Lekkerensimpel

Lekkerensimpel.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Roze soezentaart

,,We zijn net de trotse ouders geworden van een dochter. We zijn geen fan van de standaard beschuit met muisjes en daarom laten we een leuk en vooral lekker alternatief zien'', schrijven de bloggers van Lekker en Simpel over hun soezenrecept.

Bereiden

45 min

Baktijd

20 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

32 soezen

Voorbereiden

Elektrisch 200°C / Hetelucht 190°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Zet alvast een bakplaat met bakpapier klaar.

Soezendeeg maken

  1. Stap 3

    • 75 g Koopmans Patentbloem Kristal

    • 60 g boter

    • 100 ml water

    • Snufje zout

    Doe de boter, het water en het zout in een steelpan met een dikke bodem en breng dit aan de kook. Haal de pan van het vuur en roer de bloem er met een houten spatel goed doorheen.

  2. Stap 4

    • 3 eieren

    Zet de pan weer op het vuur en blijf roeren tot het deeg als een bal van de bodem loslaat (na ca. 1 minuut). Haal de pan van het vuur. Roer één voor één de eieren door het beslag totdat ze goed zijn opgenomen.

  3. Stap 5

    Verdeel het soezendeeg met twee lepels in 32 gelijke hoopjes op de bakplaat; zorg voor voldoende tussenruimte omdat de soezen rijzen tijdens het bakken.

Soesjes bakken

  1. Stap 6

    Bak de soesjes circa 20 minuten in de oven totdat ze mooi bruin zijn. Laat de soezen goed afkoelen op een rooster.

Soesjes vullen

  1. Stap 7

    • 100 g frambozen

    Prak de helft van de frambozen in een bakje.

  2. Stap 8

    • 1 zakje Dr. Oetker Banketbakkersroom

    • 400 ml water (of melk)

    Maak de banketbakkersroom. Doe 400 ml melk of water in een grote kom. Voeg de mix voor de banketbakkersroom toe en de geprakte frambozen en meng het geheel met een elektrische mixer op de middelste stand. Klop het geheel één minuut op de hoogste stand tot een glad mengsel. Laat de room circa 5 minuten opstijven in de koelkast.

  3. Stap 9

    Maak met een schaar een kleine inkeping aan de onderkant van de soesjes. Schep de vulling in de bijgeleverde spuitzak en vul de soesjes voorzichtig met de spuitzak.

Soesjestaart maken

  1. Stap 10

    • 1 zakje Dr. Oetker Roze Glazuur

    Als je alle soesjes hebt gevuld gaan we verder met het maken van de soezentaart. Maak het glazuur warm door het zakje 5 minuten in heet water te leggen.

  2. Stap 11

    Giet de glazuur in een bakje. Dip een soesje in het glazuur en zet het soesje op een bord of een plateau waar je de soezen taart op wilt serveren. Zet de soezen in een rondje.

  3. Stap 12

    • 1 flesje Dr. Oetker Regenboogfantasie (of Chocofantasie)

    Strooi meteen wat spikkels over het glazuur zodat het goed blijft plakken. Maak vervolgens de volgende laag en strooi hier ook meteen de spikkels overheen.

  4. Stap 13

    Versier de soezentaart verder met frambozen.

    Bewaren

    Bewaar de soezentaart in de koelkast totdat je hem gaat serveren.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.