🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.
Dit recept is van: Annet
Wie houdt er nou niet van een romige laag custard met daarop een knapperig laagje gekaramelliseerde suiker? Deze Sinterklaas crème brûlée maak je super makkelijk zonder oven! In dit recept vind je de smaak van speculaaskruiden en kruidnoten: een perfect Sinterklaas toetje voor tijdens sinterklaasavond.
Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.
Bedankt voor je beoordeling!Meng de suiker (65 g) met het custardpoeder (65 g) en de speculaaskruiden (1 tl).
Neem 6 eetlepels van de melk en roer dit door het custard-suikermengsel.
Verwarm in een pannetje de resterende melk met de slagroom (300 ml). Voeg het custardmengsel al roerende toe aan de hete room/melk.
Breng het geheel al roerende aan de kook. Laat het nog ca. 3 minuten, onder af en toe roeren, zachtjes doorkoken.
Leg de bodems van 6-8 kleine soufflé schaaltjes vol met kruidnootjes. Vul vervolgens tot de rand met pudding en laat de pudding ten minste 2 uur opstijven in de koelkast.
Gebruik je glazen bakjes en wil je de kruidnootjes graag door de zijkant zien? Laat de pudding dan eerst opstijven tot yoghurtdikte en vul dan pas de schaaltjes.
Bestrooi het oppervlak van elk schaaltje met ca. 2 eetlepels fijne kristalsuiker en verhit de suikerlaag met een crème brûléebrander (of hobbybrander) tot de suiker karamelkleurig wordt.