🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Sinaasappel-steranijs taart

Sinaasappel-steranijs taart

Dit recept is van: Bakken.nl team

Sinaasappel steranijs taart
Sinaasappel-steranijs taart
Info Benodigdheden Stappen

Deze cake heeft de verrassende smaakcombinatie van sinaasappel en steranijs. Wil je iets feestelijks op tafel zetten en genieten van bijzondere smaken? Dan is dit recept de perfecte keuze!

40 min. Bereidingstijd
45 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
8 Porties
Sinaasappel Anijs Biscuittaart Taart Kerst Thema recepten
5
1 beoordeling Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
    1 Pak
    Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
  • Dr. Oetker Botercrème
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Botercrème
    Bestel dit product online
  • Sinaasappel
    3 Stuk(s)
    Sinaasappel
  •  
    3 Stuk(s)
    Mandarijntje
  • Limoen
    1 Stuk(s)
    Limoen
  • Vanillestokje
    1 Stuk(s)
    Vanillestokje

 

  • Suiker (fijne)
    100 g
    Suiker (fijne)
  •  
    2 Stuk(s)
    Steranijs
  • Ei
    5 Stuk(s)
    Ei
  • Boter (op kamertemperatuur)
    100 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Melk
    125 ml
    Melk

Keukenspullen

  • Springvorm Ø18 cm
    2 Stuk(s)
    Springvorm Ø18 cm
    Bestel dit product online
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online
  • Rasp
    Rasp
    Productdetails
  •  
    Citruspers
  • Steelpan
    Steelpan
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Recept video

2. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 160°C). Bekleed beide springvormen met bakpapier en vet de randen in met boter of bakspray.

Snijd een sinaasappel, een mandarijn en een limoen in dunne plakken. Rasp de schil van de overige sinaasappels en pers het sap eruit. Pers ook van de overige mandarijnen het sap eruit. Snijd het vanillestokje doormidden en schraap het merg eruit.

Verwarm in een steelpannetje het citrussap samen met de suiker (100 g). Voeg wanneer de suiker is gesmolten het steranijs (2 stuks) en de helft van het sinaasappelrasp toe en laat op laag vuur 30 minuten inkoken tot een dikke siroop.

Bestrijk de bodem van 1 springvorm met siroop en verdeel er vervolgens decoratief de citrusschijfjes overheen zodat de bodem helemaal bedekt is. Bestrijk het geheel nogmaals met 1 eetlepel siroop.

3. Biscuit maken

Doe de Dr. Oetker Basismix Biscuittaart (1 pak) samen met de eieren (5 stuks) en 5 eetlepels siroop in een beslagkom. Mix het geheel met de mixer met garden op de laagste stand tot een gladde massa. Mix vervolgens op de hoogste stand in 5 minuten tot een luchtig biscuitbeslag.

Verdeel een derde van het beslag over de springvorm met de citrusschijfjes en de overige twee derde van het beslag in de andere springvorm. Strijk glad met behulp van een spatel. Bak de taarten in ongeveer 40 minuten in de oven gaar en laat vervolgens 10 minuten afkoelen. Verwijder de springvorm en keer de biscuits voorzichtig om.

4. Upside down vullen

Klop voor de vulling de boter (100 g) met de mixer op de laagste stand in 1 minuut glad. Voeg de melk (125 ml), de Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème (1 zakje), het vanillemerg en de resterende sinaasappelrasp toe en mix het geheel in 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.

Snijd de afgekoelde taart zonder citrusschijfjes in twee gelijke delen. Bestrijk met 1 eetlepel siroop en vul de taart vervolgens laag voor laag royaal met de botercrème. Plaats tot slot de biscuit met citrusschijfjes hier bovenop.

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.