Deze cake heeft de verrassende smaakcombinatie van sinaasappel en steranijs. Wil je iets feestelijks op tafel zetten en genieten van bijzondere smaken? Dan is dit recept de perfecte keuze!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 160°C). Bekleed beide springvormen met bakpapier en vet de randen in met boter of bakspray.
Snijd een sinaasappel, een mandarijn en een limoen in dunne plakken. Rasp de schil van de overige sinaasappels en pers het sap eruit. Pers ook van de overige mandarijnen het sap eruit. Snijd het vanillestokje doormidden en schraap het merg eruit.
Verwarm in een steelpannetje het citrussap samen met de suiker (100 g). Voeg wanneer de suiker is gesmolten het steranijs (2 stuks) en de helft van het sinaasappelrasp toe en laat op laag vuur 30 minuten inkoken tot een dikke siroop.
Bestrijk de bodem van 1 springvorm met siroop en verdeel er vervolgens decoratief de citrusschijfjes overheen zodat de bodem helemaal bedekt is. Bestrijk het geheel nogmaals met 1 eetlepel siroop.
Doe de Dr. Oetker Basismix Biscuittaart (1 pak) samen met de eieren (5 stuks) en 5 eetlepels siroop in een beslagkom. Mix het geheel met de mixer met garden op de laagste stand tot een gladde massa. Mix vervolgens op de hoogste stand in 5 minuten tot een luchtig biscuitbeslag.
Verdeel een derde van het beslag over de springvorm met de citrusschijfjes en de overige twee derde van het beslag in de andere springvorm. Strijk glad met behulp van een spatel. Bak de taarten in ongeveer 40 minuten in de oven gaar en laat vervolgens 10 minuten afkoelen. Verwijder de springvorm en keer de biscuits voorzichtig om.
Klop voor de vulling de boter (100 g) met de mixer op de laagste stand in 1 minuut glad. Voeg de melk (125 ml), de Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème (1 zakje), het vanillemerg en de resterende sinaasappelrasp toe en mix het geheel in 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.
Snijd de afgekoelde taart zonder citrusschijfjes in twee gelijke delen. Bestrijk met 1 eetlepel siroop en vul de taart vervolgens laag voor laag royaal met de botercrème. Plaats tot slot de biscuit met citrusschijfjes hier bovenop.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.