Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Slagroomtruffels

Slagroomtruffels

Dit recept is van: Annet

  1. Slagroomtruffels
Item 1 of 1
Slagroomtruffels
info
Benodigdheden
Stappen

Wil je een origineel cadeautje voor je geliefde of een feestje? Of mooie truffels tijdens een hightea? Maak deze prachtige truffels. Door kleine satéprikkers te gebruiken is het eenvoudig om ze te maken zonder vieze handen! En met een kleine versiering op de satéprikker zie het er heel feestelijk uit!

25 min.Bereidingstijd
240 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
45Porties
ChocoladeCacaoZonder ovenValentijnFeestdagen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Verse slagroom (onbereid)
    200 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Suiker (kristalsuiker)
    125 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Vanillestokje
    1 Stuk(s)
    Vanillestokje
  • Boter (op kamertemperatuur)
    125 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Dr. Oetker Glazuur Choco
    3 Zakje(s)
    Dr. Oetker Glazuur Choco
  • Cacaopoeder
    1 Pak
    Cacaopoeder

Keukenspullen

  • Schaal
    Schaal
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  • Satéprikker
    45 Stuk(s)
    Satéprikker
  • Schaaltje(s)
    2 Stuk(s)
    Schaaltje(s)

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Zorg voor een of meerdere platte schalen of een bakplaat die in de diepvriezer past. Bekleed deze met een vel bakpapier.

Doe de slagroom (200 ml), kristalsuiker (125 g) en het merg uit een vanillestokje (1 stuks) in een pan. Verwarm dit op tot de suiker is gesmolten. Laat het slagroommengsel afkoelen tot kamertemperatuur.

Doe de roomboter (125 g) in een mengkom en klop dit goed los. Voeg beetje voor beetje het slagroommengsel toe. Mix het geheel tot een romige massa. Dit duurt minimaal 10 minuten.

Neem de schaal, het bord en/of de bakplaat bekleed met bakpapier. Doe de vulling in een spuitzak. Spuit op het bakpapier rondjes of langwerpige vormen. Zet de opgespoten truffels in de diepvriezer. Laat ze minimaal 4 uur opstijven in de diepvriezer.

2. Slagroomtruffels maken

Breng water aan de kook en giet dit in een hoge kom of schaal. Leg vervolgens de zakjes chocoladeglazuur (3 zakjes Dr. Oetker Glazuur Choco) in de kom gedurende 10 minuten. Zorg ervoor dat het zakje onder water blijft.

Haal een zakje uit het water en kneed het zakje glazuur goed door. Knip de bovenhoek van het zakje af (zie kniprand) en giet het vloeibare glazuur in een diep schaaltje. Werk zakje voor zakje omdat anders de chocoladeglazuur stolt.

Neem de truffels uit de vriezer. Prik een truffel aan een satéprikker. Doop de truffel in de chocoladeglazuur. Haal de truffel uit de chocoladeglazuur en doop deze in de cacaopoeder (1 pakje cacao). Zorg dat de hele truffel bedekt is met cacaopoeder.

Zet de truffel op bakpapier. Herhaal deze handeling totdat de truffels op zijn. Laat het glazuur ca. 30 minuten afkoelen.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.