Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Sinaasappel Chocoladetaart met Cointreau

Sinaasappel Chocoladetaart met Cointreau

Dit recept is van: Bakken.nl

  1. Dr OetkerLemon MeringueSinaasappel chocoladetaart
Item 1 of 1
Sinaasappel Chocoladetaart met Cointreau
info
Benodigdheden
Stappen

Maak van de Lemon Meringue taart deze heerlijke Sinaasappel Chocoladetaart.

180 min.Bereidingstijd
60 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
SinaasappelChocoladeLemon MeringueChocoladetaartTaartKerstThema receptenFruittaart recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    100 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Dr. Oetker Lemon Meringue taart
    1 Pak
    Dr. Oetker Lemon Meringue taart
  • Cacaopoeder
    1 el (eetlepels)
    Cacaopoeder
  • Water
    15 g
    Water
  •  
    100 g
    Mandarijntje

 

  • Sinaasappel
    1 null
    Sinaasappel
  • Ei
    3 null
    Ei
  •  
    50 ml
    Cointreau
  • Water
    100 ml
    Water

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  •  
    Citruspers
  • Kom
    Kom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 170°C). Vet het muffinblik goed in met bakspray.

2. Bodem maken

Mix de boter (100 g) met een mixer zacht. Voeg de bodemmix (van 1 pak Dr. Oetker), 15 g (1,5 el) water en het cacaopoeder (1 el) toe en mix met een mixer met garden op de middelste stand tot er een deeg ontstaat. Maak hiervan met de hand een samenhangend chocoladedeeg en druk het uit over de bodem van de springvorm. Maak een opstaand randje van ca. 2 cm.

3. Curd maken

Pers een halve sinaasappel uit en houd het sap (ca. 80 ml) apart. Bewaar de schil voor later. Laat de mandarijnen (100 g) uitlekken. Scheid 3 eieren en doe de eiwitten in een vetvrij schaaltje en de dooiers in een beslagkom. Voeg aan de dooiers water (100 ml), de Cointreau (50 ml) en de vullingmix toe. Mix het geheel met een mixer met garden in 1 minuut op de middelste stand.

Schenk het sinaasappelsap bij de vulling en mix dit op de middelste stand tot een gladde curd. Spatel de uitgelekte mandarijnen voorzichtig door de curd.

Verdeel deze sinaasappelcurd met cointreau en mandarijnen over de taartbodem in de springvorm. Zet de springvorm onderin de oven en bak de sinaasappel chocoladetaart ongeveer 30 minuten.

Haal de sinaasappel-chocolade taart uit de oven en laat deze minimaal 15 minuten met springvorm afkoelen op een rooster. Zet de temperatuur van de oven terug (Elektrisch 130⁰C / Hetelucht 120⁰C).

4. Meringue bereiden

Doe de achtergehouden eiwitten met ongeveer de helft van de meringuemix in een vetvrije beslagkom. Let op: begin hier pas mee tijdens het afkoelen van de taart om inzakken van de meringue te voorkomen.

Klop het eiwitschuim stijf in 4 á 5 minuten met een mixer met schone garden op de hoogste stand. Voeg de overige meringuemix toe en mix nog 30 seconden op de middelste stand.

Verdeel het schuim over de afgekoelde sinaasappel chocoladetaart. Maak eventueel pieken in het schuim door het met een vork het schuim omhoog te trekken.

Bak de sinaasappel chocoladetaart onderin de oven in ca. 30 tot 40 minuten gaar (elektrische oven 130⁰C en heteluchtoven 120⁰C) tot de meringue iets is gebruind.

Laat de Sinaasappel Chocoladetaart met Cointreau in de springvorm minimaal 1 uur afkoelen op een rooster. Hierna kun je eventueel de rand van de springvorm verwijderen.

Haal nu wat rasp van de schoongeboende sinaasappelschil en strooi dit over de meringue.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.