Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Sinterklaas crème brûlée (zonder oven)

Sinterklaas crème brûlée (zonder oven)

Sinterklaas crème brûlée recept (zonder oven)

Dit recept is van: Annet

  1. Sinterklaas Creme brulee recept
Item 1 of 1
Sinterklaas crème brûlée (zonder oven)
info
Benodigdheden
Stappen

Wie houdt er nou niet van een romige laag custard met daarop een knapperig laagje gekaramelliseerde suiker? Deze Sinterklaas crème brûlée maak je super makkelijk zonder oven! In dit recept vind je de smaak van speculaaskruiden en kruidnoten: een perfect Sinterklaas toetje voor tijdens sinterklaasavond.

20 min.Bereidingstijd
120 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
6-8Porties
Zonder ovenDessertsThema receptenSinterklaasFeestdagenKruidnoten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Suiker (kristalsuiker)
    65 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Custard (bijv. Koopmans)
    65 g (gram)
    Custard (bijv. Koopmans)
  • Slagroom (ongezoet)
    300 ml
    Slagroom (ongezoet)
  • Melk
    700 ml
    Melk
  • Speculaaskruiden
    1 tl (theelepels)
    Speculaaskruiden
  • Bakkerskruidnootjes
    0.5 Zak
    Bakkerskruidnootjes

Keukenspullen

  •  
    6 Stuk(s)
    Crème brûlée schaalje
  • Steelpan
    Steelpan
  •  
    Crème Brûlée brander

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Crème brûlée bereiden

Meng de suiker (65 g) met het custardpoeder (65 g) en de speculaaskruiden (1 tl).

Neem 6 eetlepels van de melk en roer dit door het custard-suikermengsel.

Verwarm in een pannetje de resterende melk met de slagroom (300 ml). Voeg het custardmengsel al roerende toe aan de hete room/melk.

Breng het geheel al roerende aan de kook. Laat het nog ca. 3 minuten, onder af en toe roeren, zachtjes doorkoken.

Leg de bodems van 6-8 kleine soufflé schaaltjes vol met kruidnootjes. Vul vervolgens tot de rand met pudding en laat de pudding ten minste 2 uur opstijven in de koelkast.

Kruidnootjes zien

Gebruik je glazen bakjes en wil je de kruidnootjes graag door de zijkant zien? Laat de pudding dan eerst opstijven tot yoghurtdikte en vul dan pas de schaaltjes.

2. Sinterklaas crème brûlée branden

Bestrooi het oppervlak van elk schaaltje met ca. 2 eetlepels fijne kristalsuiker en verhit de suikerlaag met een crème brûléebrander (of hobbybrander) tot de suiker karamelkleurig wordt.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.