Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Speculaascake met appel

Zo bak je een hele lekkere speculaascake met stukjes appel, peer en walnoten.

Bereiden

15 min

Baktijd

60 min

Aantal

25 plakjes

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 140°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 140 graden

  2. Stap 2

    Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant met bloem of gebruik een bakspray

  3. Stap 3

    • 0,5 appel (grote )

    • 0,5 peren

    • 50 g Dr. Oetker Walnoten

    Schil de halve peer en de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes. Breek de walnoten in de kleine stukjes.

Speculaas cakebeslag maken

  1. Stap 4

    • 150 g boter

    • 4 eieren

    • 1 pak Koopmans Speculaascake

    • 50 ml water

    Klop de boter met de mixer zacht en romig in een beslagkom. Voeg de cakemix, 50 ml water en de eieren in één keer toe. Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1/2 minuut glad en daarna op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtig cakebeslag.

  2. Stap 5

    • Citroensap (van 1 citroen)

    Voeg de appel-, peer- en walnootstukjes aan het cakebeslag toe. Voeg de citroenrasp toe en meng met een spatel erdoor.

Speculaascake met appel bakken

  1. Stap 6

    • 15 g Dr. Oetker Amandelschaafsel

    Doe het beslag in de cakevorm, strijk het speculaascake beslag glad en bestroooi het met amandelschaafsel.

  2. Stap 7

    Bak de speculaascake met appel in 55-60 minuten gaar.

  3. Stap 8

    • Poedersuiker

    Laat de cake 10 minuten afkoelen, haal vervolgens uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster. Bestrooi met poedersuiker en daarna… Smullen maar!

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.