Saakje

Bakmeisje bij bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Rocky roads van witte chocolade

Ze hadden rocky roads ook gerust ‘leftover bars’ kunnen noemen! Want dat is wat je er voornamelijk in stopt: leftovers! Check je keukenkastje op restjes cranberry’s, rozijnen, cornflakes, of zelfs koekjes kunnen erin. Mijn geheime ingrediënt is de rasp van een citroen, waardoor het een fris tintje krijgt. De basis is witte chocolade met gecondenseerde melk en je snijdt er heerlijke bars van… krijg je al trek?!

Bereiden

15 min

Opstijftijd

120 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

16-18 stuks

Voorbereiden

  1. Stap 1

    Bekleed het bakblik met een stuk bakpapier.

  2. Stap 2

    • 1 zakje Dr. Oetker Chocolate Chips

    • 1 citroen (biologisch)

    • 50 g cornflakes

    • 70 g cranberries

    • 8 marshmallows

    Zorg dat alle vulling klaarstaat. Rasp de citroenschil, hak de cranberry’s grof en knip elke marshmallow in ongeveer 8 stukjes.

Rocky roads van witte chocolade

  1. Stap 3

    • 1 blik gecondenseerde melk

    • 500 g witte chocolade (in stukjes)

    Verwarm de gecondenseerde melk met de witte chocolade op een laag pitje. Roer het geheel steeds door.

  2. Stap 4

    Zet het vuur uit, zodra de witte chocolade gesmolten is. Roer de chocolate chips, cornflakes, cranberry’s, marshmallows en citroenrasp erdoor. Bewaar wat vulling voor bovenop om te versieren.

  3. Stap 5

    Stort het mengsel in het bakblik en strijk het glad. Versier met de achtergebleven vulling de bovenkant.

  4. Stap 6

    Pak het blik in huishoudfolie in en laat het tenminste 2 uur opstijven in de koelkast. Snijd er daarna mooie repen van. Eet smakelijk!

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.