Annet

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Slagroomtruffels

Wil je een origineel cadeautje voor je geliefde of een feestje? Of mooie truffels tijdens een hightea? Maak deze prachtige truffels. Door kleine satéprikkers te gebruiken is het eenvoudig om ze te maken zonder vieze handen! En met een kleine versiering op de satéprikker zie het er heel feestelijk uit!

Bereiden

25 min

Opstijftijd

240 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

45 traktaties

Voorbereiden

Elektrisch °C / Hetelucht °C

 1. Stap 1

  Zorg voor een of meerdere platte schalen of een bakplaat die in de diepvriezer past. Bekleed deze met een vel bakpapier.

Maak een truffelvulling

 1. Stap 2

  • 200 ml slagroom

  • 125 g kristalsuiker

  • 1 vanillestokje

  Doe de slagroom, kristalsuiker en de merg uit een vanillestokje in een pan. Verwarm dit op tot de suiker is gesmolten. Laat het slagroommengsel afkoelen tot kamertemperatuur.

 2. Stap 3

  • 125 g roomboter (op kamertemperatuur)

  Doe de roomboter in een mengkom en klop deze goed los. Voeg beetje voor beetje het slagroommengsel toe. Mix het geheel tot een romige massa. Dit duurt minimaal 10 minuten.

 3. Stap 4

  Neem de schaal, het bord en/of de bakplaat bekleed met bakpapier. Doe de vulling in een spuitzak. Spuit op het bakpapier rondjes of langwerpige vormen. Zet de opgespoten truffels in de diepvriezer. Laat ze minimaal 4 uur opstijven in de diepvriezer.

Slagroomtruffels maken

 1. Stap 5

  • 3 zakjes Dr. Oetker Glazuur Choco

  Breng water aan de kook en giet dit in een hoge kom of schaal. Leg vervolgens de zakjes chocoladeglazuur in de kom gedurende 10 minuten. Zorg ervoor dat het zakje onder water blijft.

 2. Stap 6

  Haal een zakje uit het water en kneed het zakje glazuur goed door. Knip de bovenhoek van het zakje af (zie kniprand) en giet het vloeibare glazuur in een diep schaaltje. Werk zakje voor zakje omdat anders de chocoladeglazuur stolt.

 3. Stap 7

  • 1 pakje cacao

  Neem de truffels uit de vriezer. Prik een truffel aan een satéprikker. Doop de truffel in de chocoladeglazuur. Haal de truffel uit de chocoladeglazuur en doop deze in de cacaopoeder. Zorg dat de hele truffel bedekt is met cacaopoeder.

 4. Stap 8

  Zet de truffel op bakpapier. Herhaal deze handeling totdat de truffels op zijn. Laat het glazuur ca. 30 minuten afkoelen.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.