Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Schwarzwalder Kirsch taart

Schwarzwalder Kirsch taart

Dit recept is van: Bakken.nl

  1. schwarzwalder kirsch
Item 1 of 1
Schwarzwalder Kirsch taart
info
Benodigdheden
Stappen

Heerlijk! Een goed recept voor een 'Schwarzwalder Kirschtorte'. Deze taartklassieker met chocolade en kersen bak je met basisingrediënten.

60 min.Bereidingstijd
35 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
ChocoladeKersenTaartChocoladetaart

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Patentbloem Kristal
    100 g
    Koopmans Patentbloem Kristal
  • Cacaopoeder
    40 g
    Cacaopoeder
  • Maizena (bijv. Koopmans)
    35 g
    Maizena (bijv. Koopmans)
  • Ei
    6 Stuk(s)
    Ei
  • Suiker (kristalsuiker)
    150 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Kersen (uit pot)
    2 Potje(s)
    Kersen (uit pot)
  • Aardappelzetmeel
    1 el (eetlepels)
    Aardappelzetmeel

 

  • Kirsch (likeur)
    6 el (eetlepels)
    Kirsch (likeur)
  • Gelatine (Dr. Oetker)
    5 blaadje(s)
    Gelatine (Dr. Oetker)
  • Verse slagroom (onbereid)
    500 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Klop-Fix (Dr. Oetker)
    1 Zakje(s)
    Klop-Fix (Dr. Oetker)
  • Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
  • Water (heet)
    2 el (eetlepels)
    Water (heet)
  • Hagelslag
    100 g
    Hagelslag

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Boter om in te vetten
    Boter om in te vetten
  • Broodmes
    Broodmes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 190°C / hetelucht 170°C).

Vet de springvorm in. Bekleed de bodem met bakpapier.

Zorg dat de mengkom vetvrij is.

Maak je kom vetvrij

Maak je kom goed vetvrij met heet water en sterk afwasmiddel en/of neem een keukenpapier met citroensap en haal deze door de kom. Dit werkt het beste bij glas.

2. Schwarzwalder Kirsch maken

Meng de Koopmans Patentbloem Kristal (100 g), maïzena (35 g) en cacaopoeder (40 g).

Klop de eieren (6 stuks, ongeveer 300 g) met de suiker (150 g) tot een romige luchtige massa. Het moet in pieken kunnen blijven staan.

Spatel het bloemmengsel rustig door het eimengsel.

Schep het Schwarzwalder Kirschbeslag in de vorm. Bak de Schwarzwalder Kirsch in het midden van de oven in ca. 35 minuten gaar.

3. Schwarzwalder taartvulling maken

Laat de Schwarzwalder Kirsch 5 minuten in de vorm afkoelen. Verwijder de vorm en trek het bakpapiertje van de taartbodem. Laat de taart verder afkoelen.

Giet de kersen (2 potjes, ongeveer 350 g) af en bewaar de helft van het sap en wat kersen voor de garnering. Breng dit aan de kook.

Meng het aardappelzetmeel (1 el) met de kirsch (2 el) en bind het sap van de kersen ermee. Roer de kersen door het gebonden sap (houd enkele apart voor de garnering).

Week de Dr. Oetker Gelatine (5 blaadjes) in koud water.

Klop de slagroom (500 ml) en kirsch (4 el) met de Dr. Oetker Klop-Fix (1 zakje) en vanillesuiker (1 zakje) stijf.

Los de uitgeknepen gelatineblaadjes op in heet water (2 el) en meng deze door de room.

4. Schwarzwalder Kirsch vullen

Snijd de taartbodem in 3 lagen. Bestrijk de onderste laag met de helft van de kersen. Leg de tweede plak deeg erop en bestrijk deze met een dikke laag slagroom. Verdeel de rest van de kersen erover. Leg de bovenste taartlaag erop. Bestrijk de bovenkant en de zijkant van de Schwarzwalder Kirsch met slagroom. Houd wat slagroom achter om op de taart te spuiten.

Bestrooi de boven- en zijkant van de Schwarzwalder Kirsch met hagelslag (100 g). Spuit langs de rand toefjes slagroom en leg daarop als garnering de achtergehouden kersen.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.