Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Romige bananentaart

Romige bananentaart

Dit recept is van: Koopmans

  1. Romige Bananentaart
Item 1 of 1
Romige bananentaart
info
Benodigdheden
Stappen

Een makkelijk recept voor een romige bananentaart. Kun je een cake bakken? Dan kun je ook deze lekkere bananentaart bakken. We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

15 min.Bereidingstijd
60 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
BanaanBanketbakkersroomCakeTaart

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    200 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Ei
    4 Stuk(s)
    Ei
  • Koopmans Boerencakemeel
    200 g
    Koopmans Boerencakemeel
  • Suiker (kristalsuiker)
    200 g
    Suiker (kristalsuiker)

 

  • Dr. Oetker Banketbakkersroom
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Banketbakkersroom
  • Water
    400 ml
    Water
  • Banaan
    3 Stuk(s)
    Banaan

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C).

Vet de springvorm in met boter en bestuif de binnenkant met wat bloem, of gebruik een bakspray.

2. Bananentaart maken

Klop de boter (200 g) met de mixer in een beslagkom zacht en romig.

Voeg de Koopmans Boerencakemeel (200 g), de suiker (200 g) en de eieren (4 stuks) in een keer toe.

Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in een minuut tot een glad cakebeslag.

Klop het cakebeslag daarna met de mixer op de hoogste stand in circa 3 minuten tot een luchtig beslag.

3. Bananentaart bakken

Doe het beslag in de springvorm en strijk het glad.

Bak de bananentaart in ongeveer 60-70 minuten goudbruin, haal de taart uit de oven en laat hem op een rooster afkoelen.

4. Bananentaart decoreren

Doe het water (400 ml) en de mix voor Dr. Oetker Banketbakkersroom (1 zakje) in een kom en meng het geheel met een garde of mixer op de middelste stand. Klop het geheel 1 minuut tot een glad mengsel.

Verdeel de room over de bananentaart.

Snijd de bananen (3 stuks) in schijfjes en verdeel deze over de banketbakkersroom.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.