Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Sneeuwpoptaart

Sneeuwpoptaart

Kerst op de taart

Dit recept is van: Bakken.nl

  1. Kerst op de taart 2020 Sneeuwpoptaart
Item 1 of 1
Sneeuwpoptaart
info
Benodigdheden
Stappen

Tover een biscuittaart heel eenvoudig om tot een prachtige sneeuwpoptaart.

75 min.Bereidingstijd
50 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
KerstKerst op de taartBiscuittaartWinterThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
    1 Pak
    Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
  • Ei
    5 Stuk(s)
    Ei
  • Water
    50 ml
    Water
  • Botercrème mix
    2 Pak
    Botercrème mix
  • Melk
    250 ml
    Melk
  • Boter (ongezouten roomboter)
    200 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Dr. Oetker Glazuur Choco
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Glazuur Choco

 

  • Kleine wortel
    1 Stuk(s)
    Kleine wortel
  • Eierkoek
    1 Stuk(s)
    Eierkoek
  • Chocoladezoen
    1 Stuk(s)
    Chocoladezoen
  • Christmas Party (Dr. Oetker)
    1 busje
    Christmas Party (Dr. Oetker)
  • Decoratiestiften (bijv. Dr. Oetker)
    1 Pak
    Decoratiestiften (bijv. Dr. Oetker)
  • Blauwe bessen
    6 Stuk(s)
    Blauwe bessen
  • Gekleurd satijnen lint (lengte 30 cm, breedte 5 cm)
    Gekleurd satijnen lint (lengte 30 cm, breedte 5 cm)

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Springvorm Ø18 cm
    Springvorm Ø18 cm
    Bestel dit product online
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Taartzaag
    Taartzaag
  • Cocktailprikker
    Cocktailprikker
  • Satéprikker
    Satéprikker

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Video recept

  1. springvorm met bakpapier>
Item 1 of 1

2. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 170°C/hetelucht 170°C) en plaats een rooster net onder het midden van de oven.

Bekleed de bodem met bakpapier en vet de randen van de springvorm in met boter of bakspray.

  1. Topping maken>
Item 1 of 1

3. Biscuittaart maken

Doe de biscuittaart mix, de eieren (5 stuks) en het water (50 ml) in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in minimaal 5 minuten tot een luchtig biscuitbeslag.

Tip

Voeg een eetlepel koekkruiden toe aan de biscuittaart mix voor een extra winterse smaak.

Verdeel het beslag over de springvorm en plaats deze in de voorverwarmde oven. Bak de taart in 45 tot 50 minuten goudbruin en gaar. Laat de biscuittaart goed afkoelen op een rooster.

  1. snij taart>
  2. botercreme>
Item 1 of 2

4. Botercrème maken

Klop de boter (200 g) met de mixer op de laagste stand in 1 minuut glad. Voeg de melk (250 ml) en de botercrème mix toe en mix het geheel in 1 minuut op de middelste stand tot luchtige botercrème. Houd 1/8 deel van de botercrème apart voor het hoedje.

Snijd de taart horizontaal in 3 gelijke delen met een taartzaag of een groot broodmes. Bestrijk de eerste laag royaal met botercrème, leg hier een afgesneden plak taart bovenop en bestrijk weer royaal met botercrème. Leg tot slot de derde plak erop. Bestrijk vervolgens de hele taart met botercrème rondom en bovenop zodat de taart volledig bedekt is.

Bestrijk de eerste laag royaal met botercrème, leg hier een plak bovenop en bestrijk weer royaal met botercrème. Leg tot slot de derde plak cake erop. Bestrijk vervolgens de hele taart met botercrème (rondom en bovenop) zodat de taart volledig bedekt is.

Tip

Vervang 1 laag botercrème door een laagje rode jam.

  1. arm maken>
  2. step 4 copy 4>
Item 1 of 2

5. Versiering

Bereid de chocoglazuur (2 zakjes) volgens de verpakking en snijd een puntje uit het zakje met opgewarmde chocoglazuur. Leg 2 Cocktailprikkers op een blad en druppel hier de chocoglazuur op zodat je twee armen krijgt met 1 vertakking.

Tip

Vind je het te lastig om de armen te maken met chocoglazuur? Steek dan 2 lange nekken (chocolade koekjes) in de taart.

Snijd het worteltje iets bij zodat hij een mooie vorm heeft.

Prik met behulp van een kleine satéprikker de chocolade zoen op de eierkoek. Bestrijk het hoedje, met behulp van een mes, met de resterende botercrème. Decoreer het hoedje met de Christmas Party mix. Plaats het hoedje bovenop de taart, net niet in het midden.

Steek de chocoladearmen aan de zijkanten van de taart. Druk de oranje neus in het midden van de cake (aan de zijkant van de taart). Teken oogjes erop met behulp van de decoratiestiften. Druk kleine blauwe besjes onder de oranje neus om een mondje te maken. Drapeer het lint om de onderkant van de taart en knoop vast. Knip de uiteinden van het lint meerdere malen in voor het sjaaleffect.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.