Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Sinaasappel Chocoladetaart met Cointreau

Maak van de Lemon Meringue taart deze heerlijke Sinaasappel Chocoladetaart.

Bereiden

180 min

Baktijd

60 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 180°C / Hetelucht 170°C

 1. Stap 1

  Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor.

 2. Stap 2

  Vet het muffinblik goed in met bakspray.

Bodem maken

 1. Stap 3

  • 100 g boter

  Mix de boter met een mixer zacht.

 2. Stap 4

  • 1 pak Dr. Oetker Lemon Meringue taart

  • 1 el cacao

  • 15 g water

  Voeg de bodemmix, 15 g (1,5 el) water en het cacaopoeder toe en mix met een mixer met garden op de middelste stand tot er een deeg ontstaat.

 3. Stap 5

  Maak hiervan met de hand een samenhangend chocoladedeeg en druk het uit over de bodem van de springvorm. Maak een opstaand randje van ca. 2 cm.

Curd maken

 1. Stap 6

  • 100 g mandarijntjes (uit blik)

  • 1 sinaasappel

  Pers een halve sinaasappel uit en houd het sap (ca. 80 ml) apart. Bewaar de schil voor later. Laat de mandarijnen uitlekken.

 2. Stap 7

  • 3 eieren

  Scheid 3 eieren en doe de eiwitten in een vetvrij schaaltje en de dooiers in een beslagkom.

 3. Stap 8

  • 50 ml Cointreau

  • 100 ml water

  Voeg aan de dooiers 100 ml water, de Cointreau en de vullingmix toe. Mix het geheel met een mixer met garden in 1 minuut op de middelste stand.

 4. Stap 9

  Schenk het sinaasappelsap bij de vulling en mix dit op de middelste stand tot een gladde curd. Spatel de uitgelekte mandarijnen voorzichtig door de curd.

 5. Stap 10

  Verdeel deze sinaasappelcurd met cointreau en mandarijnen over de taartbodem in de springvorm. Zet de springvorm onderin de oven en bak de sinaasappel chocoladetaart ongeveer 30 minuten.

 6. Stap 11

  Haal de sinaasappel-chocolade taart uit de oven en laat deze minimaal 15 minuten met springvorm afkoelen op een rooster. Zet de temperatuur van de oven terug (Elektrisch 130⁰C / Hetelucht 120⁰C).

Meringue bereiden

Elektrisch 130°C / Hetelucht 120°C

 1. Stap 12

  Doe de achtergehouden eiwitten met ongeveer de helft van de meringuemix in een vetvrije beslagkom. Let op: begin hier pas mee tijdens het afkoelen van de taart om inzakken van de meringue te voorkomen.

 2. Stap 13

  Klop het eiwitschuim stijf in 4 á 5 minuten met een mixer met schone garden op de hoogste stand. Voeg de overige meringuemix toe en mix nog 30 seconden op de middelste stand.

 3. Stap 14

  Verdeel het schuim over de afgekoelde sinaasappel chocoladetaart. Maak eventueel pieken in het schuim door het met een vork het schuim omhoog te trekken.

 4. Stap 15

  Bak de sinaasappel chocoladetaart onderin de oven in ca. 30 tot 40 minuten gaar (elektrische oven 130⁰C en heteluchtoven 120⁰C) tot de meringue iets is gebruind.

 5. Stap 16

  Laat de Sinaasappel Chocoladetaart met Cointreau in de springvorm minimaal 1 uur afkoelen op een rooster. Hierna kun je eventueel de rand van de springvorm verwijderen.

 6. Stap 17

  Haal nu wat rasp van de schoongeboende sinaasappelschil en strooi dit over de meringue.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.