🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.
Zo bak je een hele lekkere speculaascake met stukjes appel, peer en walnoten.
Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.
Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 140°C).
Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant met bloem.
Schil de halve peer en de halve appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes. Breek de Dr. Oetker Walnoten (50 g) in kleine stukjes.
In plaats van bloem kun je ook bakspray gebruiken.
Klop de boter (150 g) met de mixer zacht en romig in een beslagkom. Voeg de Koopmans Speculaascake (1 pak), water (50 ml) en de eieren (4 stuks) in één keer toe. Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in een halve minuut glad en daarna op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtig cakebeslag. Voeg de appel-, peer- en walnootstukjes aan het cakebeslag toe. Voeg het sap van de citroen (1 stuk) toe en meng met een spatel erdoor.
Doe het beslag in de cakevorm, strijk het speculaascake beslag glad en bestrooi het met Dr. Oetker Amandelschaafsel (15 g).
Bak de speculaascake met appel in 55-60 minuten gaar. Laat de cake 10 minuten afkoelen, haal vervolgens uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster. Bestrooi met poedersuiker en daarna… Smullen maar!
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.