Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
S'mores ijstaart

S'mores ijstaart

Dit recept is van: Annet

  1. S'mores Ijscake maken
  2. S-mores ijstaart maken
Item 1 of 2
S'mores ijstaart
info
Benodigdheden
Stappen

Een spectaculair zomers dessert. Dat kun je deze S'mores ijstaart wel noemen. Knapperige biscuitjes, marshmallow cheesecake vulling en knapperige chocolade. What's not to love?!

25 min.Bereidingstijd
480 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
10-12Porties
ZomerChocoladeZoete recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    40 g (gram)
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Melk chocolade
    230 g (gram)
    Melk chocolade
  • Slagroom (ongezoet)
    425 ml
    Slagroom (ongezoet)
  • Roomkaas
    600 g (gram)
    Roomkaas

 

  • Vanillesuiker
    40 g (gram)
    Vanillesuiker
  • Marshmallow Fluff
    0.5 Pot(ten)
    Marshmallow Fluff
  •  
    Biscuit koekjes (vierkant)
  •  
    Marshmallow (mini)

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  •  
    Bakvorm (rechthoekig)
  • Bakpapier
    Bakpapier
  •  
    Crème Brûlée brander

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Ganache bereiden

Verwarm de slagroom (175 ml) in een pannetje en breng aan de kook. Doe de chocolade (230 g) en de roomboter (40 g) in een kom en giet de hete slagroom hier op.

Roer totdat de chocolade en de roomboter gesmolten is. Zet de ganache opzij en laat deze iets opstijven.

2. Marshmallow-cheesecake vulling maken

Klop een deel van de slagroom (250 ml) stijf en zet apart.

Roer in een andere kom de roomkaas (600 g) met de vanillesuiker (40 g) los. Roer de Marshmallow fluff (0.5 pot) door het roomkaasmengsel en roer hier als laatste voorzichtig de opgeklopte slagroom door.

Laat het mengsel ½ uur opstijven in de koelkast.

3. IJstaart opbouwen

Bekleed een vierkante of rechthoekige schaal met bakpapier.

Begin met het opbouwen van de taart met de biscuit koekjes. Doe hier bovenop een laagje cheesecakemengsel gevolgd door een laagje ganache. HIer bovenop komen weer koekjes, daarna een laagje cheesecake en een laagje ganache. Ga door tot de vulling op is. Eindig met koekjes.

Laat mimimaal een nachtje opstijven in de koelkast.

Haal de taart uit de vorm.

Cheesecake te dun?

Als de cheesecake te dun is om de ganache aan te brengen, kan de cake heel even in de vriezer worden geplaatst.

4. IJstaart serveren

Bestrijk de bovenkant van de cake met de overige Marshmallow Fluff. Geef de Marshmallow Fluff met een crème brûlée brander een mooi bruin korstje.

Versier de taart als laatste met stukjes chocolade, mini marshmallows en koekjes.

Heb je een vierkante bakvorm gebruikt?

Snij de vierkante cake doormidden en plaats de twee delen op elkaar.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.