Wat een smaakexplosie! Proef onze heerlijke chocoladecupcakes gevuld met Oreo®-koekjes, overgoten met een romige toef van salted caramel. Ontdek de verrukkelijke smaken van deze gevulde cupcakes met dit recept en leer zelf deze smakelijke lekkernijen te bereiden.
Gevulde cupcakes zijn de perfecte traktatie om jezelf en anderen te verwennen. Laat je verrassen door de onweerstaanbare combinatie van chocolade, Oreo® en zoute karamel - een ware smaaksensatie in elke hap!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn en de boter zacht is.
Haal de bakplaat uit de oven en plaats de cupcake vormpjes hier op (eventueel in een muffin blik voor mooie ronde cupcakes).
Verwarm de oven voor. Electrische oven: 175 graden. Heteluchtoven: 170 graden. Gasoven: stand 2-3
Let op! Maak de salted caramel een paar uur of dag van te voren.
Verwijder het etiket. Zet het blikje gecondenseerde melk in een diepe pan gevuld met water, zorg dat het blikje onder water staat en breng het water aan de kook. Zodra het kookt zet je de temperatuur omlaag zodat het voortdurend tegen de kook is.
Laat dit 3 uur staan en zorg dat het blikje geheel onder water blijft.
Haal hierna het blik uit het water en open het. Voeg naar smaak een snuf (zee)zout toe.
Voeg aan de cupcakemix de eieren (2 stuks), melk (100 ml), cacao (2 el) en boter (100 g) toe en roer het geheel met de mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het chocobeslag daarna gedurende 1 minuut op de hoogste stand glad en luchtig.
Doe een laagje chocoladebeslag op de bodem van elk cupcakevormpje. Leg hier twee Oreo® koekjes op. Verdeel nu de rest van het chocobeslag over de cookie cupcakes.
Bak de cookie cupcakes in ongeveer 22 minuten gaar. De cookie cupcakes zijn gaar als je met de vinger op de cupcake drukt en deze een beetje terugveert. Laat ze goed afkoelen voor je ze versiert.
Steek het spuitmondje van het zakje Cake & Taartvulling Salted Caramel in het midden van de handwarme cupcake. Knijp zo wat van de salted caramelvulling één voor één in de cupcakes.
Klop de zachte boter (100 g) met de mixer op de laagste stand in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes. Voeg de melk (125 ml) en de botercrème mix toe.
Mix het geheel nog ca. 1/2 minuut op de laagste stand. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom, zodat alle boter goed loskomt en door de botercrème gemengd kan worden. Klop de botercrème in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige crème.
Vul de spuitzak met de botercrème en spuit op iedere cupcake een mooie toef. Begin in het midden van de cupcake. Maak met een draaiende beweging cirkels naar buiten. Daarna ga je in één beweging door naar de volgende laag en maak je kleinere rondjes tot je een mooie hoogte hebt.
Doe de Cake & Taartvulling Salted Caramel in een schaaltje en maak met een theelepeltje streepjes over de toef.
Meng op het laatst het zakje Cake & Taartvulling Salted Caramel door de botercrème. Spuit op elke gevulde cupcake een mooie toef salted caramel-botercrème.
Verkruimel nog wat extra Oreo® koekjes (4 stuks). Strooi de koekkruimels royaal over de toeven.