Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Shortbread met kerstdecoratie

Shortbread met kerstdecoratie

  1. Shortbread met kerstdecoratie
Item 1 of 1
Shortbread met kerstdecoratie
info
Benodigdheden
Stappen

Shortbread met kerstdecoratie: knapperig, boterzacht en onweerstaanbaar feestelijk. Met de kerstdecoratie tover je je shortbread om in een prachtige rendier. Perfect voor mensen die van shortbread én Kerst houden. De romige structuur smelt op je tong, terwijl de mini pretzels, chocosnoepjes en suikeroogjes zorgen voor een vrolijke kersttouch. Dit shortbread met kerstdecoratie recept is perfect voor bij de koffie, als cadeautje of op de feesttafel. Supereenvoudig te maken in een half uurtje. Versier, bak en straal kerstvreugde uit!

15 min.Bereidingstijd
30 min.Baktijd
Moeilijkheid
16Porties
KerstThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bloem
    200 g (gram)
    Bloem
  •  
    110 g (gram)
    Roomboter (voor de shortbreadbodem)
  • Suiker (kristalsuiker)
    90 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Dr. Oetker Bourbon-Vanille-Extract
    1 tl (theelepel)
    Dr. Oetker Bourbon-Vanille-Extract
  • Pure chocolade
    250 g (gram)
    Pure chocolade
  • Gecondenseerde melk
    1 Blikje
    Gecondenseerde melk
  •  
    60 g (gram)
    Roomboter (voor de karamelsaus)

 

  • Zout
    1 snufje
    Zout
  • Basterdsuiker
    50 g (gram)
    Basterdsuiker
  • Dr. Oetker Decoratiestiften kleur
    Dr. Oetker Decoratiestiften kleur
  •  
    1 Zakje(s)
    Gekleurde chocosnoepjes
  • Pretzel
    8 Stuk(s)
    Pretzel
  • Dr. Oetker Suikeroogjes
    1 Doosje(s)
    Dr. Oetker Suikeroogjes

Keukenspullen

  •  
    Brownie bakvorm 20x20
  • Steelpan (dikke bodem)
    Steelpan (dikke bodem)
  •  
    Houten pollepel
  • Eetlepel
    Eetlepel

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Vet de bakvorm in met boter of bakspray.

Verwarm de oven voor ( elektrisch 180 graden, hetelucht 160 graden).

2. Shortbread bodem maken

Doe de bloem (200 g), de roomboter (110 g), kristalsuiker (90 g), zout (0.25 tl) en de Bourbon Vanille Aroma (1 tl) in een kom en kneed tot er een kruimeldeeg is ontstaan. Doe de kruimels in het bakblik, druk het licht aan en zorg dat de bodem mooi vlak is.

Bak de bodem goudbruin in 15-20 minuten.

Laat de bodem afkoelen.

3. Karamelsaus maken

Doe de gecondenseerde melk (1 blikje), roomboter (60 g), bruine suiker (50 g) en een snufje zout in een pan met dikke bodem.

Roer de inhoud van de pan tot een mooie karamelsaus.

Laat de karamelsaus op laag vuur, door voortdurend roeren, indikken. Dit duurt minimaal 10 minuten. Blijf roeren anders zal de karamel aanbranden.

Giet de karamel op de afgekoelde shortbreadbodem en strijk glad.

Laat helemaal afkoelen.

4. Chocolade topping maken

Smelt de pure chocolade (250 g) au-bain-marie. Giet de chocolade over de karamel en strijk deze glad.

Laat het shortbread hard worden in de koelkast.

5. Rendieren en lichtslingers

Snijd het millionaire's shortbread in 16 stukjes met een heet mes. (verwarm het mes met kokend water, zo snijd je perfecte stukjes).

Snijd voor de versiering van de Rendieren de pretzels doormidden en plaats deze samen met de suikeroogjes en een rood chocolade snoepje als neusje in het shortbread. Laat deze plakken met behulp van de donkere decoratiestiften.

Maak van de andere shortbread stukken een Lichtslinger. Teken met de decoratiestiften een lichtslinger en plak met behulp van de donkere decoratiestiften de gekleurde chocolade snoepjes als lampjes aan het snoer.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Toegankelijkheidsverklaring

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.