wat chocolate chips. Bewaar de taart in de koeling, of nog beter: serveer ‘m direct. Eet smakelijk!