Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Slagroomtaart met aardbeien

Slagroomtaart met aardbeien

Dit recept is van: Bakken.nl

  1. slagroomtaart met aardbeien
Item 1 of 1
Slagroomtaart met aardbeien
info
Benodigdheden
Stappen

Wil jij slagroomtaart bakken? Bak dan deze heerlijke slagroomtaart, gevuld met aardbeien, helemaal zelf. In het slagroomtaartrecept bak je eerst een biscuittaart als basis. Daarna vul je de taart natuurlijk met verse slagroom en aardbeien.

40 min.Bereidingstijd
35 min.Baktijd
Moeilijkheid
10Porties
TaartVerjaardagAardbeiThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
    1 Pak
    Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
  • Aardbeiensaus
    100 g
    Aardbeiensaus
  • Sinaasappelsap
    50 ml
    Sinaasappelsap
  • Aardbeien
    500 g
    Aardbeien
  • Klop-Fix (Dr. Oetker)
    2 Zakje(s)
    Klop-Fix (Dr. Oetker)

 

  • Verse slagroom (onbereid)
    500 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
  • Amandelschaafsel (bijv. Dr. Oetker)
    2 Zakje(s)
    Amandelschaafsel (bijv. Dr. Oetker)
  • Ei
    5 Stuk(s)
    Ei
  • Water
    50 ml
    Water

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Broodmes
    Broodmes
  • Koekenpan
    Koekenpan
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  • Stervormig spuitmondje
    Stervormig spuitmondje
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 170°C) en plaats een rooster net onder het midden van de oven.

Leg het bakpapier op de bodem van de springvorm en plaats de rand hierop.

2. Slagroomtaart bakken

Mix de Dr. Oetker Basismix Biscuittaart (1 pak) samen met de eieren (5 stuks) en het water in een beslagkom. Meng het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in 5 minuten tot een luchtig beslag.

Bak de biscuittaart in 30 tot 40 minuten gaar en goudbruin. Laat de biscuittaart op een rooster afkoelen. Verwijder na 10 minuten de bakvorm, draai de taart om en leg de biscuittaart op een taartrooster.

Laat de slagroomtaart basis goed afkoelen.

3. Slagroomtaart vullen en decoreren

Schenk de aardbeiensaus (100 g) in een kommetje en roer het sinaasappelsap (50 ml) erdoor.

Maak de aardbeien (500 g) schoon, houd de 6 mooiste apart en snijd de rest in plakjes.

Klop de slagroom (500 ml) uit de koelkast stijf met de Dr. Oetker vanillesuiker (2 zakjes) en de Dr. Oetker Klop-fix (2 zakjes).

Rooster in een droge koekenpan, al omschuddend, het amandelschaafsel (2 zakjes) goudbruin en laat het op een dubbel laagje keukenpapier afkoelen.

Snijd de slagroomtaart in twee of drie lagen. Gebruik voor het doorsnijden van de taart een scherp kartelmes (groot broodmes). Leg een hand zachtjes op de taart zodat deze niet verschuift en snij de slagroomtaart voorzichtig horizontaal doormidden.

Inkeping aan de zijkant

Maak aan de zijkant van de taart een verticale inkeping. Je kunt bij het stapelen precies zien hoe de laag hoort te liggen.

Verdeel de aardbeiensaus met sinaasappelsap over de lagen van de taartbodem. Verdeel op de onderste laag of lagen, gelijkmatig en aansluitend, de aardbeienplakjes (500 g). Schep op de met aardbeien bedekte lagen een kwart van de slagroom en strijk het met een mes gelijkmatig uit. Leg de taartlagen weer op elkaar.

4. Slagroomtaart decoreren

Bestrijk met een groot mes (pannenkoekmes) langs de zijkant de uitgelopen vulling glad. Bestrijk de zijkant met een klein deel van de rest van de slagroom. Druk amandelschaafsel (2 zakjes) tegen de rand van de taart (bewaar wat amandelschaafsel voor decoratie van de bovenkant). Zet de slagroomtaart op een taartschaal.

Bestrijk de bovenkant van de slagroomtaart met slagroom en strijk het glad.

Schep de rest van de slagroom in een spuitzak met stervormig mondje en ongeveer twaalf toeven slagroom op de taart.

Halveer de overgebleven aardbeien, haal ze door de aardbeiensaus en druk een aardbei in elke slagroomtoef. Strooi de rest van het amandelschaafsel over het midden van de slagroomtaart.

Slagroomtaart bewaren

Zet de slagroomtaart tot gebruik in de koelkast. De slagroomtaart blijft ongeveer twee dagen lekker.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.