Een spectaculair zomers dessert. Dat kun je deze S'mores ijstaart wel noemen. Knapperige biscuitjes, marshmallow cheesecake vulling en knapperige chocolade. What's not to love?!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de slagroom (175 ml) in een pannetje en breng aan de kook. Doe de chocolade (230 g) en de roomboter (40 g) in een kom en giet de hete slagroom hier op.
Roer totdat de chocolade en de roomboter gesmolten is. Zet de ganache opzij en laat deze iets opstijven.
Klop een deel van de slagroom (250 ml) stijf en zet apart.
Roer in een andere kom de roomkaas (600 g) met de vanillesuiker (40 g) los. Roer de Marshmallow fluff (0.5 pot) door het roomkaasmengsel en roer hier als laatste voorzichtig de opgeklopte slagroom door.
Laat het mengsel ½ uur opstijven in de koelkast.
Bekleed een vierkante of rechthoekige schaal met bakpapier.
Begin met het opbouwen van de taart met de biscuit koekjes. Doe hier bovenop een laagje cheesecakemengsel gevolgd door een laagje ganache. HIer bovenop komen weer koekjes, daarna een laagje cheesecake en een laagje ganache. Ga door tot de vulling op is. Eindig met koekjes.
Laat mimimaal een nachtje opstijven in de koelkast.
Haal de taart uit de vorm.
Als de cheesecake te dun is om de ganache aan te brengen, kan de cake heel even in de vriezer worden geplaatst.
Bestrijk de bovenkant van de cake met de overige Marshmallow Fluff. Geef de Marshmallow Fluff met een crème brûlée brander een mooi bruin korstje.
Versier de taart als laatste met stukjes chocolade, mini marshmallows en koekjes.
Snij de vierkante cake doormidden en plaats de twee delen op elkaar.