Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Speculaascake met appel en peer

Speculaascake met appel en peer

Dit recept is van: Bakken.nl team

  1. speculaascake met peer en appel
Item 1 of 1
Speculaascake met appel en peer
info
Benodigdheden
Stappen

Zo bak je een hele lekkere speculaascake met stukjes appel, peer en walnoten.

15 min.Bereidingstijd
60 min.Baktijd
Moeilijkheid
25Porties
AppelsPeerSpeculaasCakeAppelcake

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online
  • Bloem
    Bloem
  • Appel (grote)
    0.5 Stuk(s)
    Appel (grote)
  • Peer
    0.5 Stuk(s)
    Peer
  •  
    50 g
    Walnoten
  • Boter (ongezouten roomboter)
    170 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Ei
    4 Stuk(s)
    Ei
  • Water
    50 ml
    Water

 

  • Citroen
    1 Stuk(s)
    Citroen
  • Amandelschaafsel (bijv. Dr. Oetker)
    15 g
    Amandelschaafsel (bijv. Dr. Oetker)
  • Poedersuiker
    Poedersuiker
  • Donkere basterdsuiker
    200 g (gram)
    Donkere basterdsuiker
  • Bloem
    200 g (gram)
    Bloem
  • Bakpoeder
    6 g (gram)
    Bakpoeder
  • Speculaaskruiden
    4 tl (theelepels)
    Speculaaskruiden

Keukenspullen

  • Cakeblik 30 cm
    Cakeblik 30 cm
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 140°C).

Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant met bloem.

Schil de halve peer en de halve appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes. Breek de Dr. Oetker Walnoten (50 g) in kleine stukjes.

Sprayen & bestuiven

In plaats van bloem kun je ook bakspray gebruiken. Bestuif het fruit heel licht met wat bloem, zo kleeft het fruit beter vast in het deeg en zakken ze niet naar de bodem van de cake.

2. Speculaas cakebeslag maken

Klop de boter (170g) luchtig. Voeg de basterdsuiker (200g), de citroenrasp (van 1 citroen), één eetlepel citroensap en een snufje zout toe en klop verder.

Klop de eieren (4 stuks) er één voor één door.

Zeef de bloem (200g) met het bakpoeder (6g) en de speculaaskruiden (4 tl) en spatel voorzichtig door het beslag. Voeg het fruit en de walnoten toe en spatel nog heel kort even door.

3. Speculaascake met appel bakken

Doe het beslag in de cakevorm, strijk het speculaascake beslag glad en bestrooi het met Dr. Oetker Amandelschaafsel (15 g).

Bak de speculaascake met appel in 55-60 minuten gaar. Laat de cake 10 minuten afkoelen, haal vervolgens uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster. Bestrooi met poedersuiker en daarna… Smullen maar!

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.