Annet

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Spakenburgs hart

Spakenburgs hart… een van de best bewaarde geheimen van Spakenburg. Een echte streek klassieker. Dit is een recept wat geïnspireerd is op het Spakenburgs hart. Nog nooit gehoord van Spakenburgs hart? Het doet denken aan niet helemaal gare boterkoek. Met een glazuur van eiwit en poedersuiker. Het glazuur in dit recept is op smaak gebracht met frambozenaroma.

Bereiden

15 min

Baktijd

15 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

10 traktaties

Deeg voorbereiden

  1. Stap 1

    • 125 g margarine (bijv. Blue Band - koud)

    • 170 g Koopmans Patentbloem Kristal

    • 120 g lichtbruine basterdsuiker

    • 1 tl Dr. Oetker Citroenrasp

    • Snufje zout

    • Scheutje water (indien nodig)

    Doe alle ingrediënten in een mengkom. Kneed of meng hiermee zo snel mogelijk een samenhangend deeg. Voeg een eetlepel water toe als het deeg te droog is.

  2. Stap 2

    Rol het deeg uit tot 7 millimeter dikte. Laat het deeg 1 uur rusten in de koelkast.

Spakenburgs hart bakken

Elektrisch 175°C / Hetelucht 165°C

  1. Stap 3

    Verwarm de oven voor.

  2. Stap 4

    Haal het deeg uit de koeling en steek of snij de hartvormen uit. Leg deze op de bakplaat met bakpapier. Houdt voldoende afstand tussen de harten vanwege het uitlopen van het deeg.

  3. Stap 5

    Bak de harten in 12 tot 15 minuten in de oven. De harten moeten NIET helemaal gaar zijn. Laat de Spakenburgse harten afkoelen op een koude ondergrond.

Maak een koekjesglazuur

  1. Stap 6

    • 1 ei (kamertemperatuur)

    Splits een ei en doe het eiwit in een vetvrije (brandschone) kom. Klop vervolgens het eiwit stijf. Voeg als laatste de poedersuiker toe en meng tot een wit glazuur.

    Eiwit

    Wil je geen rauw eiwit gebruiken bijvoorbeeld vanwege zwangerschap? In de koeling van de grotere supermarkt is gepasteuriseerd vloeibare ei-eiwitten verkrijgbaar; 1 ei (M) = ca. 30 gr. ei-eiwitten.

  2. Stap 7

    • Kleurstof (rood of roze)

    • Frambozenaroma (van de Toko)

    Doe de helft van het glazuur in een kommetje en voeg een klein dropje roze of rode kleurstof en wat frambozenaroma toe.

  3. Stap 8

    Doe de glazuur in een spuitzak en versier de harten. Laat de glazuur drogen.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.