Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Sinterklaastaart Red velvet mijter

Sinterklaastaart Red velvet mijter

Dit recept is van: Annet

  1. Red velvet mijter taart - Sinterklaastaart - Bakken.nl
Item 1 of 1
Sinterklaastaart Red velvet mijter
info
Benodigdheden
Stappen

Heerlijke red velvet cake in de vorm van de mijter van Sinterklaas. De rode kleur van de red velvet cake is de perfecte basis om de mijter te maken en oh zo lekker!

20 min.Bereidingstijd
55 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Red Velvet Cake
    2 pak(ken)
    Dr. Oetker Red Velvet Cake
  • Verse slagroom (onbereid)
    200 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Ei (kamertemperatuur)
    4 Stuk(s)
    Ei (kamertemperatuur)
  • Water
    4 el (eetlepels)
    Water

 

  • Verse slagroom (onbereid)
    300 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • MonChou®
    200 g (gram)
    MonChou®
  • Dr. Oetker Kleurstoffen (geel)
    Dr. Oetker Kleurstoffen (geel)

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Kom (bolvorm)
    Kom (bolvorm)
  • Brownie bakvorm (of ovenschaal)
    Brownie bakvorm (of ovenschaal)
  •  
    Spuitzak of spuitflesje
  • Bakpapier
    2 stroken
    Bakpapier

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn. Neem de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor. (Elektrische oven: 160 °C; Heteluchtoven 150 °C )

Vet de brownie bakvorm in met bakspray of boter.

2. Red velvet cake maken

Doe de Red Velvet Cake mix, de eieren, 4 eetlepels water en 200 ml slagroom in een kom. Roer het geheel eerst rustig door tot een gladde massa die niet meer stuift.

Klop het geheel met de mixer op de hoogste stand in drie minuten tot een luchtig Red Velvet Cake beslag.

Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de Red Velvet Cake in 50-55 minuten gaar. Prik aan het einde van de baktijd met een prikker in de cake om te controleren of hij gaar is. Komt de prikker er schoon en droog uit, dan is de Red Velvet Cake gaar. Zo niet, bak 'm dan nog een minuut of 5 langer.

Laat de Red Velvet Cakes minimaal een half uur afkoelen voordat je de cake halveert en decoreert.

3. Red velvet topping maken

Doe 200 g MonChou in een kom en mix deze met een mixer met garden glad.

Voeg de toppingmix en de rest van de slagroom (300 ml) toe en mix het geheel, met de mixer op de laagste stand, nogmaals in een halve minuut tot een dikke topping. Mix de topping daarna ongeveer twee minuten, op de hoogste stand, tot een luchtige topping.

Houd twee volle eetlepels topping achter en kleur deze geel. Doe deze in een spuitzak.

4. Sinterklaas mijter maken

Laat de cake 5 minuten staan, verwijder de cake uit de browniesvorm en laat de cake afkoelen op een rooster.

Tip: bewaar de kruimels in een bakje. Schraap met een lepel de kartonnen taartrand schoon en vang de kruimels op. Deze gebruik je straks voor het versieren.

Snijd de Red Velvet Cake in de vorm van een mijter, halveer de mijter en leg de bovenste helft op een rooster. Wanneer de taarthelften na het doorsnijden nog warm aanvoelen, laat ze dan beiden nog verder afkoelen. Pas wanneer ze volledig afgekoeld zijn bedek je de onderste helft met 1/2 van de topping.

Leg nu de bovenste helft er bovenop en bedek ook deze bovenkant met 1/3 van de topping.

Spuit met de spuitzak een kruis op de mijter en bedek deze met twee strookjes bakpapier.

Wrijf de bewaarde kruimels fijn door een zeef. Versier de bovenkant van de Red Velvet Mijter Cake met de kruimels. Bewaar de taart in de koeling totdat je hem gaat uitserveren.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.