Cathy

Decoratie- en bakster van Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Salted Caramel Cookie Cupcakes

Wat een smaakexplosie! Chocolade cupcakes gevuld met Oreo® koekjes en een romige toef met salted caramel.

Bereiden

60 min

Baktijd

22 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

10 Cupcakes

Voorbereiden

Elektrisch 170°C / Hetelucht 170°C

  1. Stap 1

    • 100 g boter

    • 2 eieren

    Zorg ervoor dat de eieren op kamertemperatuur zijn en de boter zacht is. Haal de bakplaat uit de oven en plaats de cupcakevormpjes hierop. Verwarm de oven voor.

Cookie Cupcakes maken

  1. Stap 2

    • 1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel

    • 100 ml melk

    • 2 el cacao

    Voeg aan de cupcakemix de eieren, melk, 2-3 eetlepels cacao en boter toe en roer het geheel met de mixer op de laagste stand door elkaar.

  2. Stap 3

    Klop het chocobeslag daarna gedurende 1 minuut op de hoogste stand glad en luchtig.

  3. Stap 4

    • 24 Oreo's® original (2 rollen)

    Doe een laagje chocolade beslag op de bodem van elk cupcakevormpje. Leg hier twee Oreo® koekjes op.

  4. Stap 5

    Verdeel nu de rest van het choco beslag over de cookie cupcakes.

Bakken

  1. Stap 6

    Bak de cookie cupcakes in ongeveer 22 minuten gaar. De cookie cupcakes zijn gaar als je met de vinger op de cupcake drukt en deze een beetje terugveert. Laat ze goed afkoelen voor je ze versiert.

    Een extra touch

    Steek het spuitmondje van het zakje Cake & Taartvulling Salted Caramel in het midden van de handwarme cupcake. Knijp zo wat van de salted caramelvulling één voor één in de cupcakes.

Romige topping maken

  1. Stap 7

    • 100 g roomboter

    • 125 ml melk

    • 1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème

    Klop de zachte boter met de mixer op de laagste stand in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes. Voeg de melk en de botercrème mix toe.

  2. Stap 8

    Mix het geheel nog ca. 1/2 minuut op de laagste stand. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom, zodat alle boter goed loskomt en door de botercrème gemengd kan worden. Klop de botercrème in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige crème.

    Voor een Salted Caramel roomtopping

    Meng op het laatst het zakje Cake & Taartvulling Salted Caramel door de botercrème. Spuit op elke gevulde cupcake een mooie toef salted caramel botercrème.

  3. Stap 9

    Vul de spuitzak met de botercrème en spuit op iedere cupcake een mooie toef. Begin in het midden van de cupcake. Maak met een draaiende beweging cirkels naar buiten. Daarna ga je in één beweging door naar de volgende laag en maak je kleinere rondjes tot je een mooie hoogte hebt.

  4. Stap 10

    • 1 zakje Dr. Oetker Cake & Taart Vulling Salted Caramel

    Doe de Cake & Taartvulling Salted Caramel in een schaaltje en maak met een theelepeltje streepjes over de toef.

Voor een extra touch

  1. Stap 11

    Verkruimel 4 extra Oreo® koekjes. Strooi de koekkruimels royaal over de toeven.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.