Shortbread met kerstdecoratie: knapperig, boterzacht en onweerstaanbaar feestelijk. Met de kerstdecoratie tover je je shortbread om in een prachtige rendier. Perfect voor mensen die van shortbread én Kerst houden. De romige structuur smelt op je tong, terwijl de mini pretzels, chocosnoepjes en suikeroogjes zorgen voor een vrolijke kersttouch. Dit shortbread met kerstdecoratie recept is perfect voor bij de koffie, als cadeautje of op de feesttafel. Supereenvoudig te maken in een half uurtje. Versier, bak en straal kerstvreugde uit!












Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Vet de bakvorm in met boter of bakspray.
Verwarm de oven voor ( elektrisch 180 graden, hetelucht 160 graden).
Doe de bloem (200 g), de roomboter (110 g), kristalsuiker (90 g), zout (0.25 tl) en de Bourbon Vanille Aroma (1 tl) in een kom en kneed tot er een kruimeldeeg is ontstaan. Doe de kruimels in het bakblik, druk het licht aan en zorg dat de bodem mooi vlak is.
Bak de bodem goudbruin in 15-20 minuten.
Laat de bodem afkoelen.
Doe de gecondenseerde melk (1 blikje), roomboter (60 g), bruine suiker (50 g) en een snufje zout in een pan met dikke bodem.
Roer de inhoud van de pan tot een mooie karamelsaus.
Laat de karamelsaus op laag vuur, door voortdurend roeren, indikken. Dit duurt minimaal 10 minuten. Blijf roeren anders zal de karamel aanbranden.
Giet de karamel op de afgekoelde shortbreadbodem en strijk glad.
Laat helemaal afkoelen.
Smelt de pure chocolade (250 g) au-bain-marie. Giet de chocolade over de karamel en strijk deze glad.
Laat het shortbread hard worden in de koelkast.
Snijd het millionaire's shortbread in 16 stukjes met een heet mes. (verwarm het mes met kokend water, zo snijd je perfecte stukjes).
Snijd voor de versiering van de Rendieren de pretzels doormidden en plaats deze samen met de suikeroogjes en een rood chocolade snoepje als neusje in het shortbread. Laat deze plakken met behulp van de donkere decoratiestiften.
Maak van de andere shortbread stukken een Lichtslinger. Teken met de decoratiestiften een lichtslinger en plak met behulp van de donkere decoratiestiften de gekleurde chocolade snoepjes als lampjes aan het snoer.