Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Slagroomtaart met aardbeien

Wil jij slagroomtaart bakken? Bak dan deze heerlijke slagroomtaart gevuld met aardbeien, helemaal zelf. In het slagroomtaartrecept op Bakken.nl bak je eerst een biscuittaart als basis. Daarna vul je de taart natuurlijk met verse slagroom en aardbeien.

Bereiden

40 min

Baktijd

35 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

10 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 170°C / Hetelucht 170°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor en plaats een rooster net onder het midden van de oven.

  2. Stap 2

    Leg het bakpapier op de bodem van de springvorm en plaats de rand hierop.

Slagroomtaart bakken

  1. Stap 3

    • 1 pak Dr. Oetker Basismix Biscuittaart

    Doe de biscuittaart mix samen met 5 eieren en het water in een beslagkom. Meng het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in 5 minuten tot een luchtig beslag.

  2. Stap 4

    Bak de biscuittaart in 30 tot 40 minuten gaar en goudbruin. Laat de biscuittaart op een rooster afkoelen. Verwijder na 10 minuten de bakvorm, draai de taart om en leg de biscuittaart op een taartrooster om verder af te koelen.

  3. Stap 5

    Laat de slagroomtaart basis goed afkoelen.

Slagroomtaart vullen en decoreren

  1. Stap 6

    • 100 g aardbeiensaus

    • 50 ml sinaasappelsap

    Schenk 100 ml aardbeiensaus in een kommetje en roer het sinaasappelsap erdoor.

  2. Stap 7

    • 500 g aardbeien

    Maak de aardbeien schoon, houd de 6 mooiste apart en snijd de rest in plakjes.

  3. Stap 8

    • 2 zakjes Dr. Oetker Klop-Fix

    • 500 ml slagroom (uit de koelkast)

    • 2 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker

    Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en de Klop-fix.

  4. Stap 9

    Rooster in een droge koekenpan, al omschuddend, het amandelschaafsel goudbruin en laat het op een dubbel laagje keukenpapier afkoelen.

  5. Stap 10

    Snij de slagroomtaart in twee of drie lagen. Gebruik voor het doorsnijden van de taart een scherp kartelmes (groot broodmes). Leg een hand zachtjes op de taart zodat deze niet verschuift en snij de slagroomtaart voorzichtig horizontaal doormidden.

    Inkeping aan de zijkant

    Maak aan de zijkant van de taart een verticale inkeping. Je kunt bij het stapelen precies zien hoe de laag hoort te liggen.

  6. Stap 11

    Verdeel de aardbeiensaus over de lagen van de taartbodem. Verdeel op de onderste laag of lagen, gelijkmatig en aansluitend, de aardbeienplakjes. Schep op de met aardbeien bedekte lagen een kwart van de slagroom en strijk het met een mes gelijkmatig uit. Leg de taartlagen weer op elkaar.

Slagroomtaart decoreren

  1. Stap 12

    • 2 zakjes Dr. Oetker Amandelschaafsel

    Bestrijk met een groot mes (pannenkoekmes) langs de zijkant de uitgelopen vulling glad. Bestrijk de zijkant met een klein deel van de rest van de slagroom. Druk amandelschaafsel tegen de rand van de taart (bewaar wat amandelschaafsel voor decoratie van de bovenkant). Zet de slagroomtaart op een taartschaal.

  2. Stap 13

    Bestrijk de bovenkant van de slagroomtaart met slagroom en strijk het glad.

  3. Stap 14

    Schep de rest van de slagroom in een spuitzak met stervormig mondje en ongeveer twaalf toeven slagroom op de taart.

  4. Stap 15

    Halveer de overgebleven aardbeien, haal ze door de aardbeiensaus en druk een aardbei in elke slagroomtoef. Strooi de rest van het amandelschaafsel over het midden van de slagroomtaart.

    Slagroomtaart bewaren

    Zet de slagroomtaart tot gebruik in de koelkast. De slagroomtaart blijft ongeveer twee dagen lekker.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.