🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Spakenburgs hart

Spakenburgs hart

Dit recept is van: Annet

spakenburgs hart
Spakenburgs hart
Info Benodigdheden Stappen

Spakenburgs hart: een van de best bewaarde geheimen van Spakenburg en een echte streekklassieker! Nog nooit gehoord van Spakenburgs hart? Het doet denken aan niet helemaal gare boterkoek, met een glazuur van eiwit en poedersuiker. Het glazuur in dit recept is op smaak gebracht met frambozenaroma.

75 min. Bereidingstijd
15 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
10 Porties
Moederdag Koekjes Frambozen Boterkoek Plaatkoek Thema recepten
4
24 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Margarine
    125 g
    Margarine
  • Bloem
    170 g
    Bloem
  • Lichtbruine basterdsuiker
    120 g
    Lichtbruine basterdsuiker
  • Citroenrasp
    1 tl (theelepels)
    Citroenrasp
  • Zout
    snufje(s)
    Zout

 

  • Water
    scheutje(s)
    Water
  • Ei
    1
    Ei
  • Kleurstoffen (bijv. Dr. Oetker of Wilton)
    Kleurstoffen (bijv. Dr. Oetker of Wilton)
  •  
    Frambozenaroma
  • Poedersuiker
    100 g (gram)
    Poedersuiker

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online
  • Uitsteekvormpje hart
    Uitsteekvormpje hart
    Bestel dit product online
  • Spuitzak
    2
    Spuitzak
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Deeg voorbereiden

Doe de margarine (125 g), bloem (170 g), basterdsuiker (120 g), citroenrasp (1 tl) en een snufje zout in een mengkom. Kneed of meng hiermee zo snel mogelijk een samenhangend deeg. Voeg water (1 el) toe als het deeg te droog is.

Rol het deeg uit tot 7 millimeter dikte. Laat het deeg 1 uur rusten in de koelkast.

2. Spakenburgs hart bakken

Verwarm de oven voor (elektrisch 175°C / hetelucht 165°C).

Haal het deeg uit de koeling en steek of snijd de hartvormen uit. Leg deze op de bakplaat met bakpapier. Houd voldoende afstand tussen de harten vanwege het uitlopen van het deeg.

Bak de harten in 12 tot 15 minuten in de oven. De harten moeten niet helemaal gaar zijn. Laat de Spakenburgse harten afkoelen op een koude ondergrond.

3. Maak een koekjesglazuur

Splits een ei en doe het eiwit in een vetvrije (brandschone) kom. Klop vervolgens het eiwit stijf. Voeg als laatste de poedersuiker (100 g) toe en meng tot een wit glazuur.

Eiwit

Wil je geen rauw eiwit gebruiken, bijvoorbeeld vanwege zwangerschap? In de koeling van de grotere supermarkt is gepasteuriseerd vloeibare ei-eiwitten verkrijgbaar; 1 ei (M) = ca. 30 gram ei-eiwitten.

Doe de helft van het glazuur in een kommetje en voeg een klein drupje roze of rode kleurstof en wat frambozenaroma toe.

Doe de glazuur in een spuitzak en versier de harten. Laat de glazuur drogen.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.