Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Sinaasappel-steranijs taart

Sinaasappel-steranijs taart

Dit recept is van: Bakken.nl team

  1. Sinaasappel steranijs taart
Item 1 of 1
Sinaasappel-steranijs taart
info
Benodigdheden
Stappen

Deze cake heeft de verrassende smaakcombinatie van sinaasappel en steranijs. Wil je iets feestelijks op tafel zetten en genieten van bijzondere smaken? Dan is dit recept de perfecte keuze!

40 min.Bereidingstijd
45 min.Baktijd
Moeilijkheid
8Porties
SinaasappelAnijsBiscuittaartTaartKerstThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
    1 Pak
    Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
  • Dr. Oetker Botercrème
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Botercrème
    Bestel dit product online
  • Sinaasappel
    3 Stuk(s)
    Sinaasappel
  •  
    3 Stuk(s)
    Mandarijntje
  • Limoen
    1 Stuk(s)
    Limoen
  • Vanillestokje
    1 Stuk(s)
    Vanillestokje

 

  • Suiker (fijne)
    100 g
    Suiker (fijne)
  •  
    2 Stuk(s)
    Steranijs
  • Ei
    5 Stuk(s)
    Ei
  • Boter (op kamertemperatuur)
    100 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Melk
    125 ml
    Melk

Keukenspullen

  • Springvorm Ø18 cm
    2 Stuk(s)
    Springvorm Ø18 cm
    Bestel dit product online
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online
  • Rasp
    Rasp
  •  
    Citruspers
  • Steelpan
    Steelpan
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Recept video

2. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 160°C). Bekleed beide springvormen met bakpapier en vet de randen in met boter of bakspray.

Snijd een sinaasappel, een mandarijn en een limoen in dunne plakken. Rasp de schil van de overige sinaasappels en pers het sap eruit. Pers ook van de overige mandarijnen het sap eruit. Snijd het vanillestokje doormidden en schraap het merg eruit.

Verwarm in een steelpannetje het citrussap samen met de suiker (100 g). Voeg wanneer de suiker is gesmolten het steranijs (2 stuks) en de helft van het sinaasappelrasp toe en laat op laag vuur 30 minuten inkoken tot een dikke siroop.

Bestrijk de bodem van 1 springvorm met siroop en verdeel er vervolgens decoratief de citrusschijfjes overheen zodat de bodem helemaal bedekt is. Bestrijk het geheel nogmaals met 1 eetlepel siroop.

3. Biscuit maken

Doe de Dr. Oetker Basismix Biscuittaart (1 pak) samen met de eieren (5 stuks) en 5 eetlepels siroop in een beslagkom. Mix het geheel met de mixer met garden op de laagste stand tot een gladde massa. Mix vervolgens op de hoogste stand in 5 minuten tot een luchtig biscuitbeslag.

Verdeel een derde van het beslag over de springvorm met de citrusschijfjes en de overige twee derde van het beslag in de andere springvorm. Strijk glad met behulp van een spatel. Bak de taarten in ongeveer 40 minuten in de oven gaar en laat vervolgens 10 minuten afkoelen. Verwijder de springvorm en keer de biscuits voorzichtig om.

4. Upside down vullen

Klop voor de vulling de boter (100 g) met de mixer op de laagste stand in 1 minuut glad. Voeg de melk (125 ml), de Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème (1 zakje), het vanillemerg en de resterende sinaasappelrasp toe en mix het geheel in 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.

Snijd de afgekoelde taart zonder citrusschijfjes in twee gelijke delen. Bestrijk met 1 eetlepel siroop en vul de taart vervolgens laag voor laag royaal met de botercrème. Plaats tot slot de biscuit met citrusschijfjes hier bovenop.

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.