Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Sinaasappel-steranijs taart

Een upside down cake met een verrassende smaakcombinatie van sinaasappel en steranijs. Zo haal je die warme winterse sfeer naar je kersttafel.

Bereiden

40 min

Baktijd

45 min

Niveau

Uitdagend

Aantal

8 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 160°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor. Bekleed beide springvormen met bakpapier en vet de randen in met boter of bakspray.

  2. Stap 2

    • 3 sinaasappels

    • 3 mandarijntjes

    • 1 limoen

    • 1 vanillestokje

    Snijd 1 sinaasappel, 1 manderijn en 1 limoen in dunne plakken. Rasp de schil van de overige sinaasappels en pers het sap eruit. Pers ook van de overige manderijnen het sap eruit. Snijd het vanillestokje doormidden en schraap het merg eruit.

  3. Stap 3

    • 100 g suiker

    • 2 steranijs

    Verwarm in een steelpannetje het citrussap samen met de suiker. Voeg wanneer de suiker is gesmolten het steranijs en de helft van het sinaasappelrasp toe en laat op laag vuur 30 minuten inkoken tot een dikke siroop.

  4. Stap 4

    Bestrijk de bodem van 1 springvorm met siroop en verdeel er vervolgens decoratief de citrusschijfjes overheen zodat de bodem helemaal bedekt is. Bestrijk het geheel nogmaals met 1 eetlepel siroop.

Biscuit maken

  1. Stap 5

    • 1 pak Dr. Oetker Basismix Biscuittaart

    • 5 eieren

    Doe de taartmix samen met de eieren en 5 eetlepels siroop in een beslagkom. Mix het geheel met de mixer met garden op de laagste stand tot een gladde massa. Mix vervolgens op de hoogste stand in 5 minuten tot een luchtig biscuitbeslag.

  2. Stap 6

    Verdeel 1/3 van het beslag over de springvorm met de citrusschijfjes en de overige 2/3 van het beslag in de andere springvorm. Strijk glad met behulp van een spatel. Bak de taarten in ongeveer 40 minuten in de oven gaar en laat vervolgens 10 minuten afkoelen. Verwijder de springvorm en keer de biscuits voorzichtig om.

Upside down vullen

  1. Stap 7

    • 100 g boter (kamertemperatuur)

    • 125 ml melk

    • 1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème

    Klop voor de vulling de boter met de mixer op de laagste stand in 1 minuut glad. Voeg de melk, de mix voor botercreme, het vanillemerg en de resterende sinaasappelrasp toe en mix het geheel in 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercreme.

  2. Stap 8

    Snijd de afgekoelde taart zonder citrusschijfjes in twee gelijke delen. Bestrijk met 1 eetlepel siroop en vul de taart vervolgens laag voor laag royaal met de botercreme. Plaats tot slot de biscuit met citrusschijfjes hier bovenop.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.