🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Slagroomtaart met aardbeien

Slagroomtaart met aardbeien

Dit recept is van: Bakken.nl

slagroomtaart met aardbeien
Slagroomtaart met aardbeien
Info Benodigdheden Stappen

Wil jij slagroomtaart bakken? Bak dan deze heerlijke slagroomtaart, gevuld met aardbeien, helemaal zelf. In het slagroomtaartrecept bak je eerst een biscuittaart als basis. Daarna vul je de taart natuurlijk met verse slagroom en aardbeien.

40 min. Bereidingstijd
35 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
10 Porties
Taart Verjaardag Aardbei Thema recepten
4
17 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
    1 Pak
    Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
  • Aardbeiensaus
    100 g
    Aardbeiensaus
  • Sinaasappelsap
    50 ml
    Sinaasappelsap
  • Aardbeien
    500 g
    Aardbeien
  • Klop-Fix (Dr. Oetker)
    2 Zakje(s)
    Klop-Fix (Dr. Oetker)

 

  • Verse slagroom (onbereid)
    500 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
  • Amandelschaafsel (bijv. Dr. Oetker)
    2 Zakje(s)
    Amandelschaafsel (bijv. Dr. Oetker)
  • Ei
    5 Stuk(s)
    Ei
  • Water
    50 ml
    Water

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Broodmes
    Broodmes
  • Koekenpan
    Koekenpan
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  • Stervormig spuitmondje
    Stervormig spuitmondje
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 170°C) en plaats een rooster net onder het midden van de oven.

Leg het bakpapier op de bodem van de springvorm en plaats de rand hierop.

2. Slagroomtaart bakken

Mix de Dr. Oetker Basismix Biscuittaart (1 pak) samen met de eieren (5 stuks) en het water in een beslagkom. Meng het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in 5 minuten tot een luchtig beslag.

Bak de biscuittaart in 30 tot 40 minuten gaar en goudbruin. Laat de biscuittaart op een rooster afkoelen. Verwijder na 10 minuten de bakvorm, draai de taart om en leg de biscuittaart op een taartrooster.

Laat de slagroomtaart basis goed afkoelen.

3. Slagroomtaart vullen en decoreren

Schenk de aardbeiensaus (100 g) in een kommetje en roer het sinaasappelsap (50 ml) erdoor.

Maak de aardbeien (500 g) schoon, houd de 6 mooiste apart en snijd de rest in plakjes.

Klop de slagroom (500 ml) uit de koelkast stijf met de Dr. Oetker vanillesuiker (2 zakjes) en de Dr. Oetker Klop-fix (2 zakjes).

Rooster in een droge koekenpan, al omschuddend, het amandelschaafsel (2 zakjes) goudbruin en laat het op een dubbel laagje keukenpapier afkoelen.

Snijd de slagroomtaart in twee of drie lagen. Gebruik voor het doorsnijden van de taart een scherp kartelmes (groot broodmes). Leg een hand zachtjes op de taart zodat deze niet verschuift en snij de slagroomtaart voorzichtig horizontaal doormidden.

Inkeping aan de zijkant

Maak aan de zijkant van de taart een verticale inkeping. Je kunt bij het stapelen precies zien hoe de laag hoort te liggen.

Verdeel de aardbeiensaus met sinaasappelsap over de lagen van de taartbodem. Verdeel op de onderste laag of lagen, gelijkmatig en aansluitend, de aardbeienplakjes (500 g). Schep op de met aardbeien bedekte lagen een kwart van de slagroom en strijk het met een mes gelijkmatig uit. Leg de taartlagen weer op elkaar.

4. Slagroomtaart decoreren

Bestrijk met een groot mes (pannenkoekmes) langs de zijkant de uitgelopen vulling glad. Bestrijk de zijkant met een klein deel van de rest van de slagroom. Druk amandelschaafsel (2 zakjes) tegen de rand van de taart (bewaar wat amandelschaafsel voor decoratie van de bovenkant). Zet de slagroomtaart op een taartschaal.

Bestrijk de bovenkant van de slagroomtaart met slagroom en strijk het glad.

Schep de rest van de slagroom in een spuitzak met stervormig mondje en ongeveer twaalf toeven slagroom op de taart.

Halveer de overgebleven aardbeien, haal ze door de aardbeiensaus en druk een aardbei in elke slagroomtoef. Strooi de rest van het amandelschaafsel over het midden van de slagroomtaart.

Slagroomtaart bewaren

Zet de slagroomtaart tot gebruik in de koelkast. De slagroomtaart blijft ongeveer twee dagen lekker.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.