Heerlijk! Een goed recept voor een 'Schwarzwalder Kirschtorte'. Deze taartklassieker met chocolade en kersen bak je met basisingrediënten.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 190°C / hetelucht 170°C).
Vet de springvorm in. Bekleed de bodem met bakpapier.
Zorg dat de mengkom vetvrij is.
Maak je kom goed vetvrij met heet water en sterk afwasmiddel en/of neem een keukenpapier met citroensap en haal deze door de kom. Dit werkt het beste bij glas.
Meng de Koopmans Patentbloem Kristal (100 g), maïzena (35 g) en cacaopoeder (40 g).
Klop de eieren (6 stuks, ongeveer 300 g) met de suiker (150 g) tot een romige luchtige massa. Het moet in pieken kunnen blijven staan.
Spatel het bloemmengsel rustig door het eimengsel.
Schep het Schwarzwalder Kirschbeslag in de vorm. Bak de Schwarzwalder Kirsch in het midden van de oven in ca. 35 minuten gaar.
Laat de Schwarzwalder Kirsch 5 minuten in de vorm afkoelen. Verwijder de vorm en trek het bakpapiertje van de taartbodem. Laat de taart verder afkoelen.
Giet de kersen (2 potjes, ongeveer 350 g) af en bewaar de helft van het sap en wat kersen voor de garnering. Breng dit aan de kook.
Meng het aardappelzetmeel (1 el) met de kirsch (2 el) en bind het sap van de kersen ermee. Roer de kersen door het gebonden sap (houd enkele apart voor de garnering).
Week de Dr. Oetker Gelatine (5 blaadjes) in koud water.
Klop de slagroom (500 ml) en kirsch (4 el) met de Dr. Oetker Klop-Fix (1 zakje) en vanillesuiker (1 zakje) stijf.
Los de uitgeknepen gelatineblaadjes op in heet water (2 el) en meng deze door de room.
Snijd de taartbodem in 3 lagen. Bestrijk de onderste laag met de helft van de kersen. Leg de tweede plak deeg erop en bestrijk deze met een dikke laag slagroom. Verdeel de rest van de kersen erover. Leg de bovenste taartlaag erop. Bestrijk de bovenkant en de zijkant van de Schwarzwalder Kirsch met slagroom. Houd wat slagroom achter om op de taart te spuiten.
Bestrooi de boven- en zijkant van de Schwarzwalder Kirsch met hagelslag (100 g). Spuit langs de rand toefjes slagroom en leg daarop als garnering de achtergehouden kersen.