Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 140°C).
Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant met bloem.
Schil de halve peer en de halve appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes. Breek de Dr. Oetker Walnoten (50 g) in kleine stukjes.
In plaats van bloem kun je ook bakspray gebruiken. Bestuif het fruit heel licht met wat bloem, zo kleeft het fruit beter vast in het deeg en zakken ze niet naar de bodem van de cake.
Klop de boter (170g) luchtig. Voeg de basterdsuiker (200g), de citroenrasp (van 1 citroen), één eetlepel citroensap en een snufje zout toe en klop verder.
Klop de eieren (4 stuks) er één voor één door.
Zeef de bloem (200g) met het bakpoeder (6g) en de speculaaskruiden (4 tl) en spatel voorzichtig door het beslag. Voeg het fruit en de walnoten toe en spatel nog heel kort even door.
Doe het beslag in de cakevorm, strijk het speculaascake beslag glad en bestrooi het met Dr. Oetker Amandelschaafsel (15 g).
Bak de speculaascake met appel in 55-60 minuten gaar. Laat de cake 10 minuten afkoelen, haal vervolgens uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster. Bestrooi met poedersuiker en daarna… Smullen maar!
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.