Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Salted caramel cookie cupcakes

Salted caramel cookie cupcakes

  1. Salted Caramel Cookie cupcakes
Item 1 of 1
Salted caramel cookie cupcakes
info
Benodigdheden
Stappen

Wat een smaakexplosie! Proef onze heerlijke chocoladecupcakes gevuld met Oreo®-koekjes, overgoten met een romige toef van salted caramel. Ontdek de verrukkelijke smaken van deze gevulde cupcakes met dit recept en leer zelf deze smakelijke lekkernijen te bereiden.

Gevulde cupcakes zijn de perfecte traktatie om jezelf en anderen te verwennen. Laat je verrassen door de onweerstaanbare combinatie van chocolade, Oreo® en zoute karamel - een ware smaaksensatie in elke hap!

60 min.Bereidingstijd
22 min.Baktijd
Moeilijkheid
10Porties
BotercrèmeKaramelChocoladeCupcakes & muffins

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    200 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Ei
    2 null
    Ei
  • Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
  • Melk
    225 null
    Melk
  • Cacaopoeder
    2 el (eetlepels)
    Cacaopoeder

 

  • Oreo® original
    2 Rol(len)
    Oreo® original
  • Botercrème mix
    1 Zakje(s)
    Botercrème mix
  • Gecondenseerde melk
    1 Blik(ken)
    Gecondenseerde melk
  • Zout
    Zout

Keukenspullen

  • Cupcakevormpjes
    10 Stuk(s)
    Cupcakevormpjes
    Bestel dit product online
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Spuitzak (met stervormig mondje)
    Spuitzak (met stervormig mondje)

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn en de boter zacht is.

Haal de bakplaat uit de oven en plaats de cupcake vormpjes hier op (eventueel in een muffin blik voor mooie ronde cupcakes).

Verwarm de oven voor. Electrische oven: 175 graden. Heteluchtoven: 170 graden. Gasoven: stand 2-3

2. Salted caramel maken

Let op! Maak de salted caramel een paar uur of dag van te voren.

Verwijder het etiket. Zet het blikje gecondenseerde melk in een diepe pan gevuld met water, zorg dat het blikje onder water staat en breng het water aan de kook. Zodra het kookt zet je de temperatuur omlaag zodat het voortdurend tegen de kook is.

Laat dit 3 uur staan en zorg dat het blikje geheel onder water blijft.

Haal hierna het blik uit het water en open het. Voeg naar smaak een snuf (zee)zout toe.

3. Gevulde cupcakes maken

Voeg aan de cupcakemix de eieren (2 stuks), melk (100 ml), cacao (2 el) en boter (100 g) toe en roer het geheel met de mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het chocobeslag daarna gedurende 1 minuut op de hoogste stand glad en luchtig.

Doe een laagje chocoladebeslag op de bodem van elk cupcakevormpje. Leg hier twee Oreo® koekjes op. Verdeel nu de rest van het chocobeslag over de cookie cupcakes.

4. Bakken

Bak de cookie cupcakes in ongeveer 22 minuten gaar. De cookie cupcakes zijn gaar als je met de vinger op de cupcake drukt en deze een beetje terugveert. Laat ze goed afkoelen voor je ze versiert.

Een extra touch

Steek het spuitmondje van het zakje Cake & Taartvulling Salted Caramel in het midden van de handwarme cupcake. Knijp zo wat van de salted caramelvulling één voor één in de cupcakes.

5. Romige topping maken

Klop de zachte boter (100 g) met de mixer op de laagste stand in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes. Voeg de melk (125 ml) en de botercrème mix toe.

Mix het geheel nog ca. 1/2 minuut op de laagste stand. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom, zodat alle boter goed loskomt en door de botercrème gemengd kan worden. Klop de botercrème in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige crème.

Vul de spuitzak met de botercrème en spuit op iedere cupcake een mooie toef. Begin in het midden van de cupcake. Maak met een draaiende beweging cirkels naar buiten. Daarna ga je in één beweging door naar de volgende laag en maak je kleinere rondjes tot je een mooie hoogte hebt.

Doe de Cake & Taartvulling Salted Caramel in een schaaltje en maak met een theelepeltje streepjes over de toef.

Voor een Salted Caramel-roomtopping

Meng op het laatst het zakje Cake & Taartvulling Salted Caramel door de botercrème. Spuit op elke gevulde cupcake een mooie toef salted caramel-botercrème.

6. Voor een extra touch

Verkruimel nog wat extra Oreo® koekjes (4 stuks). Strooi de koekkruimels royaal over de toeven.

Meer bakken?

Kijk voor Oreo cupcakes met caramel/vanille toefjes op DeLeuksteTaartenShop.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.