Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Sinterklaas cupcakes

Sinterklaas cupcakes

Dit recept is van: Bakken.nl

  1. Sinterklaas cupcake
Item 1 of 1
Sinterklaas cupcakes
info
Benodigdheden
Stappen

Vrolijke Sinterklaascupcakes met cadeautjes van fondant op een grote toef botercrème, versierd met gekleurde chocoladesnoepjes!

60 min.Bereidingstijd
22 min.Baktijd
Moeilijkheid
10Porties
Dr. Oetker Topping

Als alternatief voor zelfgemaakte botercreme kun je ook 2 zakjes Dr. Oetker Topping Wit gebruiken.

BotercrèmeCupcakes & muffinsSinterklaasDecorerenThema receptenFeestdagen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    100 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Ei
    4 null
    Ei
  • Koekkruiden
    1 el (eetlepels)
    Koekkruiden
  • Melk
    100 ml
    Melk
  • Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
    1 Pak
    Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
  • Boter (ongezouten roomboter)
    100 g
    Boter (ongezouten roomboter)

 

  • Melk
    125 ml
    Melk
  • Dr. Oetker Botercrème
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Botercrème
    Bestel dit product online
  • Fondant (in verschillende kleuren)
    300 g
    Fondant (in verschillende kleuren)
    Bestel dit product online
  • Poedersuiker
    Poedersuiker
  •  
    1 flesje(s)
    Chocoladesnoepjes (gekleurde)

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Cupcakevormpjes
    Cupcakevormpjes
    Bestel dit product online
  •  
    Kunststof mesje
  •  
    Kunststof roller
  • Kwastje
    Kwastje
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Spuitzak (met glad spuitmondje)
    Spuitzak (met glad spuitmondje)
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Zorg dat de eieren (2 stuks) op kamertemperatuur zijn en de boter (100 g) zacht is. Haal de bakplaat uit de oven en plaats de cupcakevormpjes hierop. Verwarm de oven voor (elektrisch 175°C / hetelucht 170°C).

2. Kruidige cupcakes bereiden

Doe de CupCake Basismix, de eieren (2 stuks), de melk (100 ml), wat koekkruiden (1 el) en de boter (100 g) in een beslagkom en roer het geheel met de mixer op de laagste stand door elkaar.

Klop het met de mixer gedurende 1 minuut op de hoogste stand tot een glad beslag. Verdeel het beslag met 2 eetlepels of een ijsbolletjestang over de cupcakevormpjes.

Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de cupcakes in ca. 22 minuten gaar. De cupcakes zijn gaar als je met je vinger licht op de cupcake drukt en deze terugveert. Laat de cupcakes afkoelen.

3. Maak de botercrème

Klop de zachte boter (100 g) op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes. Voeg de koude melk (125 ml) en de mix voor botercrème (1 zakje) toe. Mix in ongeveer 30 seconden met de mixer met garden op de laagste stand door elkaar.

Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom, zodat alle boter goed loskomt en door de crème gemengd kan worden. Klop de massa in 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème. Vul een spuitzak met de botercrème. Leg tot gebruik in de koeling.

4. Sinterklaascadeautjes van fondant

Snijd van alle kleuren fondant, met een scherp mesje, blokjes van ongeveer 1 x 2 centimeter en duw de hoekjes iets terug tot ze minder scherp zijn. Dit zijn de pakjes.

Kneed van iedere kleur fondant een stukje tot het soepel is. Bestuif een werkblad met wat poedersuiker en rol iedere kleur fondant met de roller uit tot een dunne plak. Snijd met het mesje dunne rechte reepjes van de plakjes fondant. Bevochtig de pakjes licht met wat water en plak er kruislings een reepje fondant van een andere kleur op. Dit is het lintje om het pakje.

Snijd een stukje reep af van 3 centimeter en vouw beide uiteinden terug naar het midden en plak daar vast. Pak dan een stukje reep van 1 centimeter en rol dit over het midden van het eerste stukje. Dit is de basisstrik. Snijd tot slot twee stukjes van 1 centimeter af en plak die schuin vast onder de strik. Plak nu de hele strik op de kruising van de twee linten op het pakje.

5. Versieren

Spuit met de botercrème of witte topping een flinke toef op iedere cupcake.

Versier met de sinterklaascadeautjes van fondant en de gekleurde chocoladesnoepjes.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.