Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Romige bananentaart

Een makkelijk recept voor een romige bananentaart. Kun je een cake bakken? Dan kun je ook deze lekkere bananentaart bakken. We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bereiden

15 min

Baktijd

60 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 150°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Vet de springvorm in met boter en bestuif de binnenkant met wat bloem, of gebruik een bakspray.

Bananentaart maken

  1. Stap 3

    • 200 g boter

    Klop de boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig.

  2. Stap 4

    • 4 eieren

    • 200 g Koopmans Boerencakemeel

    • 200 g suiker

    Voeg de boerencakemeel, de suiker en de eieren in een keer toe.

  3. Stap 5

    Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in een minuut tot een glad cakebeslag.

  4. Stap 6

    Klop het cakebeslag daarna met de mixer op de hoogste stand in circa 3 minuten tot een luchtig beslag.

Bananentaart bakken

  1. Stap 7

    Doe het beslag in de springvorm en strijk het glad.

  2. Stap 8

    Bak de bananentaart in ongeveer 60-70 minuten goudbruin, haal de taart uit de oven en laat hem op een rooster afkoelen.

Bananentaart decoreren

  1. Stap 9

    • 1 zakje Dr. Oetker Banketbakkersroom

    • 400 ml water

    Doe het water en de mix in een kom en meng het geheel met een garde of mixer op de middelste stand. Klop het geheel 1 minuut tot een glad mengsel.

  2. Stap 10

    Verdeel de room over de bananentaart.

  3. Stap 11

    • 3 bananen

    Snijd de bananen in schijfjes en verdeel deze over de banketbakkersroom.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.