Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Schwarzwalder kirsch taart

Heerlijk! Een goed recept voor een Schwarzwalder Kirsch Taart. Deze taart klassieker met chocolade en kersen bak je met basis ingrediënten.

Bereiden

60 min

Baktijd

35 min

Niveau

Uitdagend

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 190°C / Hetelucht 170°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Vet de springvorm in. Bekleed de bodem met bakpapier.

  3. Stap 3

    Zorg dat de beslagkom vetvrij is.

    Vetvrij maken beslagkom

    Spoel de beslagkom met citroensap om 'm vetvrij te maken. Of was de kom af met Dreft®. Dit is een hele goede ontvetter.

Schwarzwalder kirsch taart maken

  1. Stap 4

    • 100 g Koopmans Patentbloem Kristal

    • 40 g cacao

    • 35 g Koopmans Maizena

    Meng bloem, maïzena en cacaopoeder.

  2. Stap 5

    • 6 eieren (ongeveer 300 g)

    • 150 g suiker

    Klop de eieren met de suiker tot een romige luchtige massa. Het moet in pieken kunnen blijven staan.

  3. Stap 6

    Spatel het bloemmengsel rustig door het eimengsel.

  4. Stap 7

    Schep het schwarzwalder kirsch taart beslag in de vorm. Bak de schwarzwalder kirsch taart in het midden van de oven in ca 35 minuten gaar.

Schwarzwalder taartvulling maken

  1. Stap 8

    Laat de schwarzwalder kirsch taart 5 minuten in de vorm afkoelen. Verwijder de vorm en trek het bakpapiertje van de taartbodem. Laat de taart verder afkoelen.

  2. Stap 9

    • 2 potjes kersen (van ongeveer 350 g)

    Giet de kersen af en bewaar de helft van het sap. Breng dit aan de kook.

  3. Stap 10

    • 1 el aardappelzetmeel

    • 2 el kirsch

    Meng het aardappelzetmeel met de kirsch en bind het sap van de kersen ermee. Roer de kersen door het gebonden sap (houd enkele apart voor de garnering).

  4. Stap 11

    • 5 blaadjes Dr. Oetker Gelatine

    Week de gelatineblaadjes in koud water.

  5. Stap 12

    • 4 el kirsch

    • 500 ml slagroom

    • 1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix

    • 1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker

    Klop de slagroom en kirsch met de Klop-Fix, vanillesuiker en suiker stijf.

  6. Stap 13

    • 2 el heet kraanwater

    Los de uitgeknepen gelatineblaadjes op in heet water en meng deze door de room.

Schwarzwalder kirschtaart vullen

  1. Stap 14

    Snijd de taartbodem in 3 lagen. Bestrijk de onderste laag met de helft van de kersen. Leg de tweede plak deeg erop en bestrijk deze met een dikke laag slagroom. Verdeel de rest van de kersen erover. Leg de bovenste taartlaag erop. Bestrijk de bovenkant en de zijkant van schwarzwalder kirsch taart met slagroom. Houd wat slagroom achter om op de taart te spuiten.

  2. Stap 15

    • 100 g hagelslag

    Bestrooi de boven- en zijkant van de schwarzwalder kirsch taart met hagelslag. Spuit langs de rand toefjes slagroom en leg daarop als garnering de achtergehouden kersen.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.