Britt

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Speculaas met pistachespijs

Gevulde speculaas, alleen niet met een spijs van amandelen, maar van pistachenootjes! Origineler en echt super lekker – alleen de geur al is onweerstaanbaar. Het lijkt veel werk, maar dat valt echt mee. Als je wel eens vaker bakt, heb je dit binnen een half uur in de oven liggen!

Bereiden

30 min

Baktijd

35 min

Niveau

Uitdagend

Aantal

6-8 plakjes

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 160°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor.

Pistachespijs maken

  1. Stap 2

    • 135 g pistachenoten

    Maak het pistachespijs, door de nootjes fijn te malen. Eerst even kort alleen de nootjes fijnhakken.

  2. Stap 3

    • 1 el suiker

    • 1 ei (klein)

    • 100 g gekonfijte sinaasappelschil

    • 100 g suiker

    Doe de bovenstaande ingrediënten erbij en maal het tot een spijs.

  3. Stap 4

Speculaas maken

  1. Stap 5

    • 0,5 tl Dr. Oetker Baksoda

    • 200 g Koopmans Patentbloem Kristal

    • 75 g boter (kamertemperatuur)

    • 1 el speculaaskruiden

    • 2-3 el water

    • Snufje zout

    Klop de boter zacht en romig. Doe dan de kruiden, het zout en de baking soda erbij en tot slot, in delen de bloem. Het speculaasdeeg is nu te droog – voeg er steeds één eetlepel water bij en voel of het speculaasdeeg al kneedbaar is. Het moet niet te droog en te korrelig zijn, maar het mag ook zeker niet plakken. Waarschijnlijk heb je drie eetlepels water nodig.

  2. Stap 6

    Maak een bal, druk die plat en rol dan tussen twee vellen bakpapier uit tot ongeveer een soort van rechthoek met een halve centimeter dikte.

  3. Stap 7

    Maak van het spijs een rol en rol die in het speculaasdeeg. Vouw de randen goed om. Leg gevulde speculaas met de naad naar beneden op de bakplaat.

  4. Stap 8

    • Dr. Oetker Amandelschaafsel

    • Ei (losgeklopt)

    Versier de gevulde speculaas met nootjes en bestrijk het met ei. Bak de gevulde speculaas met pistachespijs in ongeveer 30-35 minuten gaar en bruin.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.