🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Sinterklaas crème brûlée (zonder oven)

Sinterklaas crème brûlée (zonder oven)

Sinterklaas crème brûlée recept (zonder oven)

Dit recept is van: Annet

Sinterklaas Creme brulee recept
Sinterklaas crème brûlée (zonder oven)
Info Benodigdheden Stappen

Wie houdt er nou niet van een romige laag custard met daarop een knapperig laagje gekaramelliseerde suiker? Deze Sinterklaas crème brûlée maak je super makkelijk zonder oven! In dit recept vind je de smaak van speculaaskruiden en kruidnoten: een perfect Sinterklaas toetje voor tijdens sinterklaasavond.

20 min. Bereidingstijd
120 min. Opstijftijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
6-8 Porties
Zonder oven Desserts Thema recepten Sinterklaas Feestdagen
4
2 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Suiker (kristalsuiker)
    65 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Custard (bijv. Koopmans)
    65 g (gram)
    Custard (bijv. Koopmans)
  • Slagroom (ongezoet)
    300 ml
    Slagroom (ongezoet)
  • Melk
    700 ml
    Melk
  • Speculaaskruiden
    1 tl (theelepels)
    Speculaaskruiden
  • Bakkerskruidnootjes
    0.5 Zak
    Bakkerskruidnootjes

Keukenspullen

  •  
    6 Stuk(s)
    Crème brûlée schaalje
  • Steelpan
    Steelpan
  •  
    Crème Brûlée brander

Stappen

1. Crème brûlée bereiden

Meng de suiker (65 g) met het custardpoeder (65 g) en de speculaaskruiden (1 tl).

Neem 6 eetlepels van de melk en roer dit door het custard-suikermengsel.

Verwarm in een pannetje de resterende melk met de slagroom (300 ml). Voeg het custardmengsel al roerende toe aan de hete room/melk.

Breng het geheel al roerende aan de kook. Laat het nog ca. 3 minuten, onder af en toe roeren, zachtjes doorkoken.

Leg de bodems van 6-8 kleine soufflé schaaltjes vol met kruidnootjes. Vul vervolgens tot de rand met pudding en laat de pudding ten minste 2 uur opstijven in de koelkast.

Kruidnootjes zien

Gebruik je glazen bakjes en wil je de kruidnootjes graag door de zijkant zien? Laat de pudding dan eerst opstijven tot yoghurtdikte en vul dan pas de schaaltjes.

2. Sinterklaas crème brûlée branden

Bestrooi het oppervlak van elk schaaltje met ca. 2 eetlepels fijne kristalsuiker en verhit de suikerlaag met een crème brûléebrander (of hobbybrander) tot de suiker karamelkleurig wordt.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.