Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Thuisbakkers Recepten
Shortbread met pure chocolade

Shortbread met pure chocolade

Dit recept is van: Ineke2487

  1. Shortbread met pure chocolade
  2. Shortbread met pure chocolade
Item 1 of 2
Shortbread met pure chocolade
info
Benodigdheden
Stappen
Een heerlijk recept voor zoetekauwen
60 min.Bereidingstijd
180 min.Bak- of opstijftijd
Tips & Tricks
Snij deze taart in kleine stukjes omdat het nogal vullend gebak is
Thema receptenFeestdagenZoete receptenTaartChocoladetaart

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Voor de koek: 75 gram suiker, 150 gram boter, 225 gram bloem, snufje zout
  • Voor de caramel:150 gram boter, 1 blikje gecondenseerde melk, 100 gram licht bruine basterdsuiker,
  • Voor de bovenkant: 250 gram pure chocola

Keukenspullen

  • Bakvorm van 20/20
  • Garde
  • Pannetje
  • Schaaltje
  • Bakpapier

Stappen

Stap: 1

-Verwarm de oven voor op 180 graden. -Leg een velletje bakpapier op de bodem van de vorm. -De ingrediënten voor de koek tot een kruimelig deeg kneden. -Druk dit op de bodem van de vorm aan en prik er gaatjes in met een vork of sateprikker. - de plaat in het midden van de oven schuiven en 20 minuten bakken

Stap: 2

-Ondertussen de ingrediënten voor de caramel op een heel lage stand ( op inductie op 4) laten smelten. -Als het kookt nog 10 minuten laten pruttelen. Let op goed blijven roeren. -Daarna op de gebakken koek gieten en 2 uur in de koelkast laten staan

Stap: 3

-Smelt de pure chocolade au bain marie en giet het over de caramel laag en laat het weer 2 uur in de koelkast staan. -Vooor het serveren enigszins op kamertemperatuur laten komen omdat anders de chocolade erg hard is

Over dit recept

Dit recept is van Ineke2487

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.