Saakje

Bakmeisje bij bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Stracciatella cake met aardbeien

Bak een heerlijke luchtige ronde cake met chocolade stukjes. De cake is gevuld met marscarponeroom een aardbeien. Deze taart wil je toch proeven?

Bereiden

30 min

Baktijd

65 min

Niveau

Uitdagend

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 175°C / Hetelucht 175°C

  1. Stap 1

    • Bloem (om te strooien over de ingevette springvorm)

    Bekleed de bodem van de springvorm met een stuk bakpapier en vet de rand in. Strooi een beetje bloem in de springvorm, verdeel het en klop het overige eruit.

Stracciatella cake maken

  1. Stap 2

    • 300 g boter (op kamertemperatuur)

    • 250 g suiker

    Klop met de mixer de boter met de suiker in ongeveer 10 minuten heel luchtig en bijna wit van kleur.

  2. Stap 3

    • 6 eieren

    Voeg dan de eieren één voor één toe, klop net zolang tot elk ei is opgenomen. Klop niet langer dan nodig.

  3. Stap 4

    • 2 tl Dr. Oetker Backin

    • 300 g Koopmans Patentbloem Kristal

    • Snufje zout

    • 75 ml volle melk (op kamertemperatuur)

    Spatel dan de bloem met het bakpoeder en zout erdoor en daarna de melk. Meng vooral niet te lang, dan blijft het mengsel mooi luchtig.

  4. Stap 5

    • 1,5 zakje Dr. Oetker Chocolate Chips

    Spatel als laatste de chocolate chips erdoor.

Stracciatella cake bakken

  1. Stap 6

    Giet het beslag in de springvorm en bak de stracciatellacake op een rooster, net onder het midden van de oven in ongeveer 60-65 minuten gaar.

  2. Stap 7

    Prik met een satéprikker in het midden van de cake. Is de prikker droog (er zit geen cakebeslag aan), dan is de cake gaar. Zo niet, bak de taart nog 5 minuten langer.

  3. Stap 8

    Haal de cake uit de oven en laat hem in de springvorm tenminste 5 minuten afkoelen. Daarna kun je voorzichtig de ring verwijderen en de cake verder op een rooster laten afkoelen.

Mascarpone room maken

  1. Stap 9

    • 200 ml slagroom

    Klop de slagroom stijf.

  2. Stap 10

    • 250 g mascarpone

    • 15 g poedersuiker

    • 0,5 tl Dr. Oetker Vanille Aroma

    Klop in een andere kom de mascarpone met de poedersuiker en het vanille aroma los. Voeg de opgeklopte slagroom toe en mix het samen goed door, zodat je een stevig mengsel krijgt.

Straciatella cake decoreren

  1. Stap 11

    • 0,5 zakje Dr. Oetker Chocolate Chips

    Snijd de cake met een broodmes horizontaal doormidden. Smeer ongeveer de helft van het slagroommengsel op de onderste cake-helft en strooi hierover de helft van de chocolate chips (bewaar nog wat voor decoratie).

  2. Stap 12

    • 250 g aardbeien (in plakjes)

    Verdeel hierover plakjes aardbei. Leg de bovenste helft van de cake erop.

  3. Stap 13

    Besmeer de cake rondom met de rest van het slagroommengsel. Dit gaat het mooiste met een spatel of een paletmes. Als je het niet te dik aansmeert, krijg je zo’n mooi semi-naked cake effect.

  4. Stap 14

    • 250 g aardbeien (in plakjes)

    Versier de bovenkant met aardbeien en maak het helemaal af met wat chocolate chips. Bewaar de taart in de koeling, of nog beter: serveer ‘m direct. Eet smakelijk!

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.