🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Stracciatella cake met aardbeien

Stracciatella cake met aardbeien

Dit recept is van: Saakje

stracciatella taart
Stracciatella cake met aardbeien
Info Benodigdheden Stappen

Bak een heerlijke, luchtige, ronde cake met chocoladestukjes. De cake is gevuld met marscarponeroom en aardbeien. Deze taart wil je toch proeven?

30 min. Bereidingstijd
65 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12 Porties
Aardbei Mascarpone Cake Taart Chocolate chips
3
8 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (op kamertemperatuur)
    300 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Suiker (kristalsuiker)
    250 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Ei
    6 Stuk(s)
    Ei
  • Dr. Oetker Backin bakpoeder
    2 tl (theelepels)
    Dr. Oetker Backin bakpoeder
  • Koopmans Patentbloem Kristal
    300 g
    Koopmans Patentbloem Kristal
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  • Volle melk (kamertemperatuur)
    75 ml
    Volle melk (kamertemperatuur)

 

  • Dr. Oetker Chocolate Chips
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Chocolate Chips
  • Verse slagroom (onbereid)
    200 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Mascarpone
    250 g
    Mascarpone
  • Poedersuiker
    15 g
    Poedersuiker
  • Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
    0.5 tl (theelepels)
    Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
  • Aardbeien
    500 g
    Aardbeien

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Boter om in te vetten
    Boter om in te vetten
  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven
  • Broodmes
    Broodmes
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Satéprikker
    Satéprikker
  • Kom
    2 Stuk(s)
    Kom
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 175°C / hetelucht 175°C).

Bekleed de bodem van de springvorm met een stuk bakpapier en vet de rand in. Strooi een beetje bloem om te bestuiven in de springvorm, verdeel het en klop het overige eruit.

2. Stracciatellacake maken

Klop met de mixer de boter (300 g, op kamertemperatuur) met de suiker (250 g) in ongeveer 10 minuten heel luchtig en bijna wit van kleur.

Voeg dan de eieren (6 stuks) één voor één toe, klop net zolang tot elk ei is opgenomen. Klop niet langer dan nodig.

Spatel dan de Koopmans Patentbloem Kristal (300 g) met het Dr. Oetker Backin bakpoeder (2 tl) en zout (1 snufje) erdoor en daarna de volle melk (75 ml). Meng vooral niet te lang, dan blijft het mengsel mooi luchtig.

Spatel als laatste de Dr. Oetker Chocolate chips (1,5 zakje) erdoor.

3. Stracciatellacake bakken

Giet het beslag in de springvorm en bak de stracciatellacake op een rooster, net onder het midden van de oven in ongeveer 60-65 minuten gaar.

Prik met een satéprikker in het midden van de cake. Is de prikker droog (er zit geen cakebeslag aan), dan is de cake gaar. Zo niet, bak de taart nog 5 minuten langer.

Haal de cake uit de oven en laat hem in de springvorm tenminste 5 minuten afkoelen. Daarna kun je voorzichtig de ring verwijderen en de cake verder op een rooster laten afkoelen.

4. Mascarponeroom maken

Klop de slagroom (200 ml) stijf.

Klop in een andere kom de mascarpone (250 g) met de poedersuiker (15 g) en het Dr. Oetker Vanille aroma (0,5 tl) los. Voeg de opgeklopte slagroom toe en mix het samen goed door, zodat je een stevig mengsel krijgt.

5. Straciatellacake decoreren

Snijd de cake met een broodmes horizontaal doormidden. Smeer ongeveer de helft van het slagroommengsel op de onderste cakehelft en strooi hierover de helft van de Dr. Oetker Chocolate chips (0,5 zakje). Bewaar nog wat voor decoratie.

Verdeel hierover de helft van de in plakjes gesneden aardbeien (250 g). Leg de bovenste helft van de cake erop.

Besmeer de cake rondom met de rest van het slagroommengsel. Dit gaat het mooiste met een spatel of een paletmes. Als je het niet te dik aansmeert, krijg je een mooi semi-naked cake-effect.

Versier de bovenkant met de rest van de in plakjes gesneden aardbeien (250 g) en maak het helemaal af met wat chocolate chips. Bewaar de taart in de koeling, of nog beter: serveer ‘m direct. Eet smakelijk!

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.