Een makkelijk recept voor een romige bananentaart. Kun je een cake bakken? Dan kun je ook deze lekkere bananentaart bakken. We zijn benieuwd wat je ervan vindt!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C).
Vet de springvorm in met boter en bestuif de binnenkant met wat bloem, of gebruik een bakspray.
Klop de boter (200 g) met de mixer in een beslagkom zacht en romig.
Voeg de Koopmans Boerencakemeel (200 g), de suiker (200 g) en de eieren (4 stuks) in een keer toe.
Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in een minuut tot een glad cakebeslag.
Klop het cakebeslag daarna met de mixer op de hoogste stand in circa 3 minuten tot een luchtig beslag.
Doe het beslag in de springvorm en strijk het glad.
Bak de bananentaart in ongeveer 60-70 minuten goudbruin, haal de taart uit de oven en laat hem op een rooster afkoelen.
Doe het water (400 ml) en de mix voor Dr. Oetker Banketbakkersroom (1 zakje) in een kom en meng het geheel met een garde of mixer op de middelste stand. Klop het geheel 1 minuut tot een glad mengsel.
Verdeel de room over de bananentaart.
Snijd de bananen (3 stuks) in schijfjes en verdeel deze over de banketbakkersroom.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.