Danna

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Stamppot in bladerdeeg

Heel leuk (en lekker) om een doordeweekse avondmaaltijd wat spannender te maken!

Bereiden

20 min

Baktijd

30 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

4 porties

Voorbereiden

Elektrisch 225°C / Hetelucht 210°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor en plaats het rooster iets onder het midden.

  2. Stap 2

    • 1 kg aardappelen (kruimige, geschild)

    Zet de aardappelen op en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.

  3. Stap 3

    Vet de cakevorm in en leg er een bakpapier in de lengte in, zorg dat de randen overhangen.

  4. Stap 4

    • 1 pak Koopmans Bladerdeeg Roomboter

    Leg de 10 plakjes bladerdeeg (zonder het folie) op elkaar.

  5. Stap 5

    Leg het passende stuk bakpapier op het aanrecht en leg de stapel bladerdeegplakjes daarop.

  6. Stap 6

    Rol de plak zo groot als het bakpapier (niet te dun!) en rol aan de lange zijde van het papier het deeg iets langer. Leg de plak bladerdeeg met het bakpapier in de cakevorm en laat de lange zijden overhangen. Zet de cakevorm apart.

Stamppot bladerdeeg bereiden

  1. Stap 7

    • 450 g verse spinazie

    Roerbak de spinazie en laat deze daarna goed uitlekken.

  2. Stap 8

    • 1 scheutje melk

    • Peper

    • Zout

    Maak de stamp met de aardappels, de spinazie, melk en peper en zout.

  3. Stap 9

    • 150 g oude kaas (in blokjes)

    Voeg de blokjes oude kaas toe en meng goed door elkaar.

  4. Stap 10

    Schep de helft van de stamp in de cakevorm en zorg dat deze goed verdeeld is, ook in de hoeken.

  5. Stap 11

    • 4 eieren (zacht gekookt, geschild)

    Leg nu de eieren in de lengte op de stamp.

  6. Stap 12

    Vul het blik met de rest van de stamp, tot de rand. Vouw het bladerdeeg over de bovenkant en sluit de stamp goed af.

Stamppot bladerdeeg bakken

  1. Stap 13

    Bak de stamppot in roomboter bladerdeeg in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.